Last news in Fakti

15 Юли, 2021 11:23 2 409 6

Саша Барън Коен заведе дело срещу фирма за канабис

  • саша барон коен-
  • дело-
  • канабис-
  • използване-
  • реклама

Актьорът иска обезщетение в размер на 9 млн. долара за това, че са използвали образа му с рекламна цел, без неговото съгласие

Саша Барън Коен заведе дело срещу фирма за канабис  - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Актьорът Саша Барън Коен е завел дело срещу компания за производство и продажба на канабис в щата Масачузетс, която използва без разрешение изображение на неговия филмов герой Борат върху рекламен билборд, съобщи Асошиейтед прес, като цитира съдебни документи от районен съд в Бостън.

На билборда на компания "Солар Терапютикс Инк" е изобразен Саша Барън Коен като Борат с вдигнати палци и прочутата реплика на Борат "It's nice!'' (Хубаво е!)

"С използването на билборда, ответниците подвеждат обществеността, че Барън Коен лансира техните продукти и е свързан с техния бизнес", се посочва в иска, внесен в понеделник.

В него се посочва, че актьорът никога през живота си не е използвал канабис и че никога не би участвал в рекламна кампания за канабиса, срещу каквото и да било възнаграждение.

Билбордът, разположен край магистрала в щата Масачузетс, е бил свален през месец април, три дни, след като адвокати на Барън Коен предупреждават компанията, се посочва още в иска. С него британският актьор и регистрираната в Калифорния негова компания "Please You Can Touch LLC" искат обезщетение от 9 милиона щатски долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4588

    7 0 Отговор
    МАСКИТЕ - ГОЛЯМА ВРЕДА !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Перо

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    А между тях БГ “актрисата” Бакалова.

    Коментиран от #4

  • 4 Механик

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    То като я гледам тая "актриса" и се чудя дали не е актьор със сменен пол и лишен от талант.
  • 5 Ахмак

    2 0 Отговор
    Точно Саша е най големия напушалник.Между другото ,ако не са напушалките ,няма кой да хареса филмите му.Те са специално за изтрещяли тревомани.Нормално е да ги съди ,все пак не са си платили ,че го ползват за рекламно лице.А по добра реклама за тяхната тревица , от Саша барон Коен лудата главица ,няма.
  • 6 Лигализирайти

    0 1 Отговор
    Я и у нас!