Last news in Fakti

22 Юли, 2021 11:56 30 376 90

От какво е починала Людмила Живкова? Патоанатомът разкрива...

  • людмила живкова-
  • причина за смъртта-
  • тодор живков-
  • смърт-
  • аутопсия-
  • патоанатом

Вчера се навършиха 40 години от кончината на дъщерята на Тодор Живков

От какво е починала Людмила Живкова? Патоанатомът разкрива... - 1
Снимка: БГНЕС

Черна за историята на България остава датата 21 юли 1981 г. Тогава нацията научава по радиото за мистериозната смърт на Людмила Живкова. Това лято се навършват 40 години от нейната кончина, а около последните ѝ мигове на този свят все още витаят десетки въпроси, останали без отговор, пише вестник Ретро.

Дъщерята на Тодор Живков издъхва във ваната на покоите си в резиденцията на бившия първи в Боровец, където се уединява няколко седмици, преди да почине. Все още съществуват спекулации за кончината ѝ – убийство, самоубийство или естествена смърт слага края на живота на Людмила. В единственото си медийно интервю проф. Сивчо Сивчев, патоанатомът, направил аутопсията на тялото ѝ, дава оскъдни подробности около обстоятелствата, при които червената принцеса издъхва. Приживе той е категоричен, че ще отнесе тайната за смъртта ѝ в гроба си, но се съгласява да развенчае част от митовете, без да навлиза в подробности. Лекарят обяснява, че не е установил мозъчен инсулт, за което първоначално се говореше. „Тя навярно е изпаднала в безсъзнание в самата вана и там е загинала. Имаше вода в белите ѝ дробове“, казва той. На въпрос каква е непосредствената причина за смъртта ѝ, Сивчев е лаконичен: „Удавяне“. „Белият ѝ дроб се е изпълнил с течност и не е могла повече да диша. При такива случаи смъртта настъпва за по-малко от минута“, разяснява още патоанатомът.

Какво обаче докарва Людмила до това състояние?

По-късно е установено, че от кутийката с приспивателни дормопан, които е вземала, докато е била в Боровец, липсвали две хапчета. Появяват се съмнения, че тя ги е приела и се е отпуснала, вследствие на което, неусетно е заспала и се е нагълтала с вода. Тялото на Людмила е открито от камериерка, която повикала нейния охранител Димитър Мурджев. Той веднага телефонирал на Тодор Живков, който пристигнал на място мигновено. Лекарите, дошли по спешност, му казали, че положението е тежко и му препоръчвали да не влиза в стаята. Той се вслушал в тях и си тръгнал. Години след смъртта на Людмила нейната секретарка Екатерина, останала ѝ вярна до последния ѝ дъх, се осмелява да проговори и заявява, че баща ѝ е узнал истинската причина за нейната смърт, но е умрял с голямата тайна.

В последните месеци преди смъртта си Людмила Живкова не се чувствала добре. Въпреки това тя тръгнала на обиколка – първо в Индия, а после в Мексико. В Делхи дори припаднала, а на американския континент вече била толкова зле, че изпратили правителствения самолет да я върне в София.

Осем години преди края на живота си, през 1973-а, дъщерята на Тато преживява тежка катастрофа. Тя трябвало да изпрати баща си на летището за официална визита в Полша. На Околовръстното в София правителствената кола се сблъсква с Москвич. Дъщерята на Живков едва оцелява, но преживяното я променя коренно. „Получи нарязвания по лицето. Тя е късогледа и вероятно някакъв очен нерв е бил засегнат, тъй като казваше, че ме вижда горе. Травмата беше един сантиметър отчупено парченце от черепа. Тюрбанът, който носеше, беше символ на елегантност и власт, не е прикривала нищо. Тя се възстанови напълно с помощта на Петър Димков“, категорична е личната ѝ секретарка. След случката Людмила се отдава на мистиката и окултизма. В Съветския съюз не гледали с добро око на увлеченията ѝ. На последното посещение в Индия я предупредили, че братушките са внедрили свой човек в най-близкото ѝ обкръжение. Казали ѝ, че това бил охранителят Димитър Мурджев. В самолета на връщане към София той бил привикан от дъщерята на Тато, за да научи, че е разкрит като агент на КГБ.

Въпреки влошеното си здравословно състояние и противниците си в БКП и КПСС Людмила Живкова продължила да се ангажира с всички събития около честването на 1300-годишнината на българската държава, асамблеята „Знаме на мира“ и другите ѝ амбиции да развива културния сектор в държавата. Според мемоарите на Тодор Живков тя буквално прегряла от работа. Децата ѝ израснали предимно с бавачки. Жени и Тодор наричали жената, която се грижела за тях, „Дойката“, казва в книгата си дядо им.

„Никога не съм вярвала, че би могла да се самоубие, защото не беше човек, който може да ни остави.Това беше против нейните принципи и възгледи – казва в свое интервю за майка си Жени Живкова. – Когато ни казаха, че е починала, си помислих защо ни е оставила. Но тя не беше човек, който би направил подобно нещо. Беше ми написала едно писмо по повод на мои детски спорове с нея: „Мислиш ли, че може един човек, който иска да направи асамблея „Знаме на мира“ за децата на света, да не обича собствените си деца?“.
На погребението на Людмила се стичат над 100 хиляди души. В цялата българска история има 3 такива погребения – нейното, на цар Борис III и на Георги Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ 3‼️

    90 48 Отговор
    От "дългата ръка на Москва"!

    Коментиран от #4, #21, #28

  • 2 Кой

    43 146 Отговор
    се интересува от правешките готованци ?

    Коментиран от #6, #15

  • 3 Иван

    60 112 Отговор
    За идиотщините на баща и страдат децата му. На всички ръководители през комунизма, децата и внуците им за нищо не стават.
  • 4 Навалний

    66 31 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ 3‼️":

    Да, Брежнев завидя на дейността и, понеже неговата люхаше шампанско и крадеше брилянтни и я премахна. Иначе си беше лудо.
  • 5 Правеше

    168 13 Отговор
    добри неща за България.
  • 6 пешо

    147 30 Отговор

    До коментар #2 от "Кой":

    имаш предвид тия, които бяха начело на държвата когато в нея бе построено толкова, че за повече от 30 години не можете да го окрадете?
    ако ти е сложно изречението, кажи си, ще ти го разделя на части.

    Коментиран от #13, #20, #37

  • 7 dron

    26 19 Отговор
    Когато новичокът още не беше открит...
  • 8 Стига с вашите"истерии"

    37 73 Отговор
    Все дълги ръце ви се привиждат,я Москва,я Вашингтон.Не беше наред женицата,все с чалма ходеше като турски султан,вследствие на най-банална катастрофа,дала решаващо значение на здравето и.Простолюдието не може да заспи,ако не му сервираш драми,заговори и поредния епизод от латино-сериал..

    Коментиран от #11

  • 9 Съдията Дред

    35 14 Отговор
    Май катастрофата беше със самосвал , не с Москвич ?

    Коментиран от #72

  • 10 мародер

    124 26 Отговор
    Нa пoгрeбeниeтo нa Людмилa ce cтичaт нaд 100 хиляди души. В цялaтa бългaрcкa иcтoрия имa 3 тaкивa пoгрeбeния – нeйнoтo, нa цaр Бoриc III и нa Гeoрги Димитрoв.
    Може би трябва да се замислим над последното изречение!? Защо толкова хора са се събрали да ги изпратят в последният им земен път??
    Това са знакови имена в новата българска история които са били обичани от народа! Имали са и врагове но народа като цяло ги е обичал каквото и да казват новоизпечените некадърници плюещи по тях!

    Коментиран от #14, #64

  • 11 Той

    30 18 Отговор

    До коментар #8 от "Стига с вашите"истерии"":

    пияндура Владко , зер много наред с главата ?!

    Коментиран от #17

  • 12 00014

    26 49 Отговор
    Не лъжете - не беше черна - ние млади тогава членове на БКП се поздравявахме. Защото не ни харесваше семействеността в управлението на държавата. Невероятно нали? Но факт! Не ни беше приятно да четат името й наред с герои от миналото ни по време на нац. празници. Бяхме технолози - Радиозавод Варна.

    Коментиран от #19

  • 13 Бацо Гацов

    96 23 Отговор

    До коментар #6 от "пешо":

    То и на букви да му го разделиш, пак едва ли ще разбере какво му казваш. До толкова му стига акъла. А ако днес имахме поне един политик като нея, дали нещата нямаше да са други. А баща и такива неща направи за България, които днешните не могат и да сънуват. Ама тогава нямаше Ал Йо, Тиквата ..Слави. Още не могат да окрадат това, което направи Тато за народа си. Ама тогава имаше и Държава, и Народ.

    Коментиран от #62

  • 14 00014

    33 41 Отговор

    До коментар #10 от "мародер":

    Защото беше мероприятие организирано от близачите на бай Тошо. Като задължителна манифестация. Знаеш ли колко пъти са спирали работата в завода и са ни изкарвали шпалир - да посрещаме чужди делегации. Защото заводът е на самия булевард.
  • 15 Механик

    128 33 Отговор

    До коментар #2 от "Кой":

    Правешките готованци, както ги наричаш, барабар с всичките "гадни комунисти" построиха това в което все още жеивеем. Те и нашите майки и бащи, посториха пътищата на които СЕГА плащаш винетка и гражданска.
    Тях ги знаем какво построиха за 45 години. Сега кажи какво построихте ВИЕ за 33 години? Само не ми казвай за магистралите, дето ги ремонтирате 1 година след построяването им, а след още година, правите ремонт на ремонта.
    Къде са ви заводите? Къде ви е селското стопанство, армията, здравеопазването...
    Бог да прости Людмила, защото тя бе идеен човек.
    Да прости и ВАС, защото сте прости и не знаете какво говорите!

    Коментиран от #22, #23, #24

  • 16 Скелети от гардероба

    19 36 Отговор
    След информационното затъмнение през соца, отивате в другата крайност - слухове, догадки, измишльотини и фантасмагории. Червената индианска принцеса, злият агент от КГБ и удавяне в чаша вода - приказки за бавно развиващи се от авторитетното издание "Ретро".

    Коментиран от #73

  • 17 Владко не е фактор

    43 14 Отговор

    До коментар #11 от "Той":

    Говори ми за Тиквата,той е Актуалният бивш властелин,този с чекмеджето,ако си го спомняш..
  • 18 Геннадий

    24 32 Отговор
    Много културна жена е била, от културно семейство 😂

    Коментиран от #31

  • 19 нашия

    51 13 Отговор

    До коментар #12 от "00014":

    говори в единствено число защото имаше и технолози без да са членове наБКП които оценяваха загубата на една личност която направи за България за толкова кратко време толкова много колкото всичките от ЦК на БКП заедно не бяха направили за десетилетия....

    Коментиран от #29

  • 20 шумчо

    25 74 Отговор

    До коментар #6 от "пешо":

    Много панел, много бетон построихте. Е, унищожихте българската култура, бит и история, но така е с болшевизма.

    Коментиран от #26, #50

  • 21 СПИРО

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ 3‼️":

    ТЪПАК!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 00014

    42 9 Отговор

    До коментар #15 от "Механик":

    Прав си колега. Но не напълно. Идеята беше много добра, и затова народът отначало вярваше в нея. Но всичко се изроди. Именно отази семейственост, връзки и корупция. Но не само у нас. Затова и СССР се срина. Завършил съм ВНВМУ. Докато ние при кандидатстване се борехме на изпитите, синчетата на всички офицери от фота биваха приети през задната врата (1974-1979)

    Коментиран от #25, #77

  • 24 Конфискуваха

    47 27 Отговор

    До коментар #15 от "Механик":

    на всички българи каквото имат - от банки , фабрики , къщи , вили , апартаменти - до единственоата крава на селяните и заживяха в чуждите имоти, а тях интернираха по селата -- мандраджии , крадци и убийци ! А построеното е с парите и труда на българските граждани ! А на Запад за тези години животът не е спрял и развитието им също - гигантски повече от това в соца ти !

    Коментиран от #27

  • 25 Народът

    17 33 Отговор

    До коментар #23 от "00014":

    Кой народ е вярвал в нея, простолюдието, бедните, неуките? Хайде малко по-сериозно.
  • 26 Гост

    64 12 Отговор

    До коментар #20 от "шумчо":

    Нищо, сега чалгата и стрип клубовете ще ти запазят и бита и културата и достойнството.

    Коментиран от #33

  • 27 Гост

    57 27 Отговор

    До коментар #24 от "Конфискуваха":

    Нали ти върнаха земята, какво си се разревал? И какво направи с нея, като ти я върнаха? Веднага я даде на друг да я работи, че тебе те мързи и само искаш да прибираш рентата. Един наръч не си пожънал, ама за земя и имоти се бил затъжил, че му отнели.

    Коментиран от #30

  • 28 ИСТИНАТА

    20 51 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ 3‼️":

    Умряла е както всички самозабравили се!
    От свръхдоза хероин е умряла Людмила!
    Според пропели от УБО...

    Коментиран от #32

  • 29 00014

    35 10 Отговор

    До коментар #19 от "нашия":

    Смешен си! Носталгията по реда, който съществуваше тогава ти замъглява разсъдъка. Хората не смееха открито да си кажат мнението. Идеализирането на определена каста в БКП, която имаше неограничени прави, няма да доведе до промяна на мнението голяма част от народа. Помним и хубавото и лошото. А сега .... просто не ми се говори ... златният телец ръководи всички партии.

    Коментиран от #74

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 БСП на Бунището

    34 14 Отговор

    До коментар #18 от "Геннадий":

    Интересно,че Жени Живкова,внучката, е възпитавана в Английски лицей...И ДВА пъти Народен представител от БСП след Преврата на 10 ти.Комунистическата Мафия оцеля ....Хубаво живяха в Комунизма,а сега да не би да им е Зле,????

    Коментиран от #34

  • 32 ФАКТ Е

    30 40 Отговор

    До коментар #28 от "ИСТИНАТА":

    Людмила е посредствена личност.
    Общественото си положение и известност
    ги дължи единствено на това,
    че е дъщеря на
    комунистическият диктатор Живков!

    Както и милиционерът маркучодържател,
    посредственият комунист Борисов,
    дължи кариерата си на това, че беше вярно куче и телохранител на
    комунистическият диктатор Живков!
    Както и на благословията на комунистическият диктатор Путин!
    На когото в знак на кучешко послушание, преди години подари куче!

    Коментиран от #52, #54

  • 33 ВИНАГИ ГОТОВ

    12 11 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    БКП-КПСС!
    ВЕЧНА ДРУЖБА!
  • 34 Хаха хаха ха

    36 7 Отговор

    До коментар #31 от "БСП на Бунището":

    И кое му е интересното?
    Децата на комунистите Нинова и Борисов живеят в САЩ!
    Дъщерите на комуниста Путин живеят в Швейцария...

    С една дума, сладко нещо е "загниващият капитализъм", нали?

    Коментиран от #53

  • 35 тони

    25 4 Отговор
    "Дъщерята на Тодор Живков издъхва във ваната на покоите си в резиденцията на бившия първи в Боровец"

    Глупости, умира в резиденция Бояна.
  • 36 Активист на БКП

    40 13 Отговор
    Велика жена !Не като Деса Дуловската!!!
  • 37 Че кой

    8 8 Отговор

    До коментар #6 от "пешо":

    Иска да краде панелки бе строителю
  • 38 СЕВЕРОЗАПАДА

    38 15 Отговор
    А най-многобройното погребение е на Гунди и Котков. Така, че такива лъжи и такава реклама изобщо е ненужна.
  • 39 Ана

    3 7 Отговор
    Умира в Евксиноград!!!!!
  • 40 ХОДИ ДА ДРЪНЧИШ КАМБАНИТЕ

    8 19 Отговор
    В комплекс ЗНАМЕ на мира😂😂😂БИЛО „ЧЕРНА ДАТА” И „ЧЕРВЕНА ПРИНЦЕСА”😂😂
  • 41 Царичина

    43 2 Отговор
    Продължават да лъжат и както е най-лесно....самоубийство. Истината не ще излезе на яве. Знаещите се страхуват за семействата си от дългата ръка на поръчителите... Отровиха я бавно и болезнено, тя беше трън в петата на висшестоящите. Бог да я прости
  • 42 кой

    24 8 Отговор
    комунисти убиваха комунисти още преди 44-та година правете си сами извода кой я е убил
  • 43 Гената

    54 7 Отговор
    Престанете да намесвата Бай Тошо, защото той беше най-големия "слънчоглед" в соцлагера. Людмила се зарови в тракологията, в древната история на българите, във възпитанието на младото поколение. И то възпитание в любов към Родината и към своите връстници от цял свят. Това не бяха нещата, на които КГБ и ГРУ , хранещи се от студената война и надпреварата във въоръжаването, биха приели и одобрили. Това не беше по Коминтерновски. Затова агентът им просто я е удавил, къде тук има място за съмнения ?!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Сивчев

    17 1 Отговор
    Патоанатомът разкрива... Разкрива, че ще закрие темата... И ще я разкаже след около 45 години ! За желаещите да чуят - билети при Безос - еднопосочни...
  • 50 Гост

    22 9 Отговор

    До коментар #20 от "шумчо":

    Знаешли буквалния превод от руски на термина болшевизъм - мнозинство . И тогава и аше спокойствие , нямаше престъпления , убийства , чалга простотия , и неграмотност . Безплатно образование и лечение .
  • 51 НикогаСДСЧума

    23 8 Отговор
    Отиде си един велик Човек - Родолюбец и Патриот !
    А на погребението на Бъки(Бомбадията) го почетоха една шепа по...яри от СДС-Шайката.
    Когато се възнесе към Ада и ДрагалЪфския гърбат Ай дук ще гледам сеир.
  • 52 Пе Дал

    10 4 Отговор

    До коментар #32 от "ФАКТ Е":

    А ти знаеш ли защо си лакираш ноктите,защото аз знам.
  • 53 Путин...

    15 1 Отговор

    До коментар #34 от "Хаха хаха ха":

    ... е всичко друго, но не и комунист! Питайте Зюганов...
  • 54 Баш софиянец

    42 6 Отговор

    До коментар #32 от "ФАКТ Е":

    Подобна глупост може да напише само изключителен невежа и човек, който няма представа коя и каква беше Людмила Живкова. Нейните възгледи и действия нямаха нищо общо нито с комунизма, нито с диктатурата. Рядка птица беше, поради това трудно я разбираха. Но който не знае, по-добре да мълчи.

    Коментиран от #55, #57

  • 55 един от стадото

    22 7 Отговор

    До коментар #54 от "Баш софиянец":

    айде ти бъди рядка птица тогава. Ще бъда откровен. Ял съм и меда и жилото на социализма, комунизма беше само параван и цел химера. Живков беше майстор на шантажа и уважаван както на изток, така и на запад. Със тъмно минало и произход, ясно настояще/тогава/и неясно бъдеще. Но беше майстор на баланса. Умееше да пуска пАрата на народа, не на цяло, колкото да не се пръсне котела. Кой го можеше по вече от него. Хонекер ли, Чаушеску или Брежнвв. Унгария, Чехия, Полша изживяха детските си болести по трудния начин, Румъния просто не ги изживя, секуритате се зъбеше и на ЦРУ и на КГБ и края на диктатора им дойде закономерно. Обща дейност на двете двете служби. Хитреца Живков за едни, предвидливия за други, зависи от социалното състояние на хората, и тогава имаше делене по касти, убеждения, интереси и просто акъл не допусна така или иначе никаква ''пролет'' в Бя. За хубаво или лошо. Всяко изхвърляне в крайни позиции ляво дясно за тогава от някои сега е, едни се радваха и на малкото тогава получено с много труд и лишения, и другите получили много без труд, по партийна и слагаческа линия. Апропо никога не съм бил комунист по убеждение, и член на БКП по интереси
  • 56 Роза

    10 15 Отговор
    Преди години говорих с един професор по съд.медицина,мой личен познат.Той каза в общи линии същото-че смъртта на Людмила не е мистериозна,а е следствие на начина на живот,който е водела,и на прекомерните и увлечения по окултните науки.Организмът и е бил много изтощен.КГБ и тайните служби нямат нищо общо със смъртта и.Повтарям дословно думите на този медик и смятам,че може да му се вярва.
  • 57 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 15 Отговор

    До коментар #54 от "Баш софиянец":

    Колкото пъти да чуех нейният Ъкащ словоред си казвах, ако това ни е министърът на културата, то тогава пък аз трябва да съм гений и бях "много щастлив". Това беше една личност загубила всякаква връзка с реалността. Да прости Бог грешната душа!
  • 58 В е л и к и я

    6 15 Отговор
    Открадна златото на българските царе и троновете им и ги даде на Москва .. и сега нещо интересно , пещерата във връх Бабу където са се намирали троновете и короната на царете ни а там са и гробовете на царете ни се е намирала точно под ... земята на прадядо ми Петър който е бил най богатия в селото но при национализацията не е писал цялата си земя и една част е била точно до върха, под нея е била и пещерата.....!
  • 59 Изключително елегантна,

    29 10 Отговор
    дипломат и направи много за културното ни издигане. Баща и също направи много за икономическото издигане на страната, ама Ганьо си иска капитализъм и да го юркат чужди и наши експлоататори.

    Коментиран от #61, #63

  • 60 Окупаторите

    14 6 Отговор
    Унищожават нацията ни от 1878 г.! Продажници продължават да им са роби до ден днешен!
  • 61 И кво

    6 7 Отговор

    До коментар #59 от "Изключително елегантна,":

    ли разбираш от икономика ТИ ,или си един от предателите български ,пишеш по заповед на господаря си .
  • 62 някой

    19 5 Отговор

    До коментар #13 от "Бацо Гацов":

    Не могат да повярват че Тодор Живков наистина обичаше народа си. Сега,дали е допускал грешки,дали това,дари онова,няма особено значение. България преди 45та е една изключително бедна страна,без каквато и да е инфраструктура,градовете са били едни разкаляни големи села. .Противниците биха казали,че ако сме били със Запада,а не със СССР,сега щели сме да цъфтим.Да де, ама не сме били ,,мечтата " на Западна Европа .
  • 63 Пея

    4 8 Отговор

    До коментар #59 от "Изключително елегантна,":

    Тъп си!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 незнайко

    13 3 Отговор
    Малко като принцеса Даяна, но в по старо време !
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Нямате си и

    21 1 Отговор
    представа колко лесно човек може да си замине от този свят. Един от начините е точно този - да се товариш с работа и ангажименти така, както само човекът може и това напълно логично ще те закара на гробищата по някакъв начин - катастрофа, удавяне във вана, някакъв миг невнимание и злополука, инфаркт , инсулт и всички тези неща предизвикани от стрес и претоварване. Магарето, като се умори и спира да си почине и затова хората са рекли "Абе запъва се , като магаре на мост" , но човекът не. Човекът вероятно е единственото същество, което е в състояние посредством собственото си съзнание да си причини причинно следствена смърт от претоварване!
  • 68 гост

    21 3 Отговор
    Явно не сте запознати със българската история , на погребението на Гунди и Котков са присъствали над половин милион по официални данни , а по не официални милион.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Гената

    17 1 Отговор

    До коментар #69 от "истината":

    Да те светна тогава за катастрофата. Апропо, аз никога не се обаждам ако не съм пил вода от извора. Няма да обяснявам кога и как, но попаднах на един човек работил в УБО . Той ми каза, че винаги лимузината возеща Людмила, или друга ВИП-персона се е предшествала от "пилотна кола". Тогава това е бил спортен, двуместен Мерцедес, който е трябвало да се движи на двеста метра пред ескорта й, за да съобщава за съмнителни и опасни срещи по пътя. Но точно в този ден такава пилотна кола "забравили" да пуснат. Така един ЗИЛ-самосвал остава загадъчно изчакващ на едно кръстовище по трасето. Нататък го знаете...

    Коментиран от #71, #81

  • 71 истината

    14 1 Отговор

    До коментар #70 от "Гената":

    Звучи достоверно и логично, има много съмнителни факти! Едва ли случайно се е нагълтала с приспивателни във ваната!
  • 72 Защо пишете

    17 5 Отговор

    До коментар #9 от "Съдията Дред":

    глупости! Правителственият "Мерцедес" с Людмила Живкова катастрофира с "Москвич" на Околовръстното шосе на път за летището, където трябва да изпрати Тодор Живков, заминаващ на посещение в Полша на 12 ноември 1973 година. Едва оцелява, но преживяното я променя тотално.Тя се отдава на мистика и изучава учението на руския художник, писател и автор на окултни теории Николай Рьорих. Апропо тя направи България известна пред света. Започнала множество културни програми, между които световни писателски срещи, откриването на културни центрове в чужбина, вкл. в Мексико и САЩ, дома "Витгенщайн" във Виена, в Берлин, Мадрид, ангажира се с всички събития около честването на 1300-годишнината на българската държава и асамблеята "Знаме на мира". Така че, монетата винаги има две страни.

    Коментиран от #79

  • 73 Тя НИКОГА

    13 3 Отговор

    До коментар #16 от "Скелети от гардероба":

    не е била агент на КГБ. Напротив, СССР не гледаше с добро око на нея. Руският журналист Аркадий Ваксберг смята, че тя може да е убита от съветските тайни служби, позовавайки се на недоверието, с което се отнасят към нея в съветското правителство, и опасенията, че в близко бъдеще тя може да наследи баща си начело на режима.
    Самият Тодор Живков произнесе незабравимата фраза "СоциализЪмът е едно недоносче".
  • 74 Глупости

    6 6 Отговор

    До коментар #29 от "00014":

    Никога не съм разказвал толкова политически вицове, колкото по това време. Страхът дойде преди 12 години.
  • 75 Неизвестна

    4 3 Отговор
    Мие на душата й!
  • 76 Неизвестна

    10 5 Отговор
    Мир на душата й!
  • 77 Тоя па

    9 5 Отговор

    До коментар #23 от "00014":

    Баща ми беше офицер. И аз съм офицер. Явил съм се на изпитите и съм ги взел с отлични оценки. Не слагай всички под общ знаменател.
  • 78 Валери

    10 10 Отговор
    Тия 100 хиляди са дошлки по команда, точно както се събираха за манифестациите. Скапани комунисти
  • 79 Гената

    3 5 Отговор

    До коментар #72 от "Защо пишете":

    Пич, не се мъчи да замажеш фактите с всякакви алабализми, "камани и дървье" !
  • 80 КОНСЕРВАТОРЪТ

    12 5 Отговор
    Има ли чак толкова съществено значение от какво е починала? Като разберете да няма да я върнете от Онзи свят? Все пак доста направи за културното развитие на България... Лека и пръст.
  • 81 истината

    8 2 Отговор

    До коментар #70 от "Гената":

    Кофтито в света на диктаторите е, че понякога самите диктатори могат да станат жертва на методите си!
    Най-вероятно са я свитнали КГБ!
  • 82 Гуру Гюру

    13 7 Отговор
    Стига с тези мантри: Колко много направила за Б-я ?? Нищо не направила за Б-я, а направи за обръчите около нея от лапачи,търтеи,алкохолици и крадци с партийни книжки. ХАРЧЕНЕ,ПИЛЕЕНЕ,КРАДЕНЕ НА МИЛИОНИ ДОЛАРИ! При държ.цени по него време на един апартамент в Сф -11000лв.-59м2 ... Ходене на фризьор в Париж с държ.самолет -със свита придружаващи лица Батето и Янчо (специалисти по казината,баровете и танцьорките),охрана и др.културтрегери...на всеки командировачни,джобни.....Малка ви е фантазията хора...Който и да е помогнал да се спре КГБ или ДС или някой друг малко се е спряла. Безполезни асамблеи,симпозиоми,строежи тип-Бузлуджа, а народа бачка,бачка за 120лв. на мес..събота и неделя за плана,първа,втора,нощна смяна.......Светлин ,Богонемил и Нешка -другият обръч...Милиони долари крадене ,обикаляне по света и никаква полза за народа- той си бачка,бачка..Стига червени мантри !
  • 83 НЕМА ТАКЪФ

    5 1 Отговор
    ЗА ЛЮДМИЛА , ДА ! НО влади УМРЯ С КЛЕЙМОТО НА УБИЕЦ !!! НЯКОИ ОШЕ ПОМНЯТ , НАЛИ ?
  • 84 ДА ГИ ПОМНЯТ

    5 3 Отговор
    ОТ КАКВО ПОЧИНАХА, И ЗАЩО ПОЧИНАХА хиляди концлагеристи в комунистическите лагери, и някой пита ли за тях? Кой днес, и дали изобщо някой от обществото се интересува от какво е починала дъщеричката на "вожда", отговорен за тези лагери в които умряха невинни хора, а телата им ставаха за храна на прасетата! Никой не пита, никой не иска да знае и дори да си спомня за само-провъзгласилите се за "бог", от които "зависеше" живота на другите - кой да живее и кой да умре! Не правете сравнени с погребението на Борис 3-ти, който е имал добри и не толкова добри дела към България! Не правете сравнение с погребението на "героя" от Лайпцигския процес, пияницата и женкар, българския фараон от мавзолея - "бог", който го чакаше просташкия народен съд, да се обади по телефона от Москва и да се произнесе величествено с пиянския си глас - " НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОЩАДЕН!". Събина Андреева, не влизайте и не вдигайте шум в покоите на мъртвите, не ровете костите им, оставете да ги помнят само близките им! Днес за обществото, те са без значение!
  • 85 Илиев

    3 0 Отговор
    Помним това погребение. Тогава народа се стече от радост. Всеки искаше да изпрати това чучело.
  • 86 Илиев

    1 0 Отговор
    Помним това погребение. Тогава народа се стече от радост. Всеки искаше да изпрати това чучело.
  • 87 Илиев

    1 1 Отговор
    Помним това погребение. Тогава народа се стече от радост. Всеки искаше да изпрати това чучело.
  • 88 Да ама не

    1 1 Отговор
    На погребението на Гунди е имало много повече хора отишли за последно да изпратят един гений във футбола !
  • 89 Така е

    0 0 Отговор
    На погребението на Гунди е имало много повече от 100 хил. души!
  • 90 Никой

    0 0 Отговор
    В предвид " масовото" движение на МПС в България по негово време % е едно на трилион да те блъсне " Москвич " през 1972 г.