Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 18:45 1 535 19

Кралица Елизабет II все още не се чувства стара. Отказа званието "Стара дама на годината"

  • кралица елизабет втора-
  • стара дама-
  • звание

Предложението е направено от писателя и телевизионен водещ Джайлс Брандрет

Кралица Елизабет II все още не се чувства стара. Отказа званието "Стара дама на годината" - 1
Снимка: Shutterstock

Кралицата на Великобритания не пожела да приеме званието „Стара дама на годината“, която се присъжда от британското хумористично списание за възрастни хора The Oldie. Елизабет II учтиво даде да се разбере, че все още не се смята за стара, като обясни отказа си по следния начин: „Човек е на толкова години, на колкото се чувства.“

Предложението за обявяване на 95-годишната Елизабет II за „Стара дама на годината“ е направено от писателя и телевизионен водещ Джайлс Брандрет. Той написал писмо до личния секретар на монарха с молба дали тя ще се съгласи да стане притежател на почетното звание.

Списанието публикува отговора на двореца: "Нейно Величество вярва, че човек е на толкова години, на колкото се чувства. Поради това кралицата не вярва, че отговаря на критериите, необходими за това звание, и се надява, че ще се намери по-достоен получател за него.” През 2011 г. покойният съпруг на кралицата принц Филип получи почетното звание „Консорт на годината“ от списание The Oldie. В отговор на наградата херцогът на Единбург тогава каза с обичайното си чувство за хумор: „Когато ви напомнят, че годините минават все по-бързо и боята започва да пада от древната картина, това със сигурност много помага за настроението. Но е добре, че изобщо те помнят".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рептяга

    13 0 Отговор
    Значи да не я предлагат за орден "Стара планина", че може да го върне.
  • 2 Всеки в тоз цвят.

    5 0 Отговор
    Няма да, приеме този приз, спомнете си за,,, индийката,, скоро беше..!
  • 3 Обесен Язовец

    7 0 Отговор
    Тази, от както спря алкохола се подмлади!
  • 4 отегчен

    11 0 Отговор
    Тоя лизард ще надживее всички ни.
  • 5 РЕАЛИСТ

    1 16 Отговор
    Стига сте писали глупости за Нейно величество. Никой в Англия не си и помисля да се подиграва с кралицата. Това е символ на държавността и все едно да се подиграваш с държавата си. Това да не са ти българите, които не уважават последния си цар.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Ще си

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛИСТ":

    се подигравам колкото си искам!

    Коментиран от #7

  • 7 РЕАЛИСТ

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ще си":

    Ами то затова разликата между Англия и България е като от небето до земята. Пък като идете там тичате до Бъкингамския дворец и щракате ли щракате.
  • 8 Радка пиратка

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛИСТ":

    Я не се халосвай! Във Великобритания има много антироялисти, които се подиграват с кралицата, колкото си искат! Ти изобщо нямаш представа за Великобритания. А аз имам.
    Българите нямаме цар, откакто тук са дошли турците. Дори в националната ни памет няма спомен за цар. Само отдалечено ехо. В учебниците по история има разкази за царе от много далечно минало. Уви, без съответното чувство за принадлежност от наша страна! Било е отдавна! Присъствалите тук по време на присъствието са изклали всичко, което са могли да изколят. Сакс кобурготите не са ни царе, никакви не са ни. Те са чужденци за нас.

    Коментиран от #9

  • 9 РЕАЛИСТ

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Радка пиратка":

    Ами щото нищо не зная, та затова съм поданик на Великобритания и съм се клел в Нейно величество. Кралицата е също Сакскобургготски, но отде да ги знаеш тези работи. Само, че никой не пита в Англия, как така немска династия ги управлява.

    Коментиран от #11

  • 10 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    0 0 Отговор
    а може би 6-7
  • 11 Радка пиратка

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    Британски гражданино, какво правиш в България, а? Всички знаят, че британската кралска династия са немци и това е повод за много разговори и презрение към кралското семейство от страна на истинските британци. Не напразно ожениха Чарлз за Даяна, която е потомък на Стюардите - единствената исконно британска династия.
    А ти, Ганчо, не се прави на британец, защото ставаш смешен.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 РЕАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Радка пиратка":

    Добре, че ви отворих очите преди време и сега много знаете . Даяна е Спенсър, не пуши глупости. Това е фамилията на Чърчил.

    Коментиран от #19

  • 14 Ventura

    3 0 Отговор
    По скоро титлата, най-стария рептил на земята.
  • 15 В.Г.З.

    2 0 Отговор
    Щом още се чувства млада,
    значи може да върти и бибитки!!!
  • 16 Анонимен

    0 0 Отговор
    Горкият Чарлз! Надежда всяка остави!
  • 17 Хаха

    0 0 Отговор
    Тоя дърт рептил е време да опъне табаните...
  • 18 Маргото

    0 0 Отговор
    Има се за млада и не само тя..В ЮК много хора доживяват до 100 те защото има грижа за хората, а не като в БГ липса на здравеопазване. Отидеш на лекари и те лъжат докато ти вземат парите за изследвания и после те отпращат.
  • 19 Лейла

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "РЕАЛИСТ":

    И заради това беше тоя инцидент за да се оттървът нея Най-продавания им филм по магазините е Кралицата и нейния съветник Мехмед тея се въртят повече от пиле на грил никой не споменава кой спонсорира Турция и кой им даде чадър за да се намесят в нагорни карабах