Необходими продукти:
8 средно големи кайсии, разрязани наполовина и с извадени костилки
9 супени лъжици масло (100 гр. + 1 супена лъжица), размекнато
150 гр. захар
още 3 супени лъжици захар
2 големи яйца
100 гр. брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
2 супени лъжици екстракт от ванилия
4 супени лъжици вода
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса. Сварете кайсиите в тенджера с 4 супени лъжици вода, 3 супени лъжици захар и екстракта от ванилия, докато започнат да омекват, но без да се разваряват напълно (около 2-3 минути след като водата заври).
С вилица смесете размекнатото масло със 150-те грама захар, докато сместа се изравни, след което добавете брашното и бакпулвера. В друга купа разбийте яйцата и добавете към тях сместа с масло, след което разбъркайте с вилица, докато получите еднородна смес.
На дъното на намаслена тава подредете кайсиите, отгоре излейте тестото и печете около 30 минути, докато сладкишът получи светлокафяв цвят. Оставете да се охлади поне 10 минути, а след това го поднесете поръсен с пудра захар, пише zajenata.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Алтер
10:06 23.07.2021
2 Его
12:19 23.07.2021
3 Его у лилафка
13:33 23.07.2021