Необходими продукти:
4 супени лъжици лук, ситно нарязан
400 г нахут от буркан, отцеден
4 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
3 скилидки чесън, пресован
1 чаена лъжица кимион
¼ чаена лъжица кориандър
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица сода
1 супена лъжица брашно
1 яйце, разбито
2 чаени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Увийте лука в тензух или марля, за да отцедите сока му колкото е възможно. Оставете настрана. Сложете в купа нахута, магданоза, чесъна, кимиона, кориандъра, солта и содата. Пасирайте с пасатор или в кухненски робот. Трябва да се получи гладка смес. Смесете я с лука и разбъркайте с лъжица. Добавете брашното и яйцето. Разбъркайте. Оформете кръгли фалафели с ръце. Оставете ги да престоят 15 минути в тава с кухненска хартия за печене.
Печете до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна, полети с малко зехтин. Можете и да ги изпържите в сгорещената мазнина в тиган на средна към висока температура по 6-7 минути от всяка страна, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Мръсния Фикри
10:09 18.07.2021
2 Чистия Фикри
10:23 18.07.2021
3 Грозния Фикри
10:25 18.07.2021
4 Бойка Фикри
10:43 18.07.2021
5 Фелафел хумус
11:41 18.07.2021
6 Добре дошли при бай Марин
12:20 18.07.2021