Last news in Fakti

25 Октомври, 2021 16:14 3 396 7

Изградете тези навици и финансовият ви резерв ще се увеличи

  • пари-
  • спестявания-
  • навици

Всеки човек се опитва да пести пари, но мнозина нямат изградени навици за спестяване

Изградете тези навици и финансовият ви резерв ще се увеличи - 1
Снимка: Shutterstock

Всеки човек се опитва да пести пари, но мнозина нямат изградени навици за спестяване. Добрата новина е, че това може да се развие като навик и да се научи. Това ще увеличи вашето благосъстояние и ще ви позволи да натрупате малко финансови резерви, пише actualno.com

Вижте как:

1) Потърсете по-евтина алтернатива със същото качество на нещата, които консумирате

Ясно е, че не трябва да се отказвате от качеството когато искате да спестите пари. Повечето хора правят тази грешка и попадат в капана на това, че евтиното излиза скъпо. Именно заради това е добре да потърсите алтернативи с по-ниска цена, които обаче имат същото качество. Нека дадем пример - в една бирария, която посещаваме редовно има наливна бира за 5 лева халбата. Кенчетата са същото количество, но на цена от три лева. За 10 лева ще изпиете две наливни бири, а ако решите да пиете кенчета - ще изпиете три за девет лева. За такава разлика в стойността говорим.

2) Пазарувайте на промоционални цени в големи количества

Опитайте се да планувате своите покупки така, че да пазарувате продуктите, които искате на по-изгодни цени и в големи количества. Така ще можете да се запасите и да спестите пари от крайната цена на продуктите. Спестената сума ще набъбне с времето и ще се радвате, че сте взели това финансово решение. Добрата новина е, че това е приложимо за доста неща за дома - от скъпи почистващи препарати до скъпи марки кафе и алкохол.

3) Купувайте само неща, които ви трябват

Просто не си харчете парите за неща, които не ви трябват и сте видели на промоция. Няма нужда се затрупвате с излишни вещи. По-добре инвестирайте парите си, отколкото да ги давате за поредната дреха, обувки или нещо друго, което никога няма да ползвате. Това важи и за неща като книги, настолни игри и редица други. Ако не ви трябва - не го купувайте. Толкова е просто.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3121

    15 0 Отговор
    Банкер: Имате ли желание да спестявате ?
    Клиент: Желание имам, пари нямам.
  • 2 разбрах

    19 0 Отговор
    Разбрах, че трябва да пестим като не купуваме книги, които не ни трябват ... Що за съвет е това ? Да изберем кенчета бира и да не купуваме книги. Деградейшън.
  • 3 az #Контрапропаганда

    6 0 Отговор
    Примерът ви с бирата не работи! Измислете нещо друго. Наливната бира се различава драстично от тази в кенчета....
  • 4 волен сидеров

    1 3 Отговор
    ПАРИТЕ СКОРО ЩЕ СТАНАТ ЗА ЗАДНИ ЦЕЛИ КАТО ХАРТИЯ -НЕ ГО МИСЛЕТЕ-БИТКОЙНА СЪЩО НЯМА ДА Е ТОВА КОЕТО ДА ВОДИ СВЕТА-ДРУГА ЕЛЕКТРОНА ПАРА ЩЕ Е -НО ПОНЕ НЯМА ДА СЕ ПЪЛНЯТ ЧЕКМЕДЖЕТА СЛЕД КАТО СЕ ВЪВЕДАТ ЕЛЕКТРОНИТЕ ПАРИ-ОТ ЕДНА СТРАНА ЩЕ Е ОК ,НО ОТ ДРУГА НЕ ТОЛКОВА.
  • 5 Не съм Плюшкин

    2 1 Отговор
    И затова съм закъсняла за този резерв... пък за някои има и без това, по,, лесни,, алтернативи, според тях, въпреки, че не са на възрастта и красотата на Брианка...!
  • 6 ⚜️Просветен⚜️

    1 0 Отговор
    Пасквил ! Кенчето е по скъпия формат на бирата , а наливката е по евтина! Има си и причина и тя е качеството ! Къде намират чак такива кухи мисириии ? В един пример две неща да са грешни?? Наливната бира е рядка , малко газирана , неясно кога отворена и с различен вкус !
  • 7 глупости

    1 0 Отговор
    За да сте богати, първо мислете как да изкарвате повече. Било то като работите за някой друг срещу повече пари, било то за себе си. А най-сигурно е другите да работят за вас. После мислете как да пестите и харчите разумно. Това е важно, но първото условие е да изкарвате повече.