Last news in Fakti

5 Септември, 2021 13:40 2 355 4

Как да запазите летния си тен по-дълго време?

  • тен-
  • слънчев загар-
  • каротеноиди

За хубав тен и цялостно добро здраве хапвайте повече зеленчуци и плодове

Как да запазите летния си тен по-дълго време? - 1
Снимкa: Shutterstock

Събирането на тен е много по-лесно от запазването му по-дълго време. Обикновено той изчезва месец след като летния сезон приключи, а оттам и нашата почивка. Вижте как можете да съхраните слънчевия си загар по-дълго.

Един от начините това да се случи е като хапвате повече продукти, които съдържат каротеноиди. Това е пигмент, който се среща в различни плодове и зеленчуци и помага за запазване на тена по-дълго време. Можете да го откриете в портокалите, кайсиите спанака, мангото и морковите. Обогатете менюто си с тях, за да имате летен загар по-продължително време.

Изследвания установяват, че човек може да изглежда по-привлекателен и харизматичен в очите на другите, ако има определен цвят или по-скоро тен на лицето си. Въпросът бил дали това да бъде тен, събран от каротеноиди или от слънцето – по естествен начин. Участниците в проучването били 60. Те разгледали снимки на хора, част от които били с каротеноиден тен, а други – без. Оценката на участниците показала, че по-привлекателни са хората с каротеноиден тен. В друго изследвате участниците трябва да оценяват снимки по същия начин, само че този път им били показвани лица с меланинов тен – такъв, прихванат от слънчевите лъчи. Отново по-голям бил процентът на хората с тен, които били определени за по-привлекателни от другите.

В последното проучване на участниците били показвани снимки и от двата вида – на хора както с меланинов, така и с каротеноиден тен. Вторите спечелили с огромен процент разлика. Това доказало, че хората с такъв тен са смятани за по-атрактивни и красиви. Не се знае по колко точно плодове и зеленчуци, съдържащи каротеноиди трябва да се ядат на ден или седмица, за да се придобие летен тен. Все пак е ясно, че ако те участват ежедневно в менюто, шансът от получаването му е по-голям. Освен това, това са много полезни плодове и зеленчуци, които ако участват в менюто ви, не само ще подобрят тена на кожата и ще го запазят по-дълго време, но и ще се погрижат за вашето здраве. Те съдържат елементи, важни за функционирането на целия организъм.

Така че изводът е – за хубав тен и цялостно добро здраве, хапвайте повече зеленчуци и плодове, не само горе посочените, но и всички, които обичате, защото те са пътят към здравословния начин на живот, който ще ви направи красиви и щастливи, пише Actualno.com


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сериозно бе

    9 0 Отговор
    Не се къпете-ама хич не се къпете ....Така тена ще се усили от киртта и към Н Година ще сте мулатка...
  • 2 Тъпу тролче

    4 0 Отговор
    Е как! Като не се къпете по-дълго време 😂🤣😂
  • 3 Анджело

    5 1 Отговор
    Кални бани и после не се къпете!
  • 4 Маралокът

    3 0 Отговор
    Аз си имам тен по рождение, запазва, се, не бойте се, въпреки, че от мен се боят....!