Last news in Fakti

3 Септември, 2021 14:09 2 903 20

Пекин забрани женствени мъже по телевизията и удари кей попа

  • китай-
  • мъже-
  • женствени мъже-
  • забрана-
  • медии-
  • кей поп

Интернет платформи спряха многобройните акаунти на фен клубове и светски новини

Пекин забрани женствени мъже по телевизията и удари кей попа - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Китайското правителство забрани днес показването на "женствени мъже" по телевизията и днес нареди на телевизионните канали да популяризират "революционна култура", съобщи АП.

Агенцията отбелязва, че мярката е предприета в рамките на затягането на контрола върху бизнеса и обществото и налагането на официалния морал.

Китайският президент Си Цзинпин призова за "национално обновление", с по-голям контрол от страна на управляващата комунистическа партия върху бизнеса, образованието, културата и религията. Редица компании, както и обществеността, са подложени на все по-силен натиск да се приведат в съответствие с официалната визия за един по-силен Китай и по-здраво общество.

Партията ограничи достъпа на децата до онлайн игрите и се опитва да сложи край на, според нея, нездравия интерес към знаменитостите.

Телевизиите получиха нареждане от държавния ресорен регулатор решително да спрат да показват "женствени мъже и други неестествени естетически образи".

Тази мярка отразява опасенията на властите, че китайските поп звезди, повлияни от лъскавия момичешки вид на някои южнокорейски и японски певци и актьори, не насърчават китайските младежи да бъдат достатъчно мъжествени, отбелязва АП.

Телевизиите трябва също така да избягват да поощряват "вулгарни интернет знаменитости" и възхищението от богатството и известността. Вместо това те са призовани "активно да насърчават превъзходна китайска традиционна култура, революционната култура и напредничавата социалистическа култура."

Китайските власти затягат контрола и върху интернет пространството.

Те провеждат акции за спазване на закона, включително за борба с монополите и за защита на сигурността на данните. Техни мишени стават компании като оператора на видеоигри и социални мрежи Тенсент (Tencent) и гиганта в областта на интернет търговията Алибаба (Alibaba), за които управляващата партия се притеснява, че са станали прекалено големи и независими.

Какви още ограничения наложи Пекин

Правилата, които влязоха в сила днес, забраняват на всички под 18-годишна възраст да играят онлайн игри повече от три часа седмично и изобщо в учебни дни.

Разработчиците на игри вече са длъжни да представят новите си продукти за одобрение от правителството, преди да бъдат пуснати на пазара. Те освен това бяха призовани да включат националистически теми.

Телевизиите трябва да избягват изпълнителите, които "нарушават обществения ред" или са "загубили морала" си. Забраняват се програми, отразяващи живота на децата на знаменитости.

В събота платформата за микроблогове "Вейбо" спря хиляди акаунти на фен клубове и светски новини.

Популярната актриса Чжао Вей изчезна от стрийминг платформите без обяснение. Името ѝ е било премахнато от надписите на филми и телевизионни програми.

Друга актриса - Чжън Шуан,- пък беше глобена миналата седмица с 299 милиона юана (46 милиона долара) по обвинения в укриване на данъци. АП определя това наказание като предупреждение към знаменитостите в Китай да бъдат по-положителни модели за подражание.

Новите правила включват още "таван" на плащанията на изпълнители и забраняват условия, които биха подпомогнали укриването на данъци.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плачете,педали

    13 1 Отговор
    Велосипедът не може без Вас..
  • 2 Цар Си

    36 3 Отговор
    Здравото начало на китайците няма да остави шаренията да превземе страната.
  • 3 Директора

    48 1 Отговор
    За сметка на това, гейска Европа, с радост ще толерира всякакви ЛГБТ тъпотии!!!
  • 4 Наску диаманда

    12 3 Отговор
    Сериозни били тез китайци и нещо като БГ прокурор, не им трябва...!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ду Пен Це и Сут И Ен

    9 13 Отговор
    Абе ма някой различава ли китаец от китайка, облечени де???
  • 7 ГЕШТАПО

    27 3 Отговор
    БРАВО! БРАВО! ТАКА ТРЯБВА , МЕКИТЕ КИТКИ В ДЕВЕТА ГЛУХА, НА ТЪМНО И СКРИТО- ЗА ПРЕТОПЯВАНЕ.
  • 8 Мисля си

    31 1 Отговор
    Ставам им фен!
  • 9 КОТарАК

    20 2 Отговор
    може би трябва да подканим вече старите хомо , които се съобразяваха и не са развращавали младите да помогнат срещу семата /хомосексуалисти е имало през цялата човешка история но показността в момента е пагубна-за продължаването на вида ни като бяла раса
  • 10 ДОКТОР ЧУДО

    2 1 Отговор
    ССАМО КОРОНА БАЦИЛА Е МЪЖ НА 100%💪
  • 11 Пеко Таков

    10 1 Отговор
    Как така ККП въобще е допуснала да се появи такъв проблем.Явно партийните другари са се били зазяпали в някаква друга посока и порока и разврата са се развихрили с пълна сила.Но сега с декрет ще направят и от гейзерите "мъжествени другари".
  • 12 Кую

    16 1 Отговор
    Да мигрират в Лондон, столицата на извратеняците. Афганистан също става.
  • 13 Механик

    16 2 Отговор
    Решението на китайското правителство, естествено не се харесва на глобалистите. Сорос и компания се кефят на момченца изглеждащи като момичета. Особено ако са и малолетни.
  • 14 mi6osp

    16 0 Отговор
    В Китай успешно се преборват с всякакви пандемии.
  • 15 Джамбаски

    7 4 Отговор
    Край с мечтите ми да посетя китай

    Коментиран от #16

  • 16 Костя Копейкин

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "Джамбаски":

    ...край и на моите 😭😭😭
  • 17 Истината

    9 1 Отговор
    Китайците ще се оправят винаги с всичко, те не изразяват нетолерантност, а по-скоро намалят някои по-високи честоти на звука. Много е просто, успехите им се дължат на факта, че съзнанието им е освободено от подтисници, като християни, мюсюлмани или евреи или други подобни религиозно-фашоидни лунатици
  • 18 Гост

    2 0 Отговор
    И сега наш кристианчо костов де шъ се изявява? В Китай го забраняват, а в Русия го бият..... Браво на китайците!
  • 19 Станишев

    0 3 Отговор
    Ама не може така другари Куманисти,не спазвате заветите на другарката Надежда Крупская и на Интернационала!Я спретнете един Мощен Китайски ГЕЙ пард!
  • 20 Присмехулник

    0 1 Отговор
    В Китай ги забраняват, а в САЩ и Европа задължават всяка втора кинопродукция да има гей-сцени и междурасова любов.
    Навремето политбюро задължаваше във всеки филм да се показва или споменава комунистеската партия.

    Май сегашните управленци на ЗАПАДА не се различават от комунягите.