14 Юни, 2021 18:05 4 857 4

Домът ви винаги ще ухае свежо с този прост трик

  • лимон-
  • розмарин-
  • ароматизатор-
  • приятна миризма-
  • съвет-
  • идея-
  • дом

С тази лесна отвара може да задържите приятния аромат до 3 дни

Приготвяне на храна, четкане на кучето, избърсване на разлята напитка. Нормалните ежедневни неща. И макар че не са нищо особено, най-дребните задачи могат да оставят неприятна миризма в дома ви.

Когато влезете вкъщи, обикновено не усещате нещо необичайно. Това обаче не означава, че къщата ви не е изпълнена със странни миризми или поне застоял въздух. Можете да си купите освежител за въздух от магазина, но вдишването на тези химически вещества не е особено здравословно. За щастие има и друг начин.

Лимон и розмарин
Случва ли ви се да режете лимон и розмарин и да се разнесе приятно ухание из цялата стая? Точно това ви е необходимо, за да направите свой собствен освежител за въздух. Хубавото е, че не е скъпо и можете да сте сигурни, че вашият домашен освежител за въздух мирише приятно.

Можете да си направите сами чудесен ароматизатор и то с малко усилия. Това което ви трябва са тенджера, вода, 2 лимона, 2 клончета розмарин и есенция ванилия.

Как да го приготвите

Напълнете тенджера с вода и я оставете да заври.

Нарежете 2 лимона и ги добавете към водата заедно с клонките розмарин и 1 супена лъжица екстракт от ванилия.

Оставете сместа да къкри на слаб огън през деня и добавяйте вода, ако е необходимо.

По този начин къщата ви ще мирише свежо през целия ден.

С горелка

Във видеото по-горе жената оставя тенджерата на котлона през целия ден, но можете също така да поставите ароматната вода в горелка или лампа за ароматни масла. Когато направите това, оставете тенджерата със съставките за известно време на котлона, така че ароматите да имат време да се разпръснат във водата. След това извадете от водата розмарина и лимоновите резенчета и изсипете част от водата в лампата. Тя ще разпръсне естествено аромата, защото свещта/нагревателят загрява течността и така няма да се налага да оставяте тенджера да къкри на котлона през целия ден.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нос

    4 1 Отговор
    Важното е на гробари и диписери да не смърди, че и котката ми изпада в тотален шокинг. Иначе– като ви е чисто, изпрано, подредено и спокойно на душата, близките ви са живи, здрави и покрай вас – всичко ухае на дом и семейство.
  • 2 психо

    5 0 Отговор
    Отворете прозореца най-добре
  • 3 Дамски мухъла,дъсчено веце

    2 0 Отговор
    А стига бе...!
  • 4 Сссс

    2 0 Отговор
    Този ароматизатор с къкренето цял ден на котлона да не от някъде, където тока е без пари? Ама какви са тези тъпизми?