Last news in Fakti

2 Април, 2021 15:52 5 957 8

Най-скъпата тиара на Кралицата струва 8 млн. долара (СНИМКИ)

  • кралица елизабет втора-
  • кралица-
  • тиара-
  • корона-
  • диадема-
  • бижута

Междувременно се появи информация за личността, която се е интересувала колко тъмна ще бъде кожата на Арчи

Най-скъпата тиара на Кралицата струва 8 млн. долара (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бижутата на Кралското семейство са винаги зашеметяващи и спират дъха особено на специални церемонии и събития, когато кралските особи се появяват в пълния си блясък. Ново проучване разкрива кои са най-скъпите, пише британското издание "Woman and Home", цитирано от life.dir.bg.

От диадемите, носени от Катрин, херцогинята на Кеймбридж, и принцеса Беатрис в сватбените им дни, до бижутата, носени от самата кралица, не е изненада, че някои от тези аксесоари са наистина скъпи.

Ето и най-скъпото бижу - Oriental circlet tiara - част от колекцията на самата Елизабет II. Стойността на тиарата е 8 182 356 долара. По време на управлението си кралицата е виждана в много ослепителни корони, но тази е особено значима. Първоначално е проектирана от принц Алберт за кралица Виктория. Съобщава се, че нейно величество е била виждана само веднъж с ослепителната диадема - през 2005 година на посещение в Малта.

Друга красива тиара, също значително скъпа, е Mary's fringe tiara. Първоначално е подарена на кралица Мария от кралица Виктория и се предава през няколко поколения. Разбира се, че е било "нещо назаем" на Нейно Величество в сватбения ѝ ден и след това е дадено назаем на внучката на кралицата принцеса Беатрис за нейната сватба през 2020 г. Ценният аксесоар е на стойност над 6 млн. долара.

Меган Маркъл също има честта да е носила едно от най-скъпите бижута на Кралското семейство - Mary's diamond bandeau, струваща почти 3 млн. долара.

Междувременно се появи информация за това кой е попитал за цвета на кожата на Арчи - детето на Меган и принц Хари, съобщи Daily Star.

Лейди Колин Кембъл, която се омъжи и след това се разведе с лорд Колин Айвър Кембъл, най-младия син на единадесетия херцог на Аргайл, твърди, че източник от двореца ѝ е разкрил самоличността на човека, който е попитал за цвета на кожата на детето.

Меган разказа в интервю пред известната американска водеща Опра Уинфри, че важен член на кралското семейство е бил обезпокоен за кожата на наследника на Хари.

Лейди Колин, която е написала няколко книги за кралското семейство, включително една за Меган и Хари твърди, че лицето, което принц Хари и Меган Маркъл не са поискали да споменат, е принцеса Ан, дъщерята на кралицата.

Лейди Колин обаче е побързала да уточни, че разговорът е изваден от контекста: "Нямало е притеснения относно цвета на Меган. Принцеса Ан с основание се е притеснявала, че ако бракът продължи и имат деца, ще възникнат огромни проблеми не заради цвета на кожата на Меган, а заради нейната неспособност да оцени културните различия и да уважава институцията и семейството, свързано с брака ѝ. "


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Елизабето,

    5 2 Отговор
    Какъв, хубав ген имаш, истински ти завиждам само за, това...!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    25 1 Отговор
    Каквото и да е носила, МeGain си остава нахална мулатка.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 До журналистите

    10 1 Отговор
    Правите ли разлика между "корона" и "тиара"? Използвате тези думи като синоними, но не са.
  • 6 Dman

    2 3 Отговор
    Тая отдавна е умряла. Спрете да показвате двойница и.
  • 7 Дудук

    15 0 Отговор
    Спрете да споменавате оня черна мугамба, нахална и безочлива лъжкиня
  • 8 Whitestar

    0 0 Отговор
    Трябва да се направи специално изследване, за това, какво е влиянието на кралския блясък върху пазарните принципи и тяхното действие! Но това все още е тера инкогнита в икономиката, както и самата формула на действие на пазарния принцип. Принцип основан на огромен факторен анализ! Дано новите супр компютри да помогнат за него.