22 Април, 2021 00:30 26 376 41

Тъжните причини, поради които мъжът не иска да прави секс

  • причини-
  • секс-
  • либидо-
  • отказва-
  • проблеми

Депресията и други форми на психични заболявания може да са причината вашият мъж да не прави секс с вас

Тъжните причини, поради които мъжът не иска да прави секс - 1
Снимкa: Shutterstock

Въпреки че повечето хора никога няма да го признаят, има голяма вероятност някой от вашите приятели да има връзка или брак, в който сексът отдавна е умрял. Приблизително 15% от всички бракове се сблъскват с това, а лошият или рядък секс често се посочва като водеща причина за раздяла, пише struma.bg. Ако вие попадате сред тези двойки и сте забравили какво е това секс, прочете причините, заради които мъжът ви отказва да прави секс с вас.

Загубил е привличането си към вас и се страхува да говори за това

Всеки, който някога е изпитал това от първа ръка, знае, че е болезнено. В един момент не може да свалите ръцете си един от друг, в следващия цялото привличане е излетяло през прозореца. Това не значи, че не ви обича. Много момчета не знаят как да споделят с половинките си, че вече не им действат толкова възбуждащо, и затова предпочитат вместо да си навличат драма и разговори върху главата, съвсем да се откажат от секса.

Лекарства, които влияят на мъжките хормони

Някои лекарства могат да доведат до намаляване на либидото. При жените това често се случва с приема на контрацептиви. За мъжете обикновено са виновни антидепресантите. Така или иначе, ако той е на лекарства и изпитва слаб сексуален нагон, е по-добре да потърси докторски съвет.

Оставили сте искрата да загасне

Само защото сте вече двойка, не означава, че трябва да занемарявате себе си и живеца в леглото. Не оставяйте огънчето да загасне, защото със сигурност ще се намери някой друг да запали сексуалния фитил на половинката ви.

Депресиран е

Депресията и други форми на психични заболявания може да са причината вашият мъж да не прави секс с вас. Това е една от най-често срещаните причини момчетата да губят интерес към размяната на ласки и към почти всичко останало. Когато сте депресирани, е трудно да се вълнувате от неща, които ви харесват. Сексът е един от първите потърпевши. Ако половинката ви пие антидепресанти, то със сигурност ще има понижение в либидото му.

Негодува за нещо, което сте направили

Голяма част от жените, които губят интерес към секса с партньорите си, стигат до тази повратна точка, защото негодуват спрямо мъжете си, защото не са достатъчно ангажирани у дома, че бягат от семейната отговорност и че постоянно някой трябва да се грижи за техния комфорт. Същото може да повлияе и на господата. Ако вие сте абдикирали от връзката си или от домашните отговорности, то със сигурност сексът няма да е на дневен ред.

Асексуален е

Хората, които се идентифицират като асексуални, може да са романтични към вас, но те не чувстват сексуално влечение, дори когато обичат партньора си. Ако той е асексуален, нищо, което казвате или правите, няма да го възбуди.

Използва секса като оръжие или инструмент за преговори

Това също е злоупотреба. Привързаността, веднъж изтъргувана, вече не е привързаност – тя е чиста и проста манипулация.

Изневерява ви

Повечето хора, на които им изневеряват, ще забележат или смущение в секса, или неговата внезапна липса.
Твърде много мъже са склонни да бъдат мързеливи и ако получават това, което искат от някой нов партньор, те обикновено не се грижат за задоволяване на оригиналната си половинка.

Липсва му увереност в спалнята

Да, това е вярно. Някои момчета губят желанието си за секс, защото наистина се притесняват, че не удовлетворяват жената, с която са. За разлика от много други причини, изброени по-горе, тази може да се поправи, ако и двамата сте готови да говорите за проблема.

Ниският тестостерон убива сексуалния стремеж

При мъжете спадът на тестостерона често означава, че те няма да се интересуват от секс, може да се чувстват раздразнителни и също така да загубят известна сила.

Работи извънредно, подложен е на силен стрес и е твърде уморен в края на деня

Това може да е вярно, но би могло просто да бъде оправдание да не правите секс или да избягвате да се занимавате с други проблеми във връзката, особено ако това става редовно и все по-често срещано явление.

Страда от Комплекса „Мадоната блудница“

Възможно е мъжът да ви види в определена светлина, в която той ви “уважава” твърде много, за да се наслади на идеята да прави секс с вас. Мъжете с това, което Фройд нарича Синдром на Мадоната блудница, поставят всички жени в една от двете категории: целомъдрени (уважавани, но не сексуално желани) и уличници (неуважавани, но сексуално желани). Това нездравословно, женомразко отношение често идва и с други проблеми, поради което би трябвало да бъде знак за вас, че е крайно време да приключите с тази връзка.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоу©т

    9 4 Отговор
    Когато е прекалено РОМАНТИЧЕН. :D
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КАЗАНЛЪК

    6 17 Отговор
    Понякога няма смисъл, по-добре да има РОМАНТИКА, секса трае само ДВЕ минути.

    Коментиран от #5, #35

  • 4 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    5 19 Отговор
    благодаря ви за поредната изключително интересна и информативна информация госпожо МАРИНОВА ас смятам че всичко по темата е строго ИНДИВИДУАЛНО според човека но ас мисля и че го има варианта мъжа просто да не отдава толкова много ВНИМАНИЕ на секса а да знае че най важното в една връзка са любовта и РОМАНТИКАТА и да предпочита тях защото РЕАЛНО погледнато секса продължава само две минути и не е нищо ОСОБЕНО а РОМАНТИКАТА продължава завинаги и е най ВАЖНОТО нещо в отношенията с половинката

    Коментиран от #6, #7, #20, #24, #26, #28, #31

  • 5 село ЧЕПинци

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    Втория тек е по продължителен от първия ,а третия от втория.

    Коментиран от #9

  • 6 🐄🐄🐃🐃

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Такива хора ,мистър Бийн се наричат асексуални. Въпросът е дали и мъжа и жената са такива, защото ако е само единия е проблем.
  • 7 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Защо не повториш и потретиш някоя вечер (с почивки разбира се) ,тогава може да ти се стори, че има нещо особено.

    Коментиран от #27

  • 8 Asdfg

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    Послъгваш! Вчера писа,че след тези 2мин.сте се гушнали и заспали. 🤣 Ай напиши какво точно се случи през първата брачна нощ.

    Коментиран от #13, #15

  • 9 Брендица

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "село ЧЕПинци":

    Яж фурми, може и да опраеиш мнохосексуалността си..
  • 10 009

    4 2 Отговор
    уникални ГЛУПОСТИ пишете в тази статия.
  • 11 Интересно...

    4 1 Отговор
    Защо "Баба Гуси" не стреля с картечницата ?
  • 12 Рошко

    3 1 Отговор
    Щото само боб не се яде
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 хаберих

    2 0 Отговор
    В леглото:
    - Скъпи, какво беше това?
    - Съпружески дълг!
    - 3 минути? Тва не е дълг, тва е милостиня!
  • 24 Гост 666

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Това е статия точно за вас . Защото точно вас описва. Sex за 2 минути , само тъпа романтика , от нея мистава лошо . Вече ми писна да я хвалиш.За вас всичко е строго и индивидуално , този термин е за лепене за вас като стикер . Измисли нещо по така ,а също и пиши нормално .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Масаон

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Въже как точно те описват романтико. Това си ти секса не е важен . Постоянно ни говориш за някаква романтика . Какво е това нова поза откамасутра . Ха ха .На ли ги четеш тези статии научили нещо , май нищо . Не се излагай и не пиши , че sex са ти трае 2 min, ставаш за смях . И как така не нещо особенно секса . Изпитваш ли удоволствие ,или за вас е са ометод за правене на деца. Другото не е важно . Жената иска и тя да е доволна от толкова кратък sex Нада ли ще е задоволена . Вземи се в ръце и се потруди в леглото и в правописа .

    Коментиран от #34

  • 27 Масон

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ":

    От къде толкова сила или акъл да се сети . Тоя е раз праз и готово . Секса е за правене на деца . Другото при него е романтика .
  • 28 😈😈🎸🎸🎸🎸

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Прочете ли внимателно за какво става въпрос. Ако трябва я прочети бавно и внимателно . Описва точно вас , романтичния за когото секса е на 2 място . Не се мъчиш да го прави по дълго време . Само 2 минути и готово , на вас да ви е добре . А жената тя да му мисли , за толкова кратко време не може да я задоволиш. Да не си заек те са толкова бързи . Да ама повтарят . И ти така трябва , почивка и пак , секса не е само за да правиш деца той е и удоволствие . Една сладникава романтика не стига . Както прегръдки и целувки .
  • 29 Само предположения

    16 1 Отговор
    Мързи го, боли го главата, и след две ракии не го впечатлявате особено, бачка много за малко пари и е изморен, като си сложите маска, ролки и пеньоар, можете да изплашите и вампир.
  • 30 ЦСКА умре

    0 1 Отговор
    Когато има счупена кост.
  • 31 ЖЕНЕНИЯТ ФЕН НА ВИЛЯРЕАЛ, РОДЕН В ДУЛОВО

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Ето още една причина да НЕ иска да прави секс - ако има счупена кост, ръка или крак.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Шо море макята

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    ... джурналя интелект се морите с калема и гумата? Я фащайте, сапа и копай, копай..
  • 36 рвмиупеом

    3 0 Отговор
    Защото не му става!
  • 37 Червенокоса извънземна от Венера

    1 2 Отговор
    Кръвта вода на става червеното е в основата на всичко отгоре отвъд подсъзнанието на човешкия ум и цялата паралелна мултивселена от безброй мултивселени как защо кога и откъде е дошъл червения фон крепящ мултивселените никой не знае даже и отвъд червения фон какво има💯🔴🔺🔻🆑🅰️🆘🅾️🆎🅱️❗❗❗❗ ❓❓❓❓❓❓❓👩‍🚒❓❓❓❓❓
  • 38 Шрек

    0 0 Отговор
    Аз искам, ама никоя ме не иска!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Праят си белята,

    1 1 Отговор
    После се правят на,, красиви дебели мумии,, с различен цвят и етнос, дай сатъра, да ти видим, фалшива баба Яго....!