Last news in Fakti

12 Ноември, 2021 16:45 2 073 5

Кралица Елизабет II претегля гостите си?

  • елизабет втора-
  • вековна традиция-
  • претегляне

Много крале в миналото са претегляли своите гости преди трапезата и след това

Кралица Елизабет II претегля гостите си? - 1
Снимка: Shutterstock

Британската кралица Елизабет II вероятно качва гостите си на кантар, написа лондонският в. "Дейли мирър".

Историчката Ингрид Сюард изрази предположението, че държавният глава на Обединеното кралство е възродила вековна традиция, пише novini.bg. "Много крале на нашата страна в миналото са претегляли своите гости преди трапезата и след това. Домакините са искали да се убедят, че хората да се нахранили добре, както повелява етикетът", каза тя и допълни, че няма точни данни кой е бил първият монарх, качил гости на кантар.

По думите на изследователката на традициите последният монарх преди Елизабет II, който е спазвал тази традиция, е бил нейният прадядо - Едуард VII (на власт от 1901 до 1910 г.).

"Нейно величество вероятно е решила да възроди претеглянето на гостите. В полза на това говори публикуван наскоро документ на принцеса Даяна. В писмо до неин близък загиналата на 31 август 1997 г. вследствие на автомобилна катастрофа в Париж съпруга на британския престолонаследник принц Чарлз разказва как при едно от първите ѝ посещения при кралицата се е качила два пъти на кантара", посочи още Сюард.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 няма хляб

    3 1 Отговор
    що за ексцентрична глупост, тая явно разсъждава като кралица мария-антоанета и пастите!
  • 2 надарена кака

    1 2 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 3 Наску диаманда

    2 0 Отговор
    При наличието на толкова, стаи и липса, на бръмбари и хлебарки, защо ще има, срам от гости, та чак ще ги,, претегля,,..!?
  • 4 Тя и сънародниците й

    0 0 Отговор
    са резултат от векове на кръвосмешения. Ето защо не бива да се учудваме на действията им.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.