Last news in Fakti

6 Декември, 2021 14:54 4 038 16

Николина Чакърдъкова каза кога ще си върнем нормалния живот

  • николина чакърдъкова-
  • певица-
  • народна певица-
  • нормално-
  • живот

Според певицата дори и заразата да си отиде, ще имаме време психически да се освободим от тежестта на случилото се

Ще се върнем към нормалния си живот след 4 години. Това прогнозира Николина Чакърдъкова. В навечерието на имения си ден - Никулден, тя гостува в студиото на "Тази събота и неделя" по бТВ.

„Щастлива съм, че съм българка! Не знам дали съм най-българската певица, не претендирам за това, но се чувствам много добре. Веднъж за финал на мой концерт реших да изпея химна, имах тази потребност. Изпях един куплет от „Хубава си, моя горо“, след което преминах към химна. Цялата публика започна да пее, без да ги карам“, сподели именитата певица.

Според нея фолклорът е като операта и ако трябва да го представим пред чужденци, задължително трябва да се обясни либретото. Пред чужда публика тя винаги използва преводач, който да разкаже за песента.

„Всяка песен е като приказка, толкова много човешки изживявания има в нея“, призна Николина Чакърдъкова, която не обича да гледа свои записи, но напоследък гледа стари концерти и се чуди кое е реалното – онова време или сегашното.

„Чудя се дали ще имаме пак такава публика, а не седнали през място и притеснени от пандемията. Според мен ще се върнем към нормалния живот след 4 години. На хората ще им трябва време, за да се освободят психологически от това бреме“, коментира певицата, която през септември навърши 52.

Тя разказа, че дъщеря ѝ Мария три години е учила пеене тайно от нея, а след това две години са работили упорито заедно, за да се постигне нужното ниво.

„Имам тефтер с песни и докато не сложа ченгелче, продължаваме да репетираме. Когато сложа отметка, Мария казва „Майка ми писа 6“. Тя трябва да воюва за публиката си, за аполодисментите. Самокритична е и осъзнава, че с името си носи голям товар. А сега носи товар и отпред (смее се). Чакаме бебе всеки момент – за нея второ, а за мен 4-то внуче. Това е най-хубавият коледен подарък“, сподели щастливата баба.

Преди месец гласовитата певица бе на 7-дневна почивка в Египет.

„Казах на семейството, че заминавам на почивка. Имам нужда по женски, с мои приятелки, да си почина от всичко“, призна певицата, която утре ще празнува Никулден в тесен семеен кръг.

„Чакам децата и внуците в Гоце Делчев, да празнуваме тихо и спокойно. Това е най-хубавото – да е пълна къщата! Аз се омъжих на 19 и родих сина си на 20. Чат-пат ме бъркат дали съм родила трето дете (смее се). Затова им казвам на децата – раждайте по-рано, за да ви помагам“, сподели Николина Чакърдъкова.

Нейното предколедно пожелание към всички българи е да са живи и здрави. По-бързо да отмине пандемията и да наваксаме пропуснатото. Да е благодатна и по-спокойна 2022 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    19 1 Отговор
    Вече се чувствам по-добре. Само тя не се беше изказала по темата. Отдъхнах си.

    Коментиран от #5

  • 2 Отдъхнах си....

    8 0 Отговор
    Щом певицата е казала....Голям праз. ..
  • 3 Нейната

    12 0 Отговор
    е лесна ! Да пее на Първанов , на хората не им е до иху !
  • 4 Кики

    7 1 Отговор
    И тази идва от друга планета, повече няма да видиш нормален живот
  • 5 сила

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    и аз...вече мога да дишам свободно.....майтапа настрана,обаче последните две години си пролича колко много хора са тотално изкукали,чак ти става страшно
  • 6 Дедо Пенс

    3 6 Отговор
    Въх, Аллах!!!🇹🇷
  • 7 Тъй то

    4 0 Отговор
    Чакъра дава мнение .Слушайте
  • 8 Ротшилдови

    3 0 Отговор
    Ше се върнете таман никога най много на некоя снимка😂😂😂😂😂
  • 9 Дилдо

    0 0 Отговор
    Направо 40 години, кво ще кажеш
  • 10 Мислещ

    4 0 Отговор
    Това е несериозно. Ами чистачките в ЦУМ какво прогнозират?
  • 11 Фенди къдравия

    1 0 Отговор
    Като им дадат на вс по половин милион и ша се опраим
  • 12 SH BG

    5 0 Отговор
    Аз си живея така както си живеех преди - не ми пука от пландемията...

    Само си "слагам" маска на брадата ако влизам в магазин...!!!

    А ако някъде ми искат "зелен парцал" им пускам една по-пиперлива, и подминавам...!!!

    Дааа...!!!
  • 13 Сандански

    8 0 Отговор
    Николина Чакардъкова да спре пеенето на песни от Северна Македония на Васка Илиева, Бадев, Христовски, Сариевски и т.н. Тогава, с нейните песни ще разберете, колко е певица. За съвети от нея, няма нужда. Весели празници!
  • 14 селския

    0 0 Отговор
    Ама, ко прай Гоце-то, трепе ли още Архари?
  • 15 Николина Чакърдъкова каза кога ще

    2 0 Отговор
    си върнем нормалния живот - КАТО СПРЕ ДА МУЧИ
  • 16 Да е жива и здрава!

    1 0 Отговор
    Повече песни, по-малко приказки за ковид пЛандемията!
    Обаче щерка и е музикален инвалид, с извинение! От марийчето певица не става, но карай,шуробаджанащината по тия географски ширини са нещо нормално!