Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 16:45 2 467 5

Изчезват ли райските кътчета от лицето на Земята

  • райски кътчета-
  • изчезване-
  • глобално затопляне

Глобалното затопляне и повишаването на водите са видима заплаха

Изчезват ли райските кътчета от лицето на Земята - 1
Снимка: Shutterstock

"Райски острови са заплашени от изчезване", написа британският в. "Дейли експрес".

"Заради глобалното затопляне, топенето на ледената покривка на Антарктида и предизвиканото от тези процеси покачване на нивото на водите на Световния океан, под вода може да се окажат Кирибати, Тувалу и Маршаловите острови", допълни изданието.

Цитираната медия се позова на координаторката на световната мрежа от неправителствени организации Climate Action Network в Кирибати Пелениза Алофа, пише novini.bg. Тя, говорейки по време на форума в Глазгоу, заяви, че климатичните промени застрашават живота на много хора и може да станат причина за изчезването на райски кътчета от лицето на Земята.

"Глобалното затопляне и повишаването на водите са видима заплаха. Ако не предприемем бързи и адекватни действия Кирибати, Тувалу и Маршаловите острови може да се окажат на дъното на Тихия океан", заяви Алфола в кулоарите на срещата КОП26 в британския град.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusnak

    5 1 Отговор
    Райските кътчета са в Сибир и тя няма да мръдне, даже ще бъде позаселена скоро, както с нови градове, така и с обслужващ персонала на самозабравили се натрапници.
  • 2 kvy

    3 0 Отговор
    Едни ще изчезнат, но други ще се появят. Навремето ни учиха, че в този свят нищо не се губи, само си сменя формата или мястото. И Гренландия е била зелена навремето....
  • 3 смерш

    3 0 Отговор
    Във всеки случай по територията граничеща на изток с Черно море райските кътчета не практика изчезнаха завладени от алчни мутри и номенклатурни новобогаташи,при това без въздействието на климатични промени!
  • 4 Стойчу

    1 0 Отговор
    Да, кажи..!
  • 5 Шпека

    3 1 Отговор
    Боли ма шпека на село море нема