Last news in Fakti

23 Октомври, 2021 12:17 5 612 14

16-г. българка е първата чужденка на концертите на живо в историята на X-Factor Италия (ВИДЕО)

  • никол паласчева-
  • българка-
  • италия-
  • x factor

Виждали сме изпълнения на тийнейджърката и на българската сцена

Никол Паласчева, която грабна сърцата на публика и жури в италианския X-Factor, вече е на стъпка от финалите в шоуто. С брилянтно изпълнение в четвъртък вечерта, 16-годишната българка си осигури място сред 12-те крайни участници в музикалния формат и шанс да бъде сред първите трима финалисти.

Nika Paris, както я наричат в Италия, продължи напред, интерпретирайки песен на „френския Висоцки“- Серж Генсбур (Serge Gainsbourg). След положителните коментари от участието ѝ, Никол вече е сигурен изпълнител в големите концерти на живо, които стартират от 28-ми октомври.

С този успех Никол Паласчева е не само едно от единствените две момичета, сред 12-те одобрени участници в настоящия сезон на шоуто, но и единствената чужденка в 15 годишната история на X-Factor- Италия, която достига до така наречените „лайфове“.

„За момента Ника се чувства превъзходно, много е спокойна и сигурна в себе си", споделя музикалният ментор на младата изпълнителка Дарияна Куманова. "Допълнителен стимул ѝ дава това, че зрителите много я харесват. Само в TikTok тя има над 1 млн и 700 хил. гледания на изпълненията ѝ в X-Factor, като с този резултат реално е на първо място сред всички нейни конкуренти в предаването.“

Следващата дата, която нашето момиче очаква с нетърпение, е 28 октомври, когато Никол ще изпълни и своята първа авторска песен на живо в Италия.

Повече за Никол Паласчева/ Nika Paris

16-г. българка е първата чужденка на концертите на живо в историята на X-Factor Италия (ВИДЕО)

Никол е родена в София. Възпитаник е на френския лицей "Виктор Юго", а в момента и на Международна гимназия Златарски. „Афинитетът към френските песни и френския език идва от моя дядо, който е бил голям франкофон“, споделя Nika и добавя, че всъщност езиците са ѝ страст, след като има в колекцията си знания по английски, испански и италиански.

И като заговорихме за страст - Никол обожава да спортува и да… готви! Има три годишна закалка по лека атлетика в школата на Тереза Маринова, тренира пилатес, кара ски, а сутрините ѝ не минават без класичeския джогинг. Относно готвенето - там ароматът я води към ресторанта на нейния баща. „Готвя от малка с него - разказва Никол - буквално от 2-3 годишна. Обожавам в неговата кухня да приготвям десерти, като съм най-добра в тирамису и брауни.“ Майката на Никол пък е тази решителна искра, която запалва талантливото момиче по музиката: „Искам да ѝ благодаря, защото тя винаги е била до мен! Зная, че е клише да го казвам, но вярвайте ми - аз настина имам най-добрата майка!“

Всъщност Никол Паласчева не е съвсем непозната за българската публика. През 2014 г. тя беше един от най-енигматичните участници в „Големите надежди“- детското музикално реалити, продуцирано от Магърдич Халваджиян и Global Films. Виждали сме я и като избор за партньорка на г-н Андреев в „Шоуто на Слави“, както и в селекцията за детската Евровизия. В чужбина Nika печели първа награда в конкурса „Pop, rock, jazz lab” и трета награда в “Sanremo junior”.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо така бе момиче...?!

    6 7 Отговор
    Такъв,, крък,, има ли да си показваш,, ногите,, и ризата...!
  • 2 Пучо Капучо

    7 6 Отговор
    Добре де, туй момиченце нали пее? Що тогава е само по ризка на снимката? Не ги разбирам аз тия работи и туйто.
  • 3 Раданч Татлъту

    6 6 Отговор
    Бравос на Николъ,ама дали е и ваксинирана?👧🐵🤡👍
  • 4 Радка пиратка

    7 2 Отговор
    Браво, момиче! Гордеем се с теб! Не забравяй българския!

    Коментиран от #5

  • 5 Аа,не го забравям!

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Радка пиратка":

    С котката си разговарям само на български,както Карл Велики на немски само с конете си..

    Коментиран от #6

  • 6 Радка пиратка

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Аа,не го забравям!":

    Остроумно, но не на място. Освен това, издава вашата преклонна възраст.

    Коментиран от #7

  • 7 61г.1мес.и N дни

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Радка пиратка":

    Не се чувствам на преклонна и съм определено "непреклонен" във онази зона..
  • 8 цербер

    3 0 Отговор
    "16-г. българка "...16 ГОДИШНА БЪЛГАРКА се пише.
  • 9 глоги

    3 0 Отговор
    Никол вече е сигурна изпълнителка в големите концерти на живо, които стартират от 28-ми октомври.
  • 10 Настопроценти

    2 2 Отговор
    Само по ризка е на снимката,защото си е събула панталона. Само по без грим и без червило също е момата.
  • 11 Мери

    5 1 Отговор
    Никол е очарователна и пее чудесно. Пожелавам ти голям, голям успех мило дете!
  • 12 123

    1 6 Отговор
    Просто я бутат от години по конкурси, иначе - глас като много други. Външност - посредствена. Няма потенциал за звезда, уви.
  • 13 един от стадото

    3 1 Отговор
    Браво. Ако знаем колко е трудно само да изпееш на френски една песен и да направиш впечатление. Малко са хитовете на тоя език в световната фонотека, но са впечатляващи
  • 14 ааагого

    2 1 Отговор
    Можеше и без риза, тогава ще й потръгне кариерарта, но не е добре с това разсъбличане. Нали акцентира на гласа? Все пак е непълнолетна!