Last news in Fakti

31 Октомври, 2021 18:34 3 097 23

Български звезди, споделили за психичните си проблеми

  • психическо здраве-
  • проблеми-
  • известни личности-
  • български звезди-
  • споделят

Все повече известни личности разказват за своите проблеми и как се борят с тях

Български звезди, споделили за психичните си проблеми - 1
Снимка: shutterstock

Психичното здраве все повече започва да се превръща от тема табу във все по-често обсъждана тема. Все повече известни личности започнаха да споделят за своите проблеми и как се борят с тях, пише каналът "Trending news" във vbox7.

Ето и кои български личности разказват за своето психично здраве:

Моника Валериева

Моделът Моника Валериева споделя, че дълго време се е борила с паник атаките и самоубийствените мисли. Красавицата смята, че най-много са ѝ помогнали семейството и лечението в клиника.

Андреа

Изпълнителката споделя, че дълго време е била на антидепресанти и успокоителни. Напълняването вследствие на лекарствата оказало допълнително влияние върху психиката на Андреа. Изпълнителката споделя, че в тези моменти е търсила подкрепа от специалист.

Дивна

Дивна не еднократно е споделяла за депресията, в която изпада след катастрофата. Психологическата травма от събитието оказва влияние върху изпълнителката и тя с месеци се бори с нея.

Биляниш

Биляниш е споделяла в социалните си мрежи да хранителното разстройство, с което се бори. Тя открито подкрепя всички, които се борят с булимията.

Chefo

Актьорът и инфлуенсър Стефан Попов – Chefo е споделял във видеата си за борбата с паник атаките и натрапчивите мисли, които е имал. Той разказва пред последователите си и как се е справил с тях.

Антоанет Попова Янг

Инфлуенсърката е споделяла множество видеа, в които описва психичните проблеми, с които се е борила, паник атаките и антидепресантите. Антоанет цели с видеата си да помогне и да други млади хора, които са попаднали в нейното състояние.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    17 0 Отговор
    Сънувах че бягам гол и Мбапето ме гони също гол.Това какво означава?

    Коментиран от #4

  • 2 Професора

    21 0 Отговор
    С такива,, звезди " нищо чудно, че държвата е пропаднала!
  • 3 Коко

    15 0 Отговор
    Андреа- българска звезда !!! Е…си ку….та ! Пфу!
  • 4 Принцеса Анастасия

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко Разбойко":

    Значи, че не си ти! Истински щеше да спре и да се прави, че си връзва обувките наведен!
  • 5 Произведено в България

    8 0 Отговор
    Швейцарската часовникарска фирма тиссот ще построи завод за часовници в село Зафирово силистренско за сто милиона долара в село Зафирово имат традиции в часовникарството заводите,, зафирбаба,, са световна величина с високо качество по целия свят.
  • 6 То па един звезди..

    12 1 Отговор
    Наслагали си никове като в тоя форум,кой Казанлък,кой Козлодуй,кой БАЙ Х@Й - ако няма рима,удари ма,че кой го е чувал тоя Chefo,коя е пък тая Биляниш?! Аа,отивам да си лягам че вижте кое време стана..
  • 7 АКО ВИДИТЕ НА 14.11 НЕДЕЛЯ

    2 7 Отговор
    ЧОВЕК СЪС ЗЕЛЕНА ШУБА ДА ТИЧА ПО БУЛ.ДОНДУКОВ „ ГОНЕН ”ОТ ПАНИК АТАКИ НЕ ГО БЕЗПОКОЙТЕ НИЩО НЯМА ДА МУ ПОМОГНЕ👆👆👆
  • 8 Аз съм " обикновен" човек.

    10 1 Отговор
    Нормално е да изпитвам понякога несигурност, страх от нещо....но чак проблеми?Сега съм на 60....но когато и да е било в живота ми-училище,университет,млад или по стар работещ си сядам , в къщи ,младо или по снаро семейсто, си сядам на панталоните и се трудя здраво. ...Хленч, мрънкане, психиатри....какво е туй нещо.Същото важи и за съпругата ми.Неуспехът само калява и стимулира ....Тия днешните много глезени.За всяко нещо реве...
  • 9 Опа

    11 0 Отговор
    Тези били (звезди)??? Боже пази България!
  • 10 Гзт

    8 0 Отговор
    Къде пък видяхте звезди . Защото тези аз не ги броя за такива .
  • 11 Да бе

    9 0 Отговор
    №8 мотика лекува всякакви болести.

    Коментиран от #14

  • 12 123

    6 1 Отговор
    Всеки втори е с психично отклонение. На къде отива света ? Лудница.
  • 13 Ками

    4 0 Отговор
    Някой - го правят да са по интересни, други си се психират от въздуха..
  • 14 Опа

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Да бе":

    Точно така. С тъпото.
  • 15 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    8 0 Отговор
    Ами те никога не са били звезди ,плюс музикални инвалиди ,профани.Тези които са ги обявили за звезди са по болни от тях с психиката
  • 16 Това е мода

    4 0 Отговор
    И в близкото, и в по-далечното минало хората са изживявали какви ли не лични драми или трагедии, които са засягали живота на цели общности. Какво са предприемали тогава? При силна уплаха са ходели на баячка. Доказано е, че интонацията на баенето е действала успокояващо, както и съдържанието на самите текстове, които баячката е изричала. При други случаи свещеник е прочитал молитва, при която вярата на изплашения човек е имала терапевтична роля.
    А днес? Изпотрепват се да чакат да им дойде редът, след като с дни чакат поради натоварения график на психотерапевта. Плащат си и какво се случва там? Непознат човек води с тях типови разговори, а пациентите си въобразяват, че той "разравя" подсъзнанието им и намира там причината за стреса, силното напрежение, депресията и т.н. Като че ли сам не можеш да си направиш някои изводи.
  • 17 Мръсния Фикри на 42г

    3 0 Отговор
    Не са само те....!
  • 18 Сава

    7 0 Отговор
    Аз съм на 53 г. От три години страдам от паник атаки. Хора не го пожелавам на никого! Не могат да разберат причините, но както ти е супер, отведнъж те връхлита и става страшно! Веднъж ми се случи докато шофирах и два часа седях в колата като умрял, наложи се приятели да ме принтерът. Не ме разбирайте погрешно, не пиша, за да се оплаквам. Молбата ми е да не се подигравате на хора с такива проблеми, защото никой не е застрахован! Пак казвам, не го пожелавам и на най-големия си враг!

    Коментиран от #19

  • 19 Човек

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Сава":

    Разбирам те напълно.Алкохолно зависим съм.
    Ходя в АА клуба.Те ме спасиха от сигурна смърт.
  • 20 Човек

    1 0 Отговор
    Всеки има проблеми,страхове и фобии.Няма човек без да има едно или друго.Доста хора давят неуспехите си в алкохол или се закачат на иглата.На мен ми трябваха много деситилетия за да осъзная че имам проблем с алкохола.За щастие не се зарибих с наркотици.
    От 20 години съм в чужбина.Тук най-накрая потърсих помощ в АА клуба.Алкохолизмът е бич! И който не си признае честно пред себе си че животът му е неуправляем,свършва в канавката.Доста години трезвенност имам като цяло,с няколко рецидива.Но винаги се връщах в АА!
    Подхлъзването е част от процеса.Който има алкохолен проблем,да знае че си си го е изпил в този живот.Но трябва да се работи по 12 те стъпки.За духовен и цялостен напредък.

    Коментиран от #22

  • 21 hmhmhm

    0 0 Отговор
    Де гиди мотика , де !
  • 22 121

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Човек":

    Само искам да споделя.Всеки прави живота си такъв, какъвто го разбира.Но,когато най-скъпият човек в семейството ти се бори за живот е най- големият кошмар и удар,който можеш да получиш.Защото,едни бързат да са известни,други да трупат пари,слава и в един момент злото те връхлита,като ураган!Всичко губи смисъл и парите не са в състояние да помогнат,като чуеш страшната диагноза рак! Борбата е жестока физически и психически,там вече всичко се преобръща в теб и ставаш друг човек! Тогава идва и силата Божия,сила необяснима но велика.За това,търси смисъла в малките неща,колкото и тревиално да звучи.Радвай се,че всяка сутрин виждаш слънцето,жив си и се чувстваш добре.Намери силата и преодолей това,което носиш ,като товар,кошмар или лаш навик.Защото от порок можеш да се освободиш с много воля и сила на духа,но от тази болест няма как!Бъди здрав и гледай напред смело!
  • 23 Наркос

    1 1 Отговор
    Точно от тези психари се учат децата... на абсолютно всичките изброени им личи , че не са в ред още преди да отворят уста