16 Ноември, 2021 11:19 2 244 8

Защо да включим круши в диетата си

  • круши-
  • ползи за здравето-
  • диабет тип 2-
  • възпаления

Редовното ядене на круши може да помогне за намаляване на риска от диабет тип 2

Защо да включим круши в диетата си - 1
Снимка:Shutterstock

Обичате ли круши? Те са вкусни сочни плодове с форма на камбана. Можете да ги ядете хрупкави или меки. Но вкусът им не е единственото добро нещо в тях, пише actualno.com. Те са заредени с огромни ползи, които са страхотни за вашето здраве. Плодът с питателна плътност е богат на фибри и витамин С. Крушите също са чудесен източник на антиоксиданти, флавоноиди и калий, всички от които насърчават здраво тяло.

Полезният за сърцето плод е толкова достоен, колкото и ябълката. Ето 3 ползи за здравето от яденето на круши, които трябва да знаете.

Намаляват риска от диабет

Диабетът е едно от най-честите заболявания, засягащи милиони хора по света. Редовното ядене на круши може да помогне за намаляване на риска от диабет тип 2. Фибрите, присъстващи в плода, дават на тялото ви повече време за разграждане и усвояване на въглехидрати, което помага за регулиране на нивата на кръвната захар. Това помага за контролиране и предотвратяване на появата на диабет.

Помага при възпаление

Възпалението е естественият процес, който помага на тялото да се лекува, но понякога става вреден за здравето. Това може да увеличи шансовете ви за развитие на сърдечни заболявания и диабет тип 2. Яденето на круши може да помогне за това. Те са богат източник на флавоноиди, вид антиоксидант, който помага за облекчаване на възпалението и ви предпазва от определени заболявания.

Насърчава здравето на червата

Поддържането на здравето на червата е жизненоважно за вашето физическо и психическо здраве. Освен това помага за повишаване на имунитета. Заредени с разтворими и неразтворими фибри, крушите насърчават здравето на червата и цялостното храносмилателно здраве. За да получите най-доброто от фибрите в крушите, трябва да ги ядете необелени.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ззи01

    5 0 Отговор
    Купуват се 10 килограма круши и 10 литра минерална вода и се започва от сутринта. Ядете круши и пиете вода, и нищо друго. След часове започва прочистване. Яденето на круши трябва да продължи докато не започнете да ги изхождате в почти същия вид като току що изядените. После ще усетите какво е да си почистен отвътре.
    Ако няма круши можете с ябълки.
  • 2 Амнезия

    4 2 Отговор
    Защото на пазара,никой не ги купува.
  • 3 въпрос

    6 0 Отговор
    Къде да намеря хубави круши че тия по магазините са малко пластмасови?
  • 4 Как защо

    5 0 Отговор
    Ами защото на пазара са по 4--5 лева, холандски или турски боклуци, и никой не ги купува
  • 5 2121

    3 0 Отговор
    От къде ги внасят Защо няма български круши?
  • 6 2121

    3 1 Отговор
    Браво на №№19 и 10 за публикацията на мистър Попов/Ориндж каунти/за истината на К.Петков и А. Василев-ментата и офшорката.Четете,това са на сорос/изгонен от Орбан ,Унгария/соросоидчитата.Четете да кюрдката, лютеранка,мюсюлманка Херо Мустафа и да тъпите сащ.Мистър Попов, казал всичко едно към едно.
  • 7 2121

    3 0 Отговор
    Четете за намерението на Кирчо ментата и Асенчо офшорката,как,договарятс РСМ/Бучковски/да нарушат ВЕТО,то на България и да помогнат /двамата лъжци,изпечени/,на РСМ да влезе в ЕС.Това какво е -ЧИСТО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!
  • 8 2121

    3 0 Отговор
    Всичко се внася.За 30 години всички правителства,съсипаха Селското Стопанство и сега ядем ГМО, изкуствени храни,изкуствено месо, сирене, кашкавал,салами и др. хартии.А,ПП ни лъже ,че ще цъфнем и вържем,след като станем още веднъж подлога на тъпите сащ,които и без това не са народ ,а сбор от престъпници.Явно Кирчо и Асенчо са същите-четете статията на мистър Попов /Ориндж каунти-мисля ,че така е провилно преведено/.Нищо под Слънцето,не остава скрито,казваше баба ми Бог да я проси.Четете!Търсете информация,за съжаление модераторите имат заповед да изтриват истинките съобщения и статии.И все пак.Ако,знаете немски, френски, руски,ще намерите информация.Английските такива,обикновеноса лъжливи и манипулиращи.