Last news in Fakti

16 Юли, 2021 13:57 4 219 5

Първото инвитро бебе в България има свое бебе

  • илияна тирилова-
  • инвитро-
  • бебе в епруветка-
  • майка

Илияна разказва, че нейната бременност, също като тази на майка ѝ с нея, е била доста трудна

Илияна Тирилова е първото "бебе в епруветка" в България. Тя е родена през 1988 г., а успехът на първата инвитро процедура у нас се дължи на денонощния научен труд на проф. Илия Ватев и екипа му. Именно на него е кръстена и Илияна. Днес тя споделя, че са близки и дори го приема като свой баща.

"Беше планирано, разбрахме ноември. Изчакахме няколко месеца, за да видим дали всичко е наред и след това споделихме с нашите близки и приятели“, споделя младата жена.

От години Илияна живее в Америка, където среща и настоящия си съпруг. Синът им Лиам е заченат по естествен път. Ражда се около 20 дни преди термина - на 3 юли с тегло 3,1 кг. Майката и бебето вече са си у дома и се чувстват добре.

Преди щастливата новина обаче Илияна изминава тежък път. Същият, който навремето принудил майка ѝ да се подложи на инвитро –експеримента.

"Аз първо бях бременна, за съжаление извънматочна, точно както и майка ми е била. И за мое щастие, сега моето детенце, слава богу, е нормално заченато, но и аз имах извънматочна бременност“, споделя младата жена.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    24 1 Отговор
    Да са живи и здрави! И само радости в живота!
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 3 Отговор
    да са ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ
  • 3 Спукан стар плондер

    5 3 Отговор
    Върви света, към всичко неестествено, странно, как е износена тази бременност, добре, че е била в САЩ, на мен ми се смеят, некакви,, изруди,, за нормална бременност, която щеше да бъде съсипана от,, некадърници,,.... които лекуват само с доксациклин, вода и аналгин...
  • 4 Борн он 3рд Джулай

    4 2 Отговор
    Ин витро е изнасилване на клетъчно ниво яйцеклетката е опряна в опора и в нея се инжектира с игла един или няколко сперматозоида
  • 5 Алтер

    6 3 Отговор
    Кво и пречи като е инвитро да има бебе. Не е хибрид между човек и НЛО.