Last news in Fakti

26 Август, 2021 20:36 2 187 7

Мъж прекоси Канада на ролери заради важна кауза (СНИМКИ)

  • канада-
  • ролери-
  • пчели-
  • кауза-
  • опазване на околната среда-
  • рекорд

Целта на прехода на Зак е да се обърне повече внимание на опазването на пчелите

Мъж прекоси Канада на ролери заради важна кауза (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Жител на Канада измина с ролери над 6200 мили в родината си, за да насочи общественото внимание към опазването на пчелите, като същевременно постави нов световен рекорд на Гинес, съобщиха БТА и ЮПИ.

Зак Чоботър се качва на ролерите на 25 май в Уистлър, Британска Колумбия, и пристига в началото на седмицата в Сейнт Джоунс, Нюфаундленд, след като е изминал общо разстояние от 6272 мили (10 094 километра), прекосявайки Канада.

Мъжът казва, че неговото начинание "Каране на ролери за пчелите" е било с цел на повиши информираността за климатичните промени и за необходимостта от опазването на полезните насекоми.

Чоботър освен това е искал да подобри рекорда на Гинес, което неофициално е постигнал седмица преди края на пътешествието си. Настоящият рекорд за най-дълго разстояние, изминато с ролери, е 5341 мили и е поставен от Петер Богелайн от Германия през 1986 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сега

    3 4 Отговор
    се готви да прекоси и Афганистан.

    Коментиран от #2

  • 2 Сатана

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Сега":

    Новият тренд в поднасянето на новини в България е да има по няколко такива от Канада.Колко Българи се интересуват от Канада или Канадците?
  • 3 Наску диаманда

    5 0 Отговор
    Господине, без ролери, всеки знае, че тези хайванчета са полезни..!
  • 4 Студопор

    2 1 Отговор
    Само в България никой нищо не прави и мрънка, че никой нищо не прави, но когато някой направи нещо, го осмиват и му разказват играта у всичките коментари.
  • 5 ДОБРИЯ ДОКТОР

    1 0 Отговор
    ...🤔ТОВА ГО КАЖИ НА ТЕЗИ ДЕТО РАЗВИВАТ АЛЕРГИЯ КЪМ УЖИЛВАНЕ ОТ ПЧЕЛИ И ОСИ😱ЗА МИНУТИ СЕ ИЗДУВАТ КАТО РЕКЛАМНОТО ЧОВЕЧЕ НА АВТО ГУМИ „МИШЕЛИН”🚹🚹🚹
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    Предпочитам цървули или бос по полето. Сега истини. Има оси, но изчезнаха пчелите. Природата се промени, както и хората и защо се обиждат леви, десни, кучета бесни, кога им кажем или да мълчим и да гинете, а децата ни завинаги навън. Хитър е славуна. Тий си има племенник, сестра, а които са сами. Малко милост бкп имайте. Много ясно, че с вас на глава крадците и работещи на държавна не може да се спори, имате пари, жилища в изобилие и ви влизат на месец над 10 хилядарки. Слави, замълпете. Много усмивате всички, но се погледнете вие, дали сте стока за мирисане. Възпитаните хора си личат от далече, а не като Тошко нервак и подслушвания ровене по телефони с ЕГН та от референдума.
  • 7 Анонимен

    0 0 Отговор
    ХАКЕРИ ровене по телефони е знак на ниска култура и НЕвъзпитани хора.