22 Октомври, 2021 14:55 1 836 6

Морган Фрийман помага за подбора на нови полицаи в Алабама

  • морган фрийман-
  • актьор-
  • полицаи-
  • подбор-
  • кандидатури-
  • интервю

Холивудският ас интервюира кандидатите за полицаи в американския щат

Морган Фрийман помага за подбора на нови полицаи в Алабама - 1
Снимка: Shutterstock

Кандидати за полицейски служители в крайбрежен град в щата Алабама, САЩ се явиха на интервю пред експерти по правоприлагане и един гражданин, чието лице и глас са световно известни - холивудският актьор Морган Фрийман, съобщи Асошиейтед прес.

Фрийман, който е от щата Мисисипи, притежава имот и прекарва известно време всяка година в гр. Гълф шорс с население от 12 000 души, бе в седемчленния състав от експерти, които интервюираха миналата седмица деветима потенциални полицейски служители в градския полицейски участък, съобщи зам. директорът на управлението Дан Нетъмайър, цитиран от БТА.

Полицейското управление понякога кани представители на обществеността да участват в подбора на служители, каза той. Фрийман познава хора, които са помагали и които са служили като доброволци, добави той.

"Случи се в последната минута, но той беше активен участник", каза Нетъмайър за актьора.

Известен с ролите си във филмови класики като "Изкуплението Шоушенк", "Да возиш мис Дейзи", "Непростимо", Фрийман задавал въпроси на кандидатите заедно с полицейския шеф, със заместника му Нетъмайър, както с преподавател по наказателно право и други специалисти.

"Той носеше шапка и стоеше някак назад. Когато се представи, беше като от сцена на "Скрита камера", каза Нетъмайър.

Според него всякакви съмнения отпаднали, когато започнал да говори. "Онзи глас, същият, който чувате във филмите", каза той.

Фрийман и проф. Линда Кийна, която преподава в университета на Мисиписи и също живее в Гълф шорс и помогнала при интервютата на кандидатите, неотдавна дарили един милион щатски долара за създаване в университета на Център за реформи и полицейски дейности, основани на доказателства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alfa Romeo

    8 1 Отговор
    Ще избере само от неговия цвят!
  • 2 Вируслав

    3 2 Отговор
    В Изкуплението Шоушенк - велик!!! А сцената, в която обясняваше на комисията по помилванията защо трябва да вървят на м.....а си... жестоко актьорско майсторство!!! Голям ас в гилдията - голям!
  • 3 Как не искам да ги стигнем американците

    4 2 Отговор
    Може спокойно и някое шимпанзе да сложат. То разбира от пилицейска подборка колкото и всички артисти.
  • 4 Късия

    1 1 Отговор
    Име голямо само, повече нема да кажа...!
  • 5 Обесен Язовец

    1 1 Отговор
    Циркаджии ще вземат отношение по въпроса за националната сигурност вместо да е обратното!
  • 6 Редови гражданин

    1 0 Отговор
    Ако това стане и в България ще бъде чудесно! Сегашните дебели и подкупни повлекановци (също и жени) са абсолютни боклуци, но не и полицаи.