Необходими продукти:
ЗА БЛАТА
700 гр. тиквички
1/2 връзка пресен копър
4 яйца
4 с.л. брашно
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
ЗА ПЛЪНКАТА
400 гр. кашкавал
140 гр. топено сирене
2 с.л. сметана
1/2 връзка пресен копър
3 печени чушки
Начин на приготвяне:
Чушките са предварително изпечени на огън.
Настъргвате тиквичките на едро ренде и посолявате с 1 ч.л. сол, разбърквате и оставяте на страна 5-минути, за да се отцедят.
Междувременно разбивате 4 яйца, посолявате с малко сол и 1/2 ч.л. черен пипер. Добавяте 4 с.л. брашно към сместа и наситнявате на малки парчета копър и добавяте към яйчената смес. Изцеждате старателно тиквичките и прибавяте към вече готовата смес. Разбърквате хубаво до получаване на хомогенна смес.
В тава 40/30 см слагате хартия за печене и разстилате сместа до получаване на блат около 1 см. Печете за 20 минути или до златисто на 180°C при предварително загрята фурна.
В средно голяма купа смесвате 400 гр. кашкавал, половин връзка копър, 140 гр. топено сирене и две супени лъжици сметана и бъркате до получаване на хомогенна смес. За любителите на чесновия вкус по желание може да се добави 1 скилидка чесън в сместа за плънката.
Изваждате блата от фурната и още докато е горещ, намазвате обилно от сирената смес и нареждате на ивици предварително нарязаните печени чушки, като редувате един ред сирена и един ред печени чушки. Завивате рулото и когато изстине, оставяте в хладилник да стегне за около 2 часа. Ястието е подходящо както за закуска, така и за обяд и вечеря, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ей туй
11:45 25.06.2021
2 Мръсния Фикри
12:31 25.06.2021