Last news in Fakti

22 Април, 2021 09:34 2 408 2

Днес е денят на Земята (ВИДЕО)

  • google-
  • doodle-
  • драскулка-
  • денят на земята-
  • earth day-
  • климат-
  • екология-
  • околна среда

Google отбеляза международния празник със специално видео

Днес е денят на Земята (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Днес - 22 април, отбелязваме 51-то издание на Денят на Земята – ежегодно събитие, което се провежда, за да демонстрира подкрепа за опазването на околната среда, посочва 360mag.bg. От 1970 г., годината на откриване на годишния Ден на Земята, датата 22 април служи като ден за стартиране на редица значителни утвърдителни глобални събития. Едно такова събитие беше началото на Парижкото споразумение от 2016 г., международния договор за изменение на климата.

Тази година фокусът на кампанията е върху подпомагането на местните общности, като се фокусира върху области, които са непропорционално засегнати от проблемите на околната среда. Тези, които живеят на фронтовата линия на тези екологични кризи, не винаги разполагат с ресурси, за да се справят с щетите.

През изминалата година стана ясно как нашето здраве и благосъстояние са тясно свързани със здравето на нашата планета. Борбата с климатичната криза изисква решителни и постоянни действия на много фронтове. Решенията обаче са много и действията на място показват, че може да имаме шанс да спрем най-тежката криза, през следващите години.

Едно видео, което проследява колко е важна ролята на поколенията в грижата за околната среда е това, чрез което Google отбелязва днешния празник. С традиционния си специален doodle (драскулка) търсачката показва как грижата е "заразна" и едно добро дело за природата се предава лесно нататък към тези, които идват след нас.

Много събития тази година ще бъдат съсредоточени върху действията по климата, повторното залесяване или опазването на биологичното разнообразие. Конкретните активности включват намаляване на въздействието върху храните и околната среда (хранителен отпечатък), глобални почиствания, грамотност в областта на климата или научни кампании за гражданите.

На 22 април в 19.00 часа ще се проведе онлайн събитие на тема “Възстановяване на нашата планета” в сайта EarthDay.org. То ще включва разнообразие от семинари, панели и специални изпълнения за популяризиране на зелените технологии и за споделяне на иновативни методи за възстановяване на екосистемата в света като повторно залесяване, регенеративно земеделие и глобални почиствания. Събитието може да се проследи и чрез Инстаграм профила на платформата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бодра смяна

    0 0 Отговор
    Няма го вече инициаторът на честването Гейлорд Нелсън. Дали не е ударил часът на Гейлорд Минчев?
  • 2 Джипко-Бибитков

    0 0 Отговор
    А мургавите обезлесители що не ги напръскат с нещо?