По-вкусно, пухкаво и въздушно от домашното тесто няма. Не всяка домакиня обаче е склонна да се заеме със задачата сама да го приготви у дома, тъй като всички знаем колко досадно е онова продължително чакане маята да се активира и тестото да бухне, пише actualno.com
Усмихнете се, защото имаме добра новина за вас. Днес ще ви споделим рецептата за перфектното тесто, което е готово само за 10 минути и веднага след това ще можете да си приготвите всички онези печива, които ви се похапват.
Как се прави перфектното тесто за 10 минути?
• 700 гр. пшенично брашно;
• 350 мл. вода;
• 3 с.л. захар;
• 1 к.л. сол;
• 4 с.л. олио;
• 80 гр. масло;
• 33 гр. мая.
Начин на приготвяне: Маята трябва да се извади от хладилника час по-рано, така че да се отпусне и в процес на готвене на тестото да е на стайна температура. Предварително включете фурната да се загрява и започнете с подготовката на маслото и водата. Сложете ги в общ огнеупорен съд и ги вкарайте във фурната за няколко минути, докато маслото се разтопи. След като извадите съда, добавете олио, захар, сол и мая. Веднага след това преминете към пресяването на брашното. Смесете сухата съставка с течните и омесете меко и пухкаво тесто. Можете да започнете с оформянето на питки или друго, което планирате да сготвите. Не се налага да чакате и секунда. Тайната е в самото печене. Когато сте готови с вкусотията, пъхнете тавата във фурната и първите 10 минути печете на отворена врата. Едва след това затворете вратата на фурната и продължете с печенето, докато тестените изделия не добият златиста коричка. Спецификата е в двуетапното печене. Независимо какво сте решили да сътворите – сладък сладкиш или солени питки, те ще се получат отлично, а вкусът им няма да има равен. Опитайте следващия път и си спестете време, което можете да вложите в забавления със семейството или пълноценна почивка в края на работния ден!
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Готвач
12:17 20.10.2021
2 Грульо
12:39 20.10.2021
3 Спалня, баня или библиотека..?!
13:11 20.10.2021
4 Тома Неверни
13:58 20.10.2021
5 Тома Неверни
Коментиран от #6
13:59 20.10.2021
6 хлебар
До коментар #5 от "Тома Неверни":
Малко е множко,ама е в ,,духа" на статията.Но и с 33гр.няма как да втаса за 10 минути.Да,ще се надуе някак си печивото, но качеството ще е ниско.А и който го яде да му мисли.15:03 20.10.2021
7 √(n&Варна)
Божидарке, има ли лютив, горчив, солен или кисел сладкиш, че специално си наблегнАла на сладкия сладкиш?
За какъв ли друг сладкиш си мислИла?
16:56 20.10.2021
8 МАЛКА пенсИЯ
20:06 20.10.2021