9 Октомври, 2021 21:30 2 755 5

Шоколадови маски за лице

  • лице-
  • грижа-
  • грижа за кожата-
  • шоколад-
  • маска за лице-
  • шоколадова маска

Те тонизират и подмладяват кожата

Шоколадови маски за лице - 1
Снимка: shutterstock

Много малко хора знаят, че сами могат да си направят маски с шоколад у дома и че точно тези маски дата много добра хидратация, повдигане, подмладяване и тонизиране на лицеторазкрива тайната сайтът modernitta.com.

Имайте предвид, че докато правите тези домашно приготвени ‘шоколадови маски’ е за предпочитане да използвате шоколад с високо съдържание на какао - минимум 70% или повече.

Хидратираща шоколадова маска за лице

Необходими продукти:
50 гр. шоколад
1 с.л. зехтин
1 яйчен жълтък

Инструкции:
За да се приготви тази „чудотворна” маска взете 50 грама шоколад (с 70-90% съдържание на какао) и го затоплете на водна баня, докато стане течен. След това се смесват 1 с.л. от течния шоколад с 1 с.л. зехтин (може да използвате и бадемово масло, масло от ленено семе или масло от гроздови семки) и 1 жълтък на яйце. Ако не Ви харесва миризмата за яйчен жълтък, то може да го пропуснете. Шоколадът с масло също има чудесен ефект.

Смесете съставките и нанесете маската върху цялото лице и шията. Уверете се, че температурата на шоколада е подходяща за нанасяне върху лице. Оставете маската да подейства в продължение на 15 минути и след това изплакнете с хладка вода.

Тонизираща шоколадова маска за лице

Необходими продукти:
50 гр. шоколад
1 ябълка
1 банан
ягоди
1 парче диня

Инструкции:
Тази шоколадова маска ще тонизира и хидратира кожата Ви, а освен това ще ѝ предаде и еластичност. За да я приготвите, трябва да затоплите на водна баня 50 грама „висококачествен” шоколад (с 70-90% съдържание на какао). За да подготвите останалите съставки, ще трябва да използвате Вашия блендер. Смесете ябълка, банан, ягоди и диня. След това, вземете една купа и смесете 2-3 с.л. от тази смес с 1 с.л. разтопен шоколад. Разбъркайте добре и нанесете маската върху лицето и шията. Изчакайте около 20 минути и измийте с хладка вода.

Шоколадови маски за лице
Снимка: shutterstock

Обновяваща, хидратираща и успокояваща шоколадова маска за лице

Необходими продукти:
50 гр. шоколад
1 с.л. обезмаслена сметана
1 с.л. течен мед

Инструкции:
Разтопете на водна баня шоколад (с 70-90% съдържание на какао). Смесете 1 с.л. от него с 1 с.л. гъста, обезмаслена сметана и 1 с.л. течен мед. Разбъркайте добре и нанесете маската върху лицето и шията за около 15 минути. След това, изплакнете с хладка вода. Ако все още имате следи от сместа върху лицето си, избършете кожата си с любимия Ви тоник за лице.

Почистваща и регенерираща шоколадова маска за лице

Необходими продукти:
1/4 чаша какао на прах (пресято)
1/4 чаша течен мед
1/4 чаша домашно кисело кляко или 3 с.л. сметана
2 с.л. овесени ядки (ситно смляни)

Инструкции:
Тази маска оставя кожата Ви гладка и подхранена. Смесете всички съставки и разбъркайте, докато се образува гладка паста. Оставете сместа да престои за 5 минути, за да се посгъсти. Нанесете щедро маската върху чисто и сухо лице и шия. Масажирайте, като избягвате зоната около очите и устните. Оставете за 15 минути и след това изплакнете с топла вода. Подсушете и нанесете овлажняващ крем. Маската почиства кожата много добре и леко я изсушава, затова нанесете няколко слоя от крема за лице, който да хидратира.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мръсния Фикри

    2 0 Отговор
    Чудесна маска, за черен мъш, става ли..?!
  • 2 цербер

    0 0 Отговор
    точно тези маски даВАТ много добра хидратация,а не ДАТА.
  • 3 тортиля

    1 0 Отговор
    Твърдият мед е захаросан.
  • 4 инж технолог

    0 0 Отговор
    Хубаво е и да си хапвате шоколад,скъпи дами! Оставете на нас -мъжете,да ви мажем с течен шоколад и да ви глезотим.
  • 5 Индженер вече,

    1 0 Отговор
    Във, всяка област, престижна професия.. повече от,, чистачка,,..... с 4 клас....!