Last news in Fakti

25 Август, 2021 11:56 6 695 44

Плачков сметна колко пари сме дали за COVID тестове

  • веселин плачков-
  • актьор-
  • пари-
  • цена-
  • коронавирус-
  • covid тест

Актьорът разбуни духовете в социалните мрежи с поста си

Актьорът Веселин Плачков разбуни духовете в социалните мрежи, като публикува изчисленията си за цената и броя на тестовете за COVID-19. Изразеното му отношение по въпроса предизвика близо 3000 реакции, споделяния и десетки коментари.

"Добро утро! За последното денонощие са направени нови 30000 теста за COVID-19, което при осреднена цена на тест прави 1 800 000 лв. за последните 24 часа. Тези пари са взети от нас, обикновените хора. От началото на тази пандемия са направени 4 045 000 теста. Това са над 300 000 000 лева, които ние си платихме, за да ни тестват. Ние сме тези с най-скъп ток, поскъпваща храна и всичките ни консумативи за да живеем. Ние, които с труда си придаваме стойност на напечатаните и взети пари.... А до края на незапочналата зима има много дни с тестове! Съчетано с политическата криза и хаоса ми идват само едни думи: "Робът не знае, че е роб" Ама нищо, от септември започват ТВ - форматите. Песен и веселие да има", пише саркастично мъжът на певицата Мариана Попова.



Позицията на актьора бе подкрепена абсолютно от последователите му, които също не пропуснаха да изразят мнение по темата.

"Харесва ми посланието от снимката. Крайно време е нормалният човек да вземе нещата в свои ръце!“, "Много добре казано, ала какъв е смисълът?.... хората ще видят, ще харесат и до там. Една птичка лято не прави“, споделят почитатели на актьора.

"Много добър въпрос! Най-вероятно фармацефтичните гиганти са печелившите и с лекарства, и с тестове“, заключава друг.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    125 9 Отговор
    Не са само парите, тук се цели тотален контрол на хората чрез страх. Станахме участници в най-голямата манипулация в човешката история

    Коментиран от #13

  • 2 пак този

    44 4 Отговор
    Е то как мислиш онзи доктор дето блъсна моториста си е взел такъв Мерцедес?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мустафа

    60 2 Отговор
    "Бавно и полека за няколко дена народа порасна с няколко века"" Иван Вазов
  • 5 ТО ДОБРЕ

    35 3 Отговор
    ТРЯБВАТ ПАРИ ЗА ТЕСТОВЕ. НО КЪДЕ ОТИВАТ ОНЕЗИ ПАРИ ЗА
    ТЕСТВАНЕ ЗА РАБОТА В ЧУЖБИНА
    ОТИВАНЕ ВРЪЩАНЕ. БЯХА ГОД. И
    ПОЛОВИНА ПО 100 ЛВ. САМО МОЕТО СЕМЕЙСТВО Е ДАЛО ЗА ТЕСТВАНЕ
    1200 ЛЕВАА. А ДРУГИ ЗА РАБОТА. СЕГА ГИ НАМАЛИХА НА 30 ЛВ. ПО
    СЕ ЯДВА.

    Коментиран от #25

  • 6 Историк

    37 3 Отговор
    Е добре,и..Всички сме чисто и просто едни клавиатурни воини,нищо друго.
  • 7 Онзи

    41 6 Отговор
    Всички по площадите иначе ще ни изтровят с инджекции.
  • 8 Гестапо ТВ медия груп

    38 2 Отговор
    Оффте мофте казало магарето. Според тия които печелят парите са малко, а не дай си боже да им посегнете на печалбите. Горкия човечец сега ще го нападнат от всички посоки
  • 9 Гост

    35 2 Отговор
    ИСТИНАТА.
  • 10 още още

    43 4 Отговор
    Пропуснал е да сметне колко струва мутренско-милиционерската блокада на областните градове април месец миналата година. Както и последвашата проверка кой е подал фалшива декларация, която правиха чантаджиите на заплата в МВР.
  • 11 Петрус

    28 5 Отговор
    До Мустафа
    " За няколко години, бавно и полека, народа изпростя с няколко века" по Иван Вазов
  • 12 Борбата ще е безмилостна

    52 4 Отговор
    Вие представяте ли си какви печалби се генерират от тая истерия. Производство на маски, дезифектанти, тестове, ваксини.Дават се пари на сайтове, телевизии, радиа на чиновници, доктори, даскали, които да не правят нищо и да взимат хиляди левове ежеминутно.
  • 13 Анонимен

    54 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    Експеримента с жабата : ако пуснеш жаба в гореща вода ще мята и скача и ще драпа всякал да се измъкне! Ако я пуснеш в студена вода и загряващ бавно - ще си плува докато се свари! Водата се загрява бавно от година и половина ! Който разбрал-разбрал, който не е - няма и да разбере!

    Коментиран от #28

  • 14 Мръсния Фикри

    19 2 Отговор
    Нали, това, е целта, да, се съсипе човешкия род, ти за едни тестове се притесняваш, колко по 300 млн..... така се пише милиони,, Айше,не мисли само за, братчета ти.....!
  • 15 КОКО

    28 4 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Бих казал, АКТИВНА СЪПРОТИВА! На площадите!
    Искаме ПЪЛНА СЪПОСТАВКА НА ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ДАННИ за Респираторни болести - грип, ковид, астма, и пр. Реакция на Имунната С-ма след Преболедуване и след Ваксина!
    Податливост на Електромагнитни влияния след Ваксинация!
    Паралелно тастване и за други подобни вируси!
    Ясно и ПУБЛИЧНО /в Сблъсък с различни гледни точки/дефиниране на различните Мутации и Начин на диагностициране!
    Данни за Всички Щтети и Всички похарчени средства свързани с т.н. "Пандемия"!
  • 16 Галина

    28 4 Отговор
    Всички, които пътуват също са задължени да си правят тест, независимо да ли са имунизирани. Какъв е смисълът от имунизационните паспорти и сертификати след като 72 часа преди да пътуваш трябва да дадеш едни 100 лв за да се тестваш, а ако пътуваш за Англия в самолетния ти билет трябва да фигурира запазен номер за тест, който ще си направиш като пристигнеш-60 паунда. Смятайте сами и гадайте кой печели......

    Коментиран от #26, #37

  • 17 схемата

    33 3 Отговор
    Парите които се печелят от тестове и ваксини отиват за корупция на правителства и медии.
  • 18 ВАЩА

    22 2 Отговор
    Мма недоклатна!
    Така съм Ви набрал, че само да срещна някой от кукловодите или медийни Ковид гурута, Изобщо няма да го питам с шапка ли е или без!
  • 19 PCR тестовете са от 80 до 120 лв, а

    14 3 Отговор
    за експресна услуга стигаха и до 170 (информация от преди 9 месеца). Антигенни(ако са на промоция) има и по 26.Може и на по-ниска цена да има някъде. Но наистина е безбожно скъпо. Нямам представа на какви цени ги внасят и дали не може да се произвеждат у нас, за да падне малко цената. Но като цяло тестът е много по-скъп от ваксините, което за мен си е някакъв абсурд. Не зная какви печалби реализират лабораториите, вносителите на тестове. Тези неща трябва да се контролират строго.Наистина няма представа тези 30 000 теста в колко лаборатории са правени и на какви цени. Случай отпреди няколко дни на наш познат. Има симптоми на ковид(темперстура, кашлица, хрема). На 59 е, с наднормено тегло и тъй като има близък роднина починал от ковид веднага си прави PCR тест. Излиза отрицателен. Но симптоматиката продължава и става много по-зле. Не може да си свали температурата и дишането му се влошава. Прави си втори тест, който вече е положителен. Така само от 1 човек 180 лв в рамките на 2 дни. Сега е в болница на системи и кислород. Ако му правят тест преди изписване предполагам, че вече няма да му вземат пари. Понеже не е в частна болница. Но при всички положения се плащат от някого(най-вероятно от НЗОК), т. е. от здравните ни осигуровки. Преди правеха по няколко теста докато изпишат пациент, за да са са сигурни че е оздравял и че няма да зарази други. Вече предполагам, че не се прави. Защото разходът би бил огромен.

    Коментиран от #42

  • 20 то да са

    18 2 Отговор
    само тестовете. Плащаме си и да ни следят - със смартфоните. И тук няма как да не се засмея с глас на даващите хиляди левове за да ги следят:)))
  • 21 Парите се

    9 2 Отговор
    Източват и отиват при пробозвемачите, които се нагушиха...
  • 22 888

    32 1 Отговор
    АБЕ КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА ДОБРИТЕ СТАРИ ГРИПОВЕ..............ДЕТО ИЗМИРАХА ПО 2000 ДУШИ ВСЕКИ СЕЗОН....................................И НИКОЙ,НИЩО НЕ ГОВОРЕШЕ..................
  • 23 Lili

    32 0 Отговор
    Прав е Веселин Плачков,подкрепям го.И много други хора са прави.И какво правим от тук нататък?Наистина ,защо не казват толкова починали от грип,толкова от онкозаболявания ,толкова вследствие на диабет ,примерно,.Всичко е ковид!Група извратеняци ,с мноооооого,ама много пари се чудят какво да правят с простолюдието,ще го редуцират,ще го ваксинират,ще го побъркват от страх ,ще го ограничават всячески.Тези за богове ли се имат?Но и те имат край,ама до тогава?
  • 24 За съжаление

    7 20 Отговор
    Служебното правителство се оказаха най-големите крадци от новата ни история.
  • 25 Отиване,връщане....

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "ТО ДОБРЕ":

    и вкарване на нови щамове на зараза тук. Нямам спомен да съм ви пращал по чужбина .

    Коментиран от #29, #31, #34

  • 26 Ами точно

    8 6 Отговор

    До коментар #16 от "Галина":

    голямото завръщане от Англия преди повече от година и половина подпали България с Ковид. Търчете, като обезумели още.
  • 27 ГОРСКИ

    20 1 Отговор
    Браво на човека,стиска му и казва истината.Най-актуалната поговорка важеща за България е: царят е гол,но всички си траят!Прост народ,слаба държава!
  • 28 Даааа

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    така го обясни Борисов!
  • 29 А БРАТЧЕ

    16 0 Отговор

    До коментар #25 от "Отиване,връщане....":

    ДА СЛУГУВАШ ТУК ЗА 790 ЛВ. ТА И 900 ДА СА. ПО ДОБРЕ ТАМ ЗА 3 500
    СЛУГА ОТ КОЛКО ТУК ЗА..... И ТИ И
    ТВОЯ ИДОЛ ТУЛУПА 12 ГОД ТОВА
    ПРАВИТЕ. ГОНИХТЕ ХОРАТА. И СИ
    ВЕЕХТЕ С ВАШИТЕ ХОРА МУ.Р.О.
  • 30 Затова

    3 6 Отговор
    От Октомври тестовете за неваксинирани ще се заплащат от тях.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ганка Янкова

    8 1 Отговор
    Браво много сте прав всичко се плаща от нас имам предвид че с тези пари са платени или се плащат ваксините пито платено
  • 33 не трябва

    3 10 Отговор
    да са безплатни. Затова и в Германия от Октомври които не е ваксиниран и е избрал да не се ваксинира си ще си плаща за избора и съответно за теста. Не може да цената да се поема от съвестните данъкоплатци до безкрай. И по това спор и протести няма.

    Коментиран от #40, #41

  • 34 КОКО

    20 2 Отговор

    До коментар #25 от "Отиване,връщане....":

    И в чужбина така говорят.
    "Ето, ходят на почивка в България и като се върнат носят заразата!"
    По твоята логика, като си ходиш на село и се върнеш в града трябва да те обвинят, че носиш зараза?
    Вирусите НЕ се влияят от граници, визи, съюзи и пр.
    А конкретна "Пандемия" се разпространява планирано и режисирано!
    И ако не виждаш по-далеко от носа си - Вярваш на всяка тиражирана Лъжа! Успех!
  • 35 Грульо

    9 0 Отговор
    За бога братя, не се тестувайте! Крадат ни истимаро с тестове. :D
  • 36 Християнинът

    0 15 Отговор
    Да се ваксинират всички!
  • 37 Такива, като тебе

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Галина":

    Винаги,, печелят,,....,, добро семейство,, накарай, гажету,, да те прекара през черни пътища....!
  • 38 Криф болен нос

    2 5 Отговор
    Ако мисли некой,, едиот,, че пневмонията е респираторно заболяване, нека му се, случи, да види ,, порно,, денонощно...!
  • 39 Някой

    9 0 Отговор
    Робът г-н. Плачков знае ,че е роб . Но роба го хранят ,поят ,лекуват , и му дават да се възпроизвежда , за да е пълноценна работна сила. Ако се върне този древен социален строй , на много работодатели би им било по скъпо да отглеждат роби ,защото за тях трябват грижи. По добре , едно заплащане колкото да не умрат , и да се оправят, отделно те трябва да поддържат стандарта на господаря , чрез всевъзможни плащания данъци такси ,и ваксини.
  • 40 Тра ла ла

    10 1 Отговор

    До коментар #33 от "не трябва":

    Да, това си е чист фашизъм от където и да го погледнеш. Всякакви методи и шантажи да насилят хората да се самоубият. Няма да стане тяхното и ще плащат с лихвите-
  • 41 Батерия

    9 0 Отговор

    До коментар #33 от "не трябва":

    Ами който го е изкарал, като мен, и не съм ваксиниран, и си плащам здравните осигуровки? Как се процедира в този случай?
  • 42 Европа

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "PCR тестовете са от 80 до 120 лв, а":

    Март месец, експресен тест в събота, в СофияМед струваше 190 лв. Трябваше да летя в Москва, направих си тук и ги платих. На Домодедово на летището правят експресни ПСР тестове за 1500 рубли, около 35 лв. тогава. Безбожно скъпо е у нас.
  • 43 shano

    0 2 Отговор
    къв Плачков бе...това е Киро Християнина
  • 44 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    4 0 Отговор
    Болниците също са печалбари, има мизеруващи медици. Но има медици и директори на болници с огромни заплати. Които лицемерно призовават да даряваме "за лечение на деца". Което понякога е неуспешно. Но цените, които плащаме за успешно лечение или за неуспешно лечение са еднакви. Лечение на деца носи незаслужено огромни заплати на лекари над 10 - 30 хиляди на месец. Как не ги е срам, да печелят огромни заплати от детското страдание и страданието на родителите. Това ли ви е "милосърдието" господа лекари. Да гледате как деца умират, защото родителите им не могат да платят огромната сметка и огромната заплата. Ако сте милосърдни лекарите, лечението нямаше да е толкава скъпо. Заплатите ви нямаше да са над 100 пъти по-високи от заплатите на родителите на болните деца.