Last news in Fakti

4 Август, 2023 12:41 1 292 5

Принц Хари и Меган Маркъл не са поканени на събитията в памет на Елизабет Втора

  • принц хари и меган маркъл-
  • елизабет втора-
  • годишнина от смъртта-
  • бъкингамски дворец-
  • покани

Според "Сън" монархът и съпругата му Камила планират да отбележат годишнината от смъртта на Елизабет Втора на 8 септември, заобиколени от семейството

Принц Хари и Меган Маркъл не са поканени на събитията в памет на Елизабет Втора - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Принц Хари и съпругата му Меган не са били поканени от Бъкингамския дворец на събитията, посветени на годишнината от смъртта на британската кралица Елизабет Втора, съобщи вестник "Сън" като се позова на свои източници, предава БТА.

Според тях на двойката не са изпратени покани, въпреки че херцогът и херцогинята на Съсекс, които живеят постоянно в САЩ, се очаква да бъдат в Германия в началото на септември, където ще присъстват на "Игрите на непобедимите" - спортно състезание с участието на бивши и действащи военни, станали инвалиди.

В същото време сред представителите на кралското семейство във възпоменателните събития ще участва и братът на крал Чарлз Трети - Андрю, херцог на Йорк, който преди това също престана да изпълнява церемониални задължения.

Според "Сън" монархът и съпругата му Камила планират да отбележат годишнината от смъртта на Елизабет Втора на 8 септември, заобиколени от семейството, в замъка Балморал в Шотландия, където кралицата почина през 2022 г. На свой ред "Игрите на непобедимите" ще стартират в Дюселдорф на 9 септември, което "улеснява принц Хари и Меган да бъдат във Великобритания", допълва вестникът. "Сън" отбеляза, че двойката не е била поканена да присъства нито на публични, нито на частни събития по повод годишнината от смъртта на Елизабет Втора.

През януари 2020 г. принц Хари и съпругата му решиха да се оттеглят от ролята си на висши членове на британското кралско семейство. Те загубиха възможността официално да представляват монарха при пътувания, да изпълняват други церемониални задължения и да използват титлата техни височества. Двойката се премести в Съединените щати и закупи дом в Санта Барбара, Калифорния, където отглеждат сина си Арчи и дъщеря си Лилибет Даяна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ристю

    6 0 Отговор
    От левия ми крачол,та в десния! Те не заслужават да бъдат поканени. Та нали публично се отказаха от кралските си задължения и от кралското семейство? Хари каза,че бил "Резервен".
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Дън

    4 0 Отговор
    Бог да пази кралицата!
  • 4 Столипиново

    7 0 Отговор
    Каним Меги на сватбата на един неин братовчед.
  • 5 Калпазанин

    4 0 Отговор
    Не искам да го обидя но как да е поканен като няма нищо общо с тази фамилия, за тях той е синът на коняра