Last news in Fakti

19 Април, 2021 10:58 5 238 11

Какво си казаха отчуждените принцове Хари и Уилям на погребението на дядо им?

  • принц хари-
  • принц уилям-
  • погребение-
  • принц филип-
  • кралско семейство-
  • великобритания

На погребението на принц Филип двамата братя започнаха да стоплят отношенията помежду си

Какво си казаха отчуждените принцове Хари и Уилям на погребението на дядо им? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Принцовете Уилям и Хари заровиха томахавката и вече си говорят. Това е най-коментираната новина на Острова от последните дни, след като целия свят видя как в събота на погребението на дядо си двамата братя застанаха един до друг.

Какво си казаха братята? Британската преса не спира да гадае. Позовавайки се на експерти по разчитане на устните, Дейли експрес предаде реплики от разговора на братята, които бяха в компанията на съпругата на Уилям - Кейт. Когато след службата тримата се оказаха един до друг, Кейт деликатно се измъкна и остави братята сами.

Докато сваляха маските си, Уилям каза: „Да, беше страхотна служба, нали“, на което Хари отговори: „Беше както той искаше“, пише британското издание. Братята разговаряли с архиепископа на Кентърбъри, а по-късно Уилям казал на брат си: „Красива служба, ах, музиката“.

Отчуждените братя бяха забелязани заедно за първи път от повече от година, докато вървяха зад ковчега на херцога на Единбург преди погребението в замъка Уиндзор. По-късно те бяха уловени рамо до рамо, слагайки край на враждата, която разкъса кралското семейство, след като Хари се оттегли от фамилията, за да търси нов живот в Америка.

38-годишният Уилям и 36-годишният Хари изминаха мълчаливо осемминутно шествие от четириъгълника на замъка до параклиса „Сейнт Джордж“ като бяха от двете страни на братовчед им Питър Филипс. По време на церемонията те не си размениха нито една дума или поглед, пише "Стандарт".

Том Брадби от ITN каза: „Често се казва, че погребенията са време за помирение и това е сцена, която много хора искаха да видят, не на последно място и самото семейство.“

Коментаторът Ив Полард каза: „Говореха. Възможно е да бъдат преодолени различията. Говореха и това трябва да е много добър знак. Да се ​​надяваме, че ще разрешат неотдавнашните си проблеми, защото кралицата има нужда и от двамата. Тихо се надявахме, че загубата на техния дядо, когото и Уилям, и Хари обичаха дълбоко, може да започне лечебен процес”.

Кралската авторка Сали Бедел Смит напомни на милионите американски зрители за неразривната връзка, която споделят. В американско телевизионно интервю тя каза: „Уилям беше на 15, а Хари на 12, когато вървяха зад ковчега на майка си принцеса Даяна и погребението на дядо им ще предизвика дълбоки спомени за това".

До вечерта преди погребението на Даяна все още не беше решено дали Уилям и Хари трябва да вървят след ковчега, припомни Сали Бедел Смит. И разказа: „Филип им каза:„ Ако не ходите, ще съжалявате до края на живота си “. И тогава той им каза: „Ако ходите, аз ще ходя с вас“.

Сега, 23 години по-късно и обединени за пореден път в скръб, Уилям и Хари се появиха заедно, за да направят първите предварителни стъпки към мира.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зависи от обидите,

    13 2 Отговор
    И враждата, но все пак са принцове, не са от махалата на Дамски.....!
  • 2 Баш Батка

    6 11 Отговор
    Колко ме интересеува тея галеници на съдбата какво си мислят...
  • 3 Бачо Илия

    11 10 Отговор
    Отвътре врят кипят,.тоз голото теме има неприязън към другия ама лицемери. Да са спогледат намусено и леко ехидно , тя отровата си седи някъде там в душата им.

    Коментиран от #5

  • 4 Какво те ентересува, Батка,

    5 1 Отговор
    Един любознателен човек от всичко се ентересува, кой се нуждае от епилатори, от мъже, от жени, от мъжете на съсетките, това е истината, кекса лесно става, но държава,, била особено кралство, трудно се управлява.....!
  • 5 БАЙ КРУМ

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Илия":

    Ти па много си се загрижил бе ..философ такъв......Те ще се помирят рано или късно.....виж у нашата кочина кво става,щото всички се мразим и никой не отстъпва от егото си....

    Коментиран от #6

  • 6 Болен

    0 7 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ КРУМ":

    его ли прочетох я пак помисли за теб. Помирят това в коя серия ще го.дават за теб , потупване по рамото ще има ли от големия брат?

    Коментиран от #7, #8

  • 7 ВеРНО

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Болен":

    си болен........
  • 8 лекувай се

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Болен":

    овреме.....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ако така

    8 0 Отговор
    Ако наистина това е казал дядо им вечерта преди погребението на Даяна - всякакви може да ги наричате, но това са думи с изключителна мъдрост в тях!