Last news in Fakti

15 Юни, 2021 19:06 3 532 9

8 знака, че имате проблеми в общуването с половинката

  • общуване-
  • комуникация-
  • връзка-
  • взаимоотношения-
  • съвети-
  • половинка-
  • проблеми

Комуникацията е основен проблем в много връзки

8 знака, че имате проблеми в общуването с половинката - 1
Снимка: shutterstock

Сигурно сте чували, че и на най-добрите и щастливи двойки им се случва да имат проблеми в рая. Да, това е напълно нормално. Въпросът е защо се стига до това. Основната причина е липсата на комуникация и в тази статия ще ви покажем 8 признака за това, пише сайтът Woman.bg.

Някой от вас трябва да спечели

Ако при всяко недоразумение или спор, някой от вас трябва да спечели, то това е знак на нарушена комуникация. Бавно и методично егото на единия взима превес и разрушава взаимоотношенията, а от това никой не е щастлив.

Обвинения и обиждания

Ако нямате друг начин да се справите с даден проблем, то вие започвате да се обиждате и нападате. Още по-лошо е, ако го правите и пред други хора.

Критика

Градивната критика би помогнала. Да покажете грешките на другия и да му помогнете да ги оправи е настина хубаво. Ако обаче критиката минава тази граница, то тогава връзката наистина страда.

Без зрителен контакт

Не само вербалната агресия показва, че има нарушена комуникация, но и физическата такава. Ако всеки избягва погледа на другия и е затворен в своя собствен свят, то тогава най-вероятно става въпрос за загуба на комуникацията и вече настъпила липса на такава.

Правите едновременно други неща

Ако докато говорите правите и нещо друго, то всъщност не слушате какво ви казва партньорът. Това означава, че имате проблем. Когато половинката ви говори, нищо друго няма значение, за да може връзката ви да бъде пълноценна.

Гняв или пасивна агресия

Нормално е човек да се ядоса и да не сдържа това. Но когато това стане обичаен начин на комуникация, нещата не са добре. Гневът и пасивната агресия определено могат да разрушат връзката ви бавно и без да се усетите.

Прекъсвате другия

Да, на всеки се случва да е толкова развълнуван и да не може да сдържи емоциите си. Когато обаче това стане обичайно поведение, нещата не са на добре. Прекъсването се случва по всяко време – спор, разговор с приятели или дори с роднините. Ако се усетите, че го правите, спрете и помислете какво не е наред.

Не споделяте

Един от най-красноречивите признаци, че комуникацията е нарушена е липсата на споделяне. Когато не говорите за нещата, които са ви направили впечатление, не споделяте и не се опитвате да разрешите проблемите, то те изкачат при следващ спор и т.н. Това само наранява и в крайна сметка рано или късно връзката прекъсва.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион

    5 5 Отговор
    С наглеци трудно се общува! 😁😁😁🤭

    Коментиран от #3

  • 2 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    1 4 Отговор
    абсолютно съм СЪГЛАСЕН с точката за ЗРИТЕЛНИЯ контакт и всъшност много ОТДАВНА повтарям че това е едно от най ВАЖНИТЕ неща в една връзка защото бес ЗРИТЕЛЕН контакт се губи РОМАНТИКАТА в отношенията с половинката а няма ли РОМАНТИКА нищо няма смисъл
  • 3 Брендица

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Скорпион":

    Чепуха!😂
  • 4 Две половинки

    2 3 Отговор
    Става едно цяло, но в повечето случаи не се получава.. защото едната половинка не желае това....нз какво желае....желае да съсипе другата и успява...!
  • 5 Брендица

    1 2 Отговор
    И аз съм така с моя

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Брендица

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Скорпион":

    Зодия Скорпион ли си или харесваш сериала? На мен ми допада интересен е