Last news in Fakti

10 Ноември, 2021 15:47 1 523 7

Носителката на Нобелова награда за мир Малала Юсуфзай се омъжи (СНИМКИ)

  • малала юсафзай-
  • нобеловата награда за мир-
  • сватба-
  • бирмингам

Малала сключи брак с партньора си Асер Малик на мюсюлманска церемония в Бирмингам

Носителката на Нобелова награда за мир Малала Юсуфзай се е омъжила за партньора си по време на мюсюлманска церемония в Бирмингам, съобщава Би Би Си.

Малала и Асер Малик са участвали в церемония по ника, където булката и младоженецът се съгласяват да се оженят, пише Би Ти Ви. 24-годишната активистка казва, че това е "скъпоценен ден" в живота ѝ.

Пакистанската активистка за правата на жените намери убежище в графство Уест Мидландс, след като беше простреляна в главата от талибаните през 2012 г.

"Асър и аз се оженихме, за да бъдем партньори за цял живот", написа Малала в Туитър, споделяйки как са участвали в "малка церемония по ника със семействата".

"Развълнувани сме да поемем заедно на предстоящото пътуване", допълва тя.

View this post on Instagram

A post shared by Malala (@malala)

Малала беше простреляна в главата на 15-годишна възраст от талибаните в Пакистан заради това, че подкрепя правото на образование на момичетата и жените.

Тя оцеля при нападението, а след като се възстанови от почти фаталните рани, тя и семейството ѝ се преместиха в Бирмингам, който по-късно Малала нарече свой "втори дом".

На 17 години тя стана най-младият лауреат на Нобеловата награда за мир. Малала продължи образованието си в Оксфордския университет и стана водещ борец за правата на човека.

След като се дипломира, Малала подписа договор с Apple TV+ за продуциране на документални филми и се появи на корицата на британския "Вог", като същевременно продължи работата си за подобряване на достъпа на момичетата до образование.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан

    5 4 Отговор
    Това не е Малала Юсуфзай!!! Това е Ива К. от ромската махала на Дондурков, точно до моста.
  • 2 Хаджипопхристев

    2 3 Отговор
    Това е ввуйната на МАртин Б. от люлинската махала до вилаз :( човека не е добре спрете да лъжете и го върнете при близките му/!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 РЕАЛИСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Раданч Татлъту":

    Тая никой не я е виждал. Има награда от талибаните за главата ѝ. Пазят я като писано яйце тайните служби и едва ли някой е знаел за сватбата ѝ.
  • 5 Радо

    1 1 Отговор
    Дупе да и е яко!
  • 6 Хубава, мома

    2 2 Отговор
    Никога, не се изтърва,, сигурно и богата..!
  • 7 Да спомена

    2 2 Отговор
    И момъка си го бива..!