Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 08:37 10 873 112

Убиец на мечка се похвали сам в мрежата със СНИМКА

  • убиец-
  • мечка-
  • бракониер-
  • триград-
  • пламен малковски

И с дързък текст под кадъра с убитото животно

Убиец на мечка се похвали сам в мрежата, като си направи снимка с нея. Мъжът е Пламен Малковски и е член на "Ловна дружинка - Триград", се вижда от профила му. Той дори пише дръзко в поста си под снимката: "Предварително Ви благодаря за злобните коментари и пожелания! Все пак да не забравяме, че всеки дава на околните това, което носи в себе си. Аз не съм веган, яростен природозащитник, хомосексуалист, ваксър и всякакви други съвременни и модерни пролиберални термини. Аз съм дипломиран инженер, с магистърска степен по ловно стопанство, а в момента и докторант пак по ловно стопанство. В момента се занимавам професионално с лов. Тоест: дипломиран, образован и професионален ловец (както Вие ще ме определите убиец). И пак Ви повтарям: всеки дава на околните това, което носи в себе си. Въпреки всичко, аз Ви желая щастие, успехи, любов и всякакви други хубави неща, каквито можете да си представите“.

Убиец на мечка се похвали сам в мрежата със СНИМКА



Този пост е подложен на унищожителни коментари, както се очаква. "Браво, голям "мъж" си... С пушка в ръка всеки знае, защо не излезеш да се бориш с голи ръце, щом изпитваш нужда да си мериш силите с невинно животно“; "Не разбирам убийство за удоволствие... ако от това ти зависи прехраната ок..., ако си се защитавал, също съм ок..., но да се гордееш, че си убил животно, което няма шанс да се защити, не го разбирам... убийство за удоволствие не е нормално... "; , "Можем да съдим какво е сърцето на човек по отношението му към животните." И още: "Що не я уби с голи ръце, като си големият мъж? Отвратително...“.

От публикации в смолянски сайт пък разбираме, че мечката, нанасяла многобройни щети на стопани в Триград, която влизала и по дворове на хората в новия квартал, е отстреляна от местен лесничей. Лесничеят, на когото било издадено индивидуално разрешително за отстрел, се връщал привечер от местността Балдаран. Отбил се да провери мястото, на което имало оставена захранка за мечката. Тя била там.

Горските очаквали пристигането на групата за бързо реагиране към РИОСВ, за да направи съответните измервания и да вземе материал за научни цели.

"Имаме разрешително с №РД-4815 от 30 март 2021 г., издадено от Министерството на земеделието, храните и горите за отстрел на един брой проблемна мечка – мъжка. Имаме няколко разрешителни и отпреди това, но без реализиран отстрел. Компетентен орган да го издаде е министърът на земеделието, храните и горите. Следва съгласуване с РИОСВ. Разрешителното е издадено по надлежния ред. Въз основа на това разрешително на нас ни е възложено да отстреляме дивеча, който прави щети. Ние пък издаваме разрешително за индивидуален лов на конкретния ловец. Разрешителното за индивидуален лов е от 21-ви септември, издадено е на Пламен Малковски – лесничей, служител на Горското стопанство в Триград, валидно до 27 септември“, заявява инж. Захаринка Бакларева – директор на Държавното горско стопанство в Триград.

Само за седмица щетите от мечката в района са били седем. Три са върху животни – телета, коне и юници, останалите са върху пчелини. Почти всеки ден в района имало нападения. Миналата година пък се е съобщавало за многобройни щети върху овце, крави и телета.

Популацията на мечките в района е изключително голяма. От Горското се надяват, че с това ще се пресекат нападенията. Има сигнали за други две мечки от района на скаме да установим къде минават, за да можем да ги упоим и да ги изкараме извън териториално Кестен. "Счетох, че е по-правилно да се изведат от района, отколкото да се отстрелват, защото тези двете мечки, които влизат в Кестен, поне към настоящия момент не нанасят щети, но държат хората в напрежение ежедневно. Миналата седмица, на 15-ти септември, изпратих искане за разрешително за отстрел на едно от тези две животни. Превантивно обаче искаме да ги заловим и изведем. В случай, че не успеем и започнат да нанасят щети, да имаме разрешително“, уточнява инж. Захаринка Бакларева, като конкретизира, че не е привърженик на отстрела.

Когато бъде готов протоколът за третиране на отстреляна мечка, трофеят – кожата и черепа, обикновено се връчва на ловеца.

Съмнително е, че тази мечка е същата, която бе открита мъртва в Родопите тези дни и която е слизала в село Арда, за което писахме. Може би това е втора мечка, предмет на бракониерство. Но в последствие захвърлена в дере.

Мечките в България са защитен вид и могат да бъдат законно отстреляни само ако доказано застрашават човека. Законът предвижда до 5 години затвор за убийство на мечка без разрешение и 20 000 лева глоба.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Псевдоним

    112 24 Отговор
    То хубаво че си я утрепал мечката да не прави поразии, ама можеше и без хвалба да минеш.
  • 3 глоги

    39 8 Отговор
    Убиецът на мечката се похвали сам в мрежата мрежеста.
  • 4 Бог ще го съди

    61 61 Отговор
    Това което е направил е жестоко! Този "човек" се гордее с постъпката си, и е нагъл да се показва с убитото животно! Има съдба прераждане и всеки си плаща за постъпките!

    Коментиран от #31, #37

  • 5 Наску диаманда

    71 30 Отговор
    Защитени били мечките, а кой да защити хората, господине от Триград, изобщо не четете злобни те коментари за това, домашните животни и те са в опасност, като не слуша, така....!

    Коментиран от #76

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пея

    19 34 Отговор
    Нямам думи, а мечетата?

    Коментиран от #30, #56

  • 8 Сатъра на Хана

    16 23 Отговор
    ПОЗДРАВЯВАМ ВСИЧКИ РОДОПЧАНИ .
    .. НАМЕТЕТЕ В ИНТЕРНЕТ РУСКОТО ВИДЕО
    ...... ЛОВУШКА НА МЕДВЕДЯ ПАСТ ЗАПРЕЩЕННАЯ ..
    .
    .......КАПАНА РАБОТИ БЕЗОТКАЗНО И ИЗБАВЯ ОТ ВРЕДИТЕЛИ НА 100 ПРОЦЕНТА ....
  • 9 мъкаааа

    61 25 Отговор
    Хората няма кой да ги защити от разни нафукани западни НПО-та и разни соросняци.Кучетата станаха по-важни от нас.
  • 10 много и изключително прост народ !!!

    51 27 Отговор
    значи имаш разрешитлно за отстрел на мечката която прави бели на хората но не ти си бил убиец защото си я убил и не си бил мъж защото не си и излязъл с голи ръце ?!?!? какво е това племе населяващо земите на тази разградена територия ? вие “мъжкарите “ като си колите прасетата за коледа да не би с голи ръце да ги трепете бе малоумници!!!

    Коментиран от #17, #40

  • 11 Селяк

    36 41 Отговор
    Всички такива като теб са комплексари без самочувствие! Да изпитваш удоволствие да убиваш животно без да ти е застрашило живота се нарича избиване на комплекси и малоценност! Ако нямаше оръжие надали щеше да спечелиш битката! Голямо нещо си направил - няма що, добре, че е оръжието - иначе щеше да имаш кафяво в гащите си! Образованието не прави човека интелигентен и разумен! Дани мечката да не е женска и да си лишил малките от майка им! Личи си какъв инженер си!
  • 12 Сатъра на Ханс

    20 19 Отговор

    До коментар #6 от "МРЪСЕН ПОМАЧОР":

    А СПОРЕД ТЕБЕ МРЪСНИТЕ ПОМАЦИ В ЩАТА ......
    ..КОЛОРАДО И ДАКОТИТЕ ДЕТО ГЛЕДАТ ГОВЕДА ЗА ГРАДСКИТЕ ГОВЕДА
    ...... КАК СЕ ОПРАВЯТ С МЕЧКИТЕ

    Коментиран от #23

  • 13 Раданч Татлъту

    7 10 Отговор
    А изял ли е мечката на пържоли?🐷🐷🐷
  • 14 Просто човек

    27 31 Отговор
    Изрод! А ако има мечета?

    Коментиран от #38, #61, #63

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ники

    33 28 Отговор
    Това може да се случи само в България. Диви, безчувствени, сбъркани хора живеят на тази територия.

    Коментиран от #98

  • 17 Селяк

    27 24 Отговор

    До коментар #10 от "много и изключително прост народ !!!":

    От къде знаеш, че тази мечка прави бели на хората?! В кой район и къде е отстреляна знае ли се?! Има ли доказателства и оплаквания, че тази мечка напада и прави бели в определени населени места?! И да ми сравняваш домашен добитък с див е меко казано смешно!
  • 18 Те и хората

    41 14 Отговор
    Вършат злини убиват, нападат други хора, крадат и още други зверства, но никои не ги убива за това! Мечката го прави с цел прехрана без лоша мисъл за разлика от човека които осъзнава какво прави!
  • 19 Мимчят

    32 18 Отговор
    По разказа и хвалбите си личи,че не е тази мечка,която се очакваше.Този си е бракониер...
  • 20 9588

    37 19 Отговор
    Не съм много по лова, даже хич. Но човека работи лесничей, има разрешително за отстрел на проблемна мечка и ако не знаете - така се контролират мечките от край време. Просто си свършил работата. Тъпо заглавие и търсена сензация където няма такава.
  • 21 Беше (мин.вр)!

    25 19 Отговор
    Пламене, мечката (горският брат) не те е очаквала, а ти си се възползвал и си я убил "професионално". Фактът, че се хвалиш с това, показва колко дълго ще бъде битието ти. Искам да ти напомня, че има и други професионалисти, при това обучени да бъдат по-добри от теб!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Селяк

    18 14 Отговор

    До коментар #12 от "Сатъра на Ханс":

    Какъв пример само даваш! Държава голяма почти колкото континента Европа и с различни закони я сравняваш с една България голяма колкото НЮ ЙОРК сити! Нито популацията го позволява тук, нито законите! Тоя може да е ловец, да притежава разрешително - това само му дава права да си прави каквото си поиска без да бъде пипнат от закона! И поста му в нета го доказва, наглото му писане под снимката е доказателството за това! Ако това беше го направил ти или някой друг - сега щеше да е с белезници и под арест! Има си лов и сезон за дивеч в националните паркове! Не съм чувал да има сезон за лов на мечки до сега в България!

    Коментиран от #44

  • 24 сила

    23 17 Отговор
    ДИПЛОМИРАН СЕЛСКИ ИЗВЕРГ
  • 25 Можеше да мине и без снимката

    14 14 Отговор
    Не разбирам само защо е нужно да се гаври с убитата мечка, да беше се снимал с нея докато е била жива.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Антиганю

    13 7 Отговор
    Следващия път може някой друг да се окаже в дерето. Така случайно, злополука в планината...
  • 28 Сатъра на Хана

    15 14 Отговор
    В АМЕРИКА В СКАЛИСТИТЕ ПЛАНИНИ ИМАМЕ 600 МЕЧКИ ...
    В БЪЛГАРИЯ НА 50 ПЪТИ ПО МАЛКА ПЛОЩ ИМАТЕ 1500 МЕЧКИ ...
    .....
    .И ДА В КАУФЛАНДА Е ПЪЛНО С МЕСО ОТ УБИТИ ОТ ХОРА ЖИВОТНИ
  • 29 Георги v.

    13 20 Отговор
    Пълен нещастник и комлексар, търсещ минутата слава. Но за съжаление вместо да си получи заслуженото от закона, ще започнат "разследвания" и т. н., които ще доведат до нищо. И след това говедото ще стане още по-нахално.
  • 30 Въри ти при тях

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Пея":

    Няма, разлика...!
  • 31 А ако

    22 10 Отговор

    До коментар #4 от "Бог ще го съди":

    ти покажат снимки от убитите от мечката домашни животни и щетите нанесени от това животно!!!!! Хайде стига с тия вайкания!!! Всяко животно е ценно, но когато поведението му излиза извън рамките на "добросъседството" и мирното съмместно съществуване .... няма друг начин!!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 д-р Емилова

    7 7 Отговор
    Петър Илиевците са заляли България!!!!
  • 34 Вальо Кюмюра

    16 8 Отговор
    Какви мечета бе? Мечката е мъжка. Демек мечок. Или поне разрешителното е за мъжки екземляр. Дотук добре ама образования горски пазвантин поне да беше махнал фенера от пушката преди снимката, за да не нарушава закона за лова и опазване на дивеча за ловуване със забранени методи и средства. Сега да го уволнят и да се научи как да се хвали. Паляк!
  • 35 Герги

    20 8 Отговор
    Лесно е да се говори отстрани,мечката е била готова за отстрел,правила е проблеми.Ако ти сдави 2 крави,ще запееш друга песен...акълии много..
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Рашавия

    16 14 Отговор

    До коментар #4 от "Бог ще го съди":

    Виж му физиономията и му прецени ай-кюто. Какво очакваш?
    А мечката можеше да я затворят зоологическата градина.
    Там трябва да са и доста от "нашите бизнесмени".
  • 38 А ако

    15 8 Отговор

    До коментар #14 от "Просто човек":

    е мъжка, или е от дъгата ... стига смешки!!! Всичко е законно! Точка на спора!!

    Коментиран от #49

  • 39 Мечките стръвници

    18 6 Отговор
    Защитават уж мечки, представете си, че живеете в тези усойни места и сте сама баба или дядо, имате едно прасе, един петел, една коза и една овца в повечето случаи, тези села са потънали в тъма, ходи ти се до 00,нямаш вътре, излизащ, мечката насреща, удушва ти и малкото животни, какво правиш и не само на тебе, ей, не се правете на,, добри,, подигравчии от,, усойни те бардаци,,.....!?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Дългият

    14 6 Отговор
    Добре е че я е убил,няма повече да създава проблеми на хората.Ако не беше той,щеше да е друг,тя е била определена да си замине от този свят.Бих го попитал само....защо се хвалиш...
  • 43 Сатъра на Хана

    9 5 Отговор
    ЩОМ ГРАНИЧАРИТЕ КАТО МИНАВАТ НА ОБХОД И СЛЯЗАТ ОТ ПИКАПА ТОЧНО НА ЗАСТАВАТА НА КЕСТЕН .. И ПУСКАТ СИРЕНАТА ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ... ЗА ДА НЕ ГИ ИЗЯДЕ МЕЧКИТЕ
    ..... ИМА ПРОБЛЕМ. И МЕЧКИТЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЯТ ..... ДОЙДОХА МОМЧЕТАТА ДА МЕ ПРЕДУПРЕДЯТ ЧЕ СЪМ САМ И МОЖЕ ДА МЕ НАПАДНЕ МЕЧКА ...

    Коментиран от #47

  • 44 Хора разни

    12 3 Отговор

    До коментар #23 от "Селяк":

    Няма и да чуеш защото няма.Има индивидуално разрешение за отстрел на мечки при обстоятелства описани в разказите на хората. Ако сте чували за мечките стръвници ето това са които свикват с кръвта и нападат домашни животни и хора.Забравиха как имаше нападения над хора а тези влизат вече в селата. Човека си е свършил работата законно съгласно закона за лова. Тук много пишат но хапват месо и носят кожени обувки и дрехи които са взети след умъртвяване на животни които не са имали никакъв шанс. Много от дивите животни са ловен обект не толкова заради месото колкото заради това че популацията се регулира защото нанася щети на земеделските стопанства и разнася заразни болести някой от които опасни и за хората Африканската чума по свинете разнасяна от дивите доведе до унущожаването на много свинекомплекс и Чакалите са 14 000 пъти повече в момента .Ловът е законна дейност

    Коментиран от #55

  • 45 Иван Костов остаря

    8 3 Отговор
    И побеля, но остави в хорските сърца, само тъмнина, като черна мечка стръвница, кой може да,, уважава,, такъв.. или мечка, нокти на мечка виждали ли сте, няма начин, ама легни и не мърдай, тя ще избяга.... да не си пред нея...!
  • 46 неразбирко

    6 4 Отговор
    Хахаа..сетих се за подобна снимка във Фейса преди няколко години,дето 17 човека от 3 институции ходиха да арестуват ловеца сутринта в махленското кафене,а то било аматьорски фотошоп със снимка от руски сайт...голем резил,да не излезе и тука така...
  • 47 Сатъра на Хана

    11 6 Отговор

    До коментар #43 от "Сатъра на Хана":

    В СЕЛО КЕСТЕН НАЙ- МЛАДАТА БАБА Е 60 И НАГОРЕ ... И СА ОСТАНАЛИ 50-60 ЧОВЕКА
    .., ВСЯКА КРАВА СИ ИМА ИМЕ И ИМ СЕ ГОВОРИ КАТО НА ЧОВЕК ..... АКО НА ВАС НЯКОЙ ПИТБУЛ ВИ ИЗЯДЕ ДРУЖИНКАТА - ДОМАШНИЯ ЛЮБИМЕЦ ... НЯМА ДА СТЕ ЩАСТЛИВИ
  • 48 Много харесах таз тема...!

    10 4 Отговор
    Господин Малковски, имате ли камина, сигурно, дори и бракониери, тази меча кожа, добре ще приляга пред камината, блазе ви....!?
  • 49 ай сик

    9 2 Отговор

    До коментар #38 от "А ако":

    Законно по кои закони тези от 240 -те педе,,са или от хуманните , човешките , природните .Повтарям , много от тия закони са сътворени от горепосочените 240 за тях и съсловието им така ,че по леко към култа за ЗАКОНА
  • 50 Не е трябвало

    11 4 Отговор
    Да се хвали. Свършил си е работата и толкова.

    Коментиран от #57

  • 51 САЩ

    7 9 Отговор
    Няма що голям "герой", че се и хвали с образование. Виж какво ще ти кажа голобрадко, ако щеш и десет висши образования да имаш липсва ли ти интелект си само за гората. С този "геройски" фотус с убитото животно доказваш, че наистина си абсолютен комплексар от модела на еднокнижниците.

    Коментиран от #93

  • 52 аз съм Веска

    3 10 Отговор
    ЧЕ Е УБИЕЦ ГО ЗАБРАВЕТЕ . ТОВА ХУБАВО МОМЧЕ Е ТРЪГНАЛО НА ЛОВ ...
    ПО ЕДНА ПЪТЕЧКА ВЪРВЯЛО ,ВЪРВЯЛО И ... ВИДЯЛО ЕДНА МЕЦА ПОЛЕГНАЛА ДА СИ ПОЧИВА ВЪВ ВЕЧНИЯТ СИ СЪН ... ЗАСТАНАЛО ДА СЕ СНИМА С НЕЯ ....
    ДОРИ ДА НАМЕРИТЕ ПАТРОН , КОЙТО Е ОТ КАЛИБЪРА НА НЕГОВАТА ПУШКА , ПАК НЕ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО .
    МОЖЕ ДА Е СТРЕЛЯЛ ПО НЕЯ , ОБАЧЕ МЕЧКАТА ХЛЪЦНАЛА И СЕ ЗАДАВИЛА ОТ РЕЧНАТА ВОДА .КОЕТО ДА СЕ ОКАЖЕ ГЛАВНАТА ПРИЧИНА ЗА СМЪРТТА . КЪДЕТИ У НАС МЪЖЕ ....
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Гост4

    10 2 Отговор
    УБИТИТЕ хора се забравят по-бързо от убито животно, ДЕМЕК ЖИВОТНИТЕ СТОЯТ НАД ЧОВЕКА!
  • 55 Селяк

    4 5 Отговор

    До коментар #44 от "Хора разни":

    Ловът е сезонна дейност и се позволява в определен сезон и определени райони! За да застреляш мечка тук нещата са други - трябва да се установи дали това е животното което е нападало, в кой район и пр., не може самоволно да отидеш и да гърмиш мечки и после да казваш, че били нападали! Преди да бъдат застреляни си има институция която ги хваща и мести в отдалечени райони! Отстрел ма мечка е в краен случай! В същия район вече кма отстреляна друга мечка тази е втората! За мен това е извинение легално да се стрелят тези животни - тук няма нито едно доказателство, че това животно е застрашило живота на някого! Факт!

    Коментиран от #59, #96

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Селяк

    4 3 Отговор

    До коментар #50 от "Не е трябвало":

    Хвали се, защото не е било по-работа! Не е свършил ничия работа! Никой не е отишъл до него за да му каже, че трябва да отстреля тази мечка! Направил го е за удоволствие и написаното и снимката го показват!
  • 58 Алфа Вълкът

    7 7 Отговор
    Защо мечките са гладни? Защото авджиите изтрепахте всичко живо, особено с тая свинка чума, едно прасе не остана, мечките и те не са вегани! ДА ТИ ВЗЕМАТ СЕГА РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА ЛОВНИТЕ ОРЪЖИЯ И ТЯХ, ЗАЩОТО ОЧЕВИДНО СИ И ОСВЕН С МАГИСТЪРСКА СТЕПЕН И ДОКТОРАНТ И БРАКОНИЕР!
  • 59 Сатъра на Хана

    5 4 Отговор

    До коментар #55 от "Селяк":

    АКО СИ МЪЖ, МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ ЕДНА РАЗХОДКА ОТ КАУРЧАН ДО КОЖАРЕ ПРЕЗ ПЛАНИНАТА ... САМО 10 КИЛОМЕТРА СИ ....
    ..... НОСИ СИ И БАРБЕКЮ СОС ... МЕЧОЦИТЕ СЕ ИЗУЧИХА И НЕ ПАПКАТ ГОЛА МРЪВКА

    Коментиран от #67

  • 60 Макарон

    4 4 Отговор
    Гората е на животните, нека когато ходим там да се съобразяваме с тях. А да ходим там зорлем да ги убиваме, много нечовешко, бихме се чувствали така ако животните започнат да нападат населените ни места .
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Помаците имат чист въздух...!

    1 5 Отговор
    Но, да се разхождаш като на Сафари...но навсякъде не може, мечки, идвам... но пеш не мога, остарях като вас, а бизона ако знаете къде живее, ужас.....!
  • 63 някой

    4 8 Отговор

    До коментар #14 от "Просто човек":

    Кви мечета бе,писател? Прочете ли статията? Мечката е мъжка.А и много се съмнявам дали знаеш какво е да си мъж.Както и повечето ,,писатели" .
  • 64 Горски

    4 8 Отговор
    ЧЕСТИТО, ТОЯ НЕЩАСТНИК ВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ЛОВЕЦ !!!!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Кика

    4 6 Отговор
    Съд и затвор за убиеца,този издал разрешителното също.Да. се разследва.

    Коментиран от #82

  • 67 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #59 от "Сатъра на Хана":

    Може да си вземе и две-три кила горски плодове.За гарнитура или за десерт на Баба Мецана.
  • 68 Мечката

    5 7 Отговор
    Е убила много овце , крави и др. някой да ридае за тях ???

    Коментиран от #81

  • 69 Той е трапер

    3 1 Отговор
    Което е по готино... от пусия....так, между веждите....!
  • 70 2222

    4 9 Отговор
    Съд за убиеца.Дасе разследва,този издал разрешителното също.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Лъжливуту хариту

    2 2 Отговор
    Имам още по добри,, мечки,, у списъка.... не го уважавайте тоз, че до всичко, до което се допре,, изгаря,,.....!
  • 73 1234

    6 4 Отговор
    Всичко се връща на този свят.10-те божи заповеди.

    Коментиран от #94

  • 74 Иван

    7 6 Отговор
    Изрод.И се хвали.

    Коментиран от #83

  • 75 ИВАН

    7 6 Отговор
    Гората е на мечките
  • 76 ХОРАТА СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "Наску диаманда":

    ЗВЕРОВЕ И МЕЧКИТЕ НЯМАТ ЗАЩИТНИК .НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ПАЗИ СТОТИЦИ ОВЦЕ И КРАВИ ОТГЛЕЖДАНИ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ.ИМА СИ ФЕРМИ ЗА ТОВА.АКО ИМАШ ДВЕ КРАВИ ИЛИ ТРИ ОВЦЕ МНОГО ЛЕСНО ША СИ ГИ ОПАЗИШ САМ

    Коментиран от #92, #101

  • 77 Аз казах

    5 8 Отговор
    Когато няма държава.. най големите боклуци стават герои.. дано пушката му засече следващия път, и да намерят само нея..
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Panzerkorps

    4 10 Отговор
    Бaxти пpoСтив орк. И аз не съм джендър, веган или ваксър, но все си мисля, че животът на една мечка струва повече от няколко пpocти ceлиaка от Триград

    Коментиран от #108

  • 81 Вярно ли???

    0 3 Отговор

    До коментар #68 от "Мечката":

    Вярно ли???
  • 82 Гената

    6 4 Отговор

    До коментар #66 от "Кика":

    Има друг голям проблем- широко разпространеното притежание на ловно НАРЕЗНО оръжие ! Законодателят е определил далекобойна, нарезна, ловна капабина с оптика да се продава само на ловци издържали изпит за подборен лов. Такъв е само ловът на мечка, вълк,благороден елен, дива свиня и сръндак. Разрешително за подбопен лов, както е описала директорката на ДЛС, се издава за конкретния сбучай- мечка стръвница, която пакости на хората, вълк у нас се стреля по всяко време /както и чакал и лисица/ като хищник, който вреди на дивечовата популация. Елен, кръндак се бият срещу заплащане за трофей,но и се отстрелват болни и некачествени екземпляри. Дивата свиня е основен ловен обект у нас и в Европа. По тая логика в страната трябва да ива не понеме от 2- 3000 нарезни карабини, но те са 200 000 ?! Това е широка тема но тук са намесени политици, търговци на оръжие, полиция и...кажи печи всичкото мъжко население.

    Коментиран от #97

  • 83 Също като тебе

    5 3 Отговор

    До коментар #74 от "Иван":

    Да, се хвалиш за това, не е срамно...не е и за похвала, но с една мечка гризли, няма, да, се наруши, равновесието...!
  • 84 село

    6 3 Отговор
    Щеше да е прекрасно и вълкът да е сит и агнето цяло.
    Щеше да е хубаво да мога спокойно да пусна децата си в гората за гъби. Щеше да е хубаво мечките да ядат само боровинки. Ама те са всеядни, и в менюто на всяка от тях влиза месото, независимо дали си го доказал.
    Щеше да е хубаво, в България да не раздават дипломи на всеки, който може да си напише правилно името.
  • 85 Алекс

    7 3 Отговор
    Мечка-стръвница се отстрелва.Така е било и така ще бъде.Коментарите са излишни.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 5ко

    5 2 Отговор

    До коментар #76 от "ХОРАТА СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ":

    Много си умен зад компа и съвети даваш. Нито разбираш от животни. Не можеш без оръжие да се опазиш, както и добитъкът от такова животно. С гледане на филми не става. Когато се пренасели даден район дивечът става вредител и опасен. Всяка крайност е вредна.
  • 93 За видовете

    4 2 Отговор

    До коментар #51 от "САЩ":

    По скоро тия с интелекта ама не ходили в гората няма да оцелеят .Не съм убеден че имат и толкова интелект Ако няма ВиФи и е в гората жив умрели.
  • 94 Хора разни

    3 0 Отговор

    До коментар #73 от "1234":

    Там за мечка не пише Както и за вегетарианство и джендърство .Свети Георги как е изобразен.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Хора разни

    5 0 Отговор

    До коментар #55 от "Селяк":

    Видно от статията е имал разрешение от съответната институция съгласно закона за лова.Има необходимата квалификация разрешително и оръжие.Затова е излязъл с името си. МОСВ е издало разрешителното и каква е мечката дали са спазили процедурата да си питат това министерство.Ловът на мечки е забранен и това е едно изключение.Последно време популацията им се увеличава и все по често ще се случва.Няма как да гледаш стада мечки особено мъжки заедно.Това е природа.Като ги местят добре ама ако имат храна и си стоят в района.Ако няма или са много какво става.Ше трябва и тях като кучетата да ги кастрират накрая.
  • 97 Вальо Кюмюра

    4 1 Отговор

    До коментар #82 от "Гената":

    Пропуснал си глухара в подборния отстрел. Тезата ти е интересна за броя на оръжията, но не е вярна. Нарезно ловно оръжие се придобива само срещу представяне на валидно удостоверение за успешно завършен курс за подборен лов. Освен това никъде в закона не пише, че ловец може да притежава едно оръжие. Я си представи с калибър за лов на мечки да стреляш по глухар или сръндак или пък обратното. Това и обяснява по-големия брой оръжия спрямо броя на ловците. Лично аз притежавам 4 нарезни.
  • 98 Хора разни

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ники":

    Ами геноът на населението е такъв. Аспаруховите войни не са били пацифисти .Били са много неща но при всички случаи са били смели.Славяните и траките са били и те такива. Затова сме просъществували повече от 1300 г по тия места.С девиза Мир брато в тези години не става защото изчезваш физически.Идва един войнствен който в най добрия случай те поробва а тези който не слушат просто ги убиват .Не мисля че населението в Турция Гърция Македония Сърбия Румъния се различават като хора от нас.
  • 99 HAHA

    4 7 Отговор
    САМО БОКЛУК МОЖЕ ДА ОТНЕМЕ ЖИВОТА НА НЕВИНИТЕ КРАСИВИ ЖИВОТНИ

    Коментиран от #103

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 МАФИЯ НА ББ

    5 3 Отговор

    До коментар #76 от "ХОРАТА СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ":

    БРАВО НА ЧОВЕКА , УБИЛ Е ЕДИН ГОЛЯМ КРЪВОЖАДЕН ЗВЯР.БРАВО !!!! ОПРЕДЕЛЕНО ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛИ ПОПУЛАЦИЯТА НА МЕЧКИ В БЪЛГАРИЯ НА 200 ДО 300 БРОЯ. ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО ДА ИМА 1500 МЕЧКИ НА ТОЛКОВА МАЛКА ТЕРИТОРИЯ!!!!! ТЕ МАФИОТИТЕ ИЗСЯКОХА ГОРИТЕ И МЕЧКИТЕ КЪДЕ ДА ОТИДАТ??? ПРИ ХОРАТА, НО ПОЧВАТ НАПАДЕНИЯ И НЕПРИЯТНОСТИ. ЗАТОВА ИЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗСЕЛЯТ ХОРАТА ЗА ДА ИМА МЯСТО ЗА ЖИВОТНИТЕ ИЛИ ДА СЕ НЯМАЛЯТ ЖИВОТНИТЕ ЗА ДА НЯМА НЕПРИЯТНИ СРЕЩИ. ЗАЛЕСЯВАНЕ НА УНИЩОЖЕНИТЕ ГОРИ И ПАК ЗАЛЕСЯВАНЕ. ГЕРМАНИЯ Е В ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ОТ БЪЛГАРИЯ И ТОЗИ ПРОБЛЕМ ГО НЯМАТ ,ЗАЩОТО СА СИ ИЗБИЛИ МЕЧКИТЕ И ВЪЛЦИТЕ!!!!!! МИСЛЕТЕ ОВЦИ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ И ДА УПРЕКВАТЕ ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ!!!!!!
  • 102 1122

    5 2 Отговор
    Браво!Така се отстрелва мечка.Най-важен е живота на ЧОВЕКА.Гей дружинките ,защитници на диви животни,които получават пари от най-тъпата страна в света сащ, да дадат парите ,за лекуване на пострадали от нападение от мечки и вълци.Браво!Продължавайте така,ловци !
  • 103 Гочо

    1 0 Отговор

    До коментар #99 от "HAHA":

    Животното има инстинкт няма субективна страна ( отношение към деянието) умъртвяване на и изяждане на животно или счупване на младо дърво. Много забравят за глутниците кучета които нападнаха и убиха професор .Друга жена едва оцеля и много други случаи. това красиво животно ако те срещне няма да ти даде да го милваш твърде вероятно е да си смениш мнението по някой въпроси.Проблемите започват когато дивите животни започват да навлизат в градската среда
  • 104 Георги v.

    2 3 Отговор
    Селендурина вече е готов да дойде в София и да стреля по кучета и котки, защото му пречат. Разбира се като се върне за събота и неделя на село ще разправя за подвизите си и колко мрази софиянци.
  • 105 Българин

    3 1 Отговор
    Бре, останали са още истински българи значи. Аз вече се притеснявах, че всички са меки китки еко-вегани и прочие евро-сволочь, откакто отмениха казармата. Браво на младежа, да тръгнеш на лов за мечка не е като да си бръснеш краката....
  • 106 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор
    Всичко с парка-резерват за ”танцуващи мечки” в Белица е далавера. Вече над 30 години, там няма родено нито едно мече, при 25 мечки . Мечките ги скопяват. Няма никаква свобода, животните са зад стоманена ограда. В района са изградени хотели и ресторанти за зяпачите. Нито една мечка от там, не е върната в природата. Всичко това обаче не е главният проблем. Целта е преди всичко да се ”поевропейчим”. Преди няколко години, цяла Германия изпадна в ужас, защото на нейна територия се появи дива мечка и не се успокоиха докато не я убиха.
    ”ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ” на Бриджит Бардо отнемат, кастрират и след това затварят мечките зад оградата, където за тях няма никаква алтернатива да се върнат в природата. ”Целта на занятието” е да се извадят мечките от социалната сфера на Българина. Мечката можеше да я срешнеш на улицата, без никаква преграда между нея и теб, придружавана от мечкаря с ГЪДУЛКА и рояк от развеселени хлапета. Поставена вече зад стоманената ограда, мечката вече е ”ДРУГИЯТ”, непознатото, чуждото, дивото. Него вече спокойно можеш да го стреляш и РАЗФАСОВАШ.

    Коментиран от #107

  • 107 Саабри

    1 1 Отговор

    До коментар #106 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Глупе,там са само мечки ,неспособни да се реинтегрират ,стари ,или родени в плен
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Гришата

    2 0 Отговор
    браво на ловеца той свърши работата на заспалата тромава държава и спаси десетки домашни животни да бедните им притежатели за които животновъдството е основният им поминък а и с острела на тази мечка СТРЪВНИЦА този ловец ГЕРОЙ спаси и човешки живота и върна спокойствието на пострадалите села
  • 110 Законодател

    1 0 Отговор
    Ако мечката е законно отстреляна - няма нищо лошо.
  • 111 ццц

    1 0 Отговор
    абе много тъпо скалъпена "сензация" за пискащи и врякащи вегани, истерички нищо не разбиращи от лов и всякакви сбърканяци, човека е горски с разрешително за отстрел на мечка която нанася щети на селското стопанство на местните бе дебили малоумни, евала на авджия за слуката
  • 112 Мечи

    0 0 Отговор
    Ловджиите са като тираджиите таксиметраджиите сиреч прости ора !