Last news in Fakti

23 Октомври, 2021 10:34 11 988 24

Алекс Сърчаджиева с тежко признание за баща си

  • алекс сърчаджиева-
  • йосиф сърчаджиев-
  • актриса-
  • признание-
  • откровение

Актрисата е категорична, че най-вероятно никога няма да види баща си на своя биографичен моноспектакъл

Алекс Сърчаджиева не е от хората, които упорито крият личния си живот, а дори напротив - тя го постави на сцената. Този път обаче Сърчаджиева реши да проговори за един особено важен човек в живота ѝ - баща ѝ Йосиф Сърчаджиев, като реши да бъде много откровена, а думите ѝ предизвикаха бурни вълнения в социалните мрежи.

Алекс е била е само на 1 годинка, когато Сърчаджиев, който е неин биологичен баща, изоставя нея и майка ѝ - голямата актриса Пепа Николова.

"Баща ми е жив човек, който върви по своя път. Нещата, които разказвам за него, са разказани по възможно най-деликатния начин. Аз не го обиждам. Всеки има своя история, всеки решава как да изживее живота си. Простила съм всичко на баща ми. Знам, че това е неговият избор и нямам право да му се сърдя. Неговите очи няма да ги видя в публиката, нека бъдем реалисти, да не хвърчим в облаците. Разбира се, че съм сигурна в това, аз съм здравостъпил човек на земята. Но, ако дойде да ме гледа, бих се радвала. Може да разбере много неща за мен", призна Сърчаджиева в ефира на bTV.

Дъщеря ѝ София все още не е гледала моноспектакъла ѝ, не защото не иска, а защото майка ѝ всячески се опитва да отложи този момент в бъдещето.

"Бях категорично против да го гледа. Тя имаше толкова силна връзка с Иван. Виждам хората как се вълнуват от това, което разказвам. Затова знам, че много ще плаче за баща си. За крехките си 10 години толкова сълзи изплака, че искам занапред да плаче само от щастие", добави Александра.

"Година и половина ми отне да се осмеля за направя този спектакъл, да попадна на точните хора - режисьора Шошо и Яна, който застанахме зад мен, сценографа Фичо, Радена Вълканова, която ми помага на сцената по брилянтен начин. Действието се развива в тв студио, в което отивам на интервю. Благодарна съм, че това нещо ми се случва. Преди представление не спя, в главата им настава каша от емоции. Това е вид терапия за мен, но и терапия за публиката. Всеки припознава себе си, всеки открива някаква своя история - всички преминаваме през любов, загуба, деца, мъже, родители... Под сцената виждам много очи, които ме гледат с огромна любов. Благодаря", признателно добавя Сърчаджиева.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    23 18 Отговор
    Евреи,Сър.
  • 2 Тая тема

    38 15 Отговор
    вече 15 години я въртите в медиите. Ни ви ли писна?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Историята

    39 15 Отговор
    И Пепа Николова, и Алекс Сърчаджиева са силни жени, много силни! Поклон!

    Коментиран от #6

  • 5 Добро и талантливо момиче

    36 8 Отговор
    но без особен късмет.Ала от Сянка и Съдба отърване няма.За жалост..
  • 6 Раданч Татлъту

    10 15 Отговор

    До коментар #4 от "Историята":

    И не дават на всеки,а само на който си поиска!🥳👧👍

    Коментиран от #7

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 8 Отговор

    До коментар #6 от "Раданч Татлъту":

    ЩО НЕ СЕ СКРИЕШ НЕКЪДЕ У ДУПКАТА ОТ КЪДЕТО ИЗПЪЛЗЯ
  • 8 АЙДЕЕЕЕ

    4 5 Отговор
    ХА, НАЗДРАВЕ!
  • 9 Край

    30 8 Отговор
    Алекс да разпита из Харманли как скиташе Йосиф Сърчаджиев и ревеше като магаре щото Пепа не му даваше да вижда детето -Александра.
    Не е черен Йосиф и толко бяла Пепа.
  • 10 редник

    21 1 Отговор
    Не разбрах какво е "тежкото" признание?...
  • 11 Перо

    26 2 Отговор
    Така е, не може момичето да плаща грешките на майка си и простотията на баща си,който няма християнски ценности.
  • 12 замислен

    21 1 Отговор
    Единственото ми обяснение, че зрели хора използват разни ФБ и тям подобни да си изплачат "мъката", е че имат (или са имали като малки) остър дефицит на внимание.
    Абе хора, спрете се, това си направо болестно като ексхибиционизъм.
  • 13 Хахо

    21 6 Отговор
    За сложните отношения с баща и вината не е само негова. Колкото и да превъзнася покойната си майка, тя е направила достатъчно да му отреже достъпа до детето напълно, а след това и да я настрои срещу него. Типично женско отмъщение. За това има достатъчно статии и негови изказвания. Не виждам смисъл сега да продължава да дъвче тая тема
  • 14 Радка пиратка

    14 8 Отговор
    Стига си ревала, Алекс! Баща ти ти е дал името си, имаш кариера. Баба ти по бащина линия е не просто еврейка, тя е обявена за светица от евреите, заради заслугите си в спасяването на българските евреи. А оттук следва също голяма далавера за теб! Възползвай се, ако вече не си го направила! А него, баща ти, за греховете му Господ го наказа - издъни го такъв инсулт, от който никога няма да се оправи докрай. Но на мен Йосиф ми е симпатичен - мек, нежен мъж, силните жени си падаме по такива!
  • 15 Вергина

    14 3 Отговор
    Стара притоплена клюка. Известно е, че двамата с баща й държат учтива и голяма дистанция. Всеки си върви по пътя. Просто едно време баща й е избрал да остане при съпругата си. Пък и "Вашите деца не са ваши деца, те са синове и дъщери на живота, който жадува да бъде изживян" - Халил Гибран. По времето, когато е писан текстът е имало два пола само, извинете за политне коректността :)
  • 16 Кичка

    11 4 Отговор
    Като си толкова жална и милна, защо причини същото на други хора Сашке. Вечната жертва тя.
  • 17 Юли Василев

    11 3 Отговор
    Бездарна и отвратително нахална като майка си! Спри с тоя репертоар, не си интересна на никого!
  • 18 цербер

    1 2 Отговор
    режисьорите Шошо и Яна, който застанаха зад мен
  • 19 СВ.

    11 2 Отговор
    Направо ми се повръща вече от тая нахална жена. Непрекъснато се жалва и хленчи. Айде да млъкне и да си гледа работата защото благодарение на името на баща си тя е известна. Друг е въпроса колко заслуги има за това.Има толкова по достойни и кадърни хора които заслужават много повече внимание и признание. То няма медия дето да не ни запозна с мрънкането и хленченето й. Аман.
  • 20 Роза

    5 2 Отговор
    Аз мисля,че личния живот на всеки трябва да си остава наистина личен и за него да знаят само най-близките ти хора.Само глупаците го правят обществено достояние и повод за коментари от всякакъв род и характер.

    Коментиран от #22

  • 21 Абе

    1 3 Отговор
    Представете си тва къв дзвер е, че баща му даже не иска да го види.
  • 22 99999

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Роза":

    Понякога клюкарите те принуждават да обясниш публично защо се е стигнало до дадено положение. Факт. Когато човек иска да приключи някаква история, спира да интригантства с повод и без повод.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ДокторХаус

    0 0 Отговор
    женското начало е твърде метафорично и често далеч от истината, като смисълът яесто се крие в провала на безконечните амбиции към заветнатото щастие и цел в живота принцеската да си осигури пари и глупав и грозен мъж, пък трагедията е още по-голяма ако мъжът е способен, известен ...и красавец.....направо жените добре си знаят какво е това жойна, живота им без това неможе...!