Last news in Fakti

20 Декември, 2021 13:31 17 952 24

Оперна певица остана без думи от чутото на концерт на Лили Иванова

  • лили иванова-
  • концерти-
  • ндк-
  • опера-
  • прима

Дарина Такова изрази силните си впечатления от концерта на Лили Иванова в НДК

В три поредни вечери примата на българската поп музика Лили Иванова пя пред пълна Зала 1 на НДК пред погледите на най-верните си фенове от столицата и страната. Всеки концерт бе последван от куп комплименти към неповторимата Лили, а почитателите и приятелите ѝ я засипваха със суперлативи в профилите си в социалните мрежи. Те я затрупаха с десетки букети, поздравления и разбира се, ръкопляскания на крака от цялата зала.

Събитието привлече вниманието не само на верните ѝ фенове, които не пропускат неин концерт, но и на новите. Един от известните зрители се оказа оперната певица Дарина Такова, която миналата седмица спечели „Черешката на тортата“. Тя отишла за пръв път на концерт на Иванова и останала без думи от преживяването. Ето какво разказа тя с подробности в профила си онлайн.

"Направих нещо важно в живота си.

Отидох на концерт на Лили Иванова.

Не бях ходила и знаех, че ще е голям пропуск ако не го направя, докато е жива и пее. А тя докато е жива ще пее. Или както самата тя казва в една от песните си " моята последна дума ще е песен. Сега, знам, че някои хора ме смятат за наивник, който харесва всичко. Не, не е така! Аз съм артист с богата душевност и голям реалист с остри сензори за изкуство. Много неща не харесвам и остро протестирам срещу всичко, което загрозява живота ни и ме прави гневна. Самата аз смятам, че да харесваш всичко е кич.

Искам да кажа, че ако има една единствена звезда в България, то това е тя, Лили Иванова.

Абсолютен природен феномен.

Артист, отдал изцяло живота си на изкуството.

Слушам я снощи и не вярвам на ушите си.

Не говоря за тялото и на момиченце, за космическата енергия и жизненост, за изумителните крака на 20см ток, които в един момента свали и започна да тича и подскача като дете по сцената. Това, което ме изумява е гласът. Гласът! Не е възможно човешко същество на 80+ да пее с толкова свеж и непокътнат глас! Не е естествено! Гласът е свързан с хормоните, които особено при нас жените започват да се променят и да намаляват след 45. Гласът се променя, става по- сух, по- беден на обертонове, по- разклатен, намалява обема и красотата си. Има някои редки случаи, когато певец докрета пеейки до 65- 70, но тогава го приемаме с умиление заради името и кариерата му.

Лили Иванова е посветила живота си на пеенето и този глас е ежедневно експлоатиран в рамките на повече от 60 години. Поколения наред сме се родили, израснали и остаряваме с нея. Тя е национална гордост, богиня.

Икона! Не се пипа!

Не подлежи на хули и критики.

А заигравките с възрастта и са екстремна простотия и липса на възпитание.

От друга страна е всеизвестно идолопоклонничеството на българина, който лази по гръб и по корем, когато у нас идват съсипани отминали величия, имена, някои от тях велики в миналото, дори такива, които многократно анонсират, че се разделят окончателно със сцената, но продължават да идват тук, за да закърпят с някой лев банковите си сметки. За тях няма критика, дава българинът по 100-200 лева за билет на драго сърце...

Нашето, това, което е тук, винаги е било обезценявано. Трябва да дойде отвън. Някой друг да го признае, за да направи чупка в кръста и българинът...

Лош вкус и липса на критерий...

Лили Иванова! Изуми ме! Каква енергия!

Какво посвещение!

Залата пращи от хора до втори балкон.

Всички на крака и в екстаз.

Разбрах защо.

Дълбок поклон!"


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 155 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веско Маринов

    8 27 Отговор
    Тия не разбират от песни ...!
  • 2 Грульо

    30 11 Отговор
    Дайте видео да видим и чуем как припка и пее. Лилито е национално богатство, не може я криете от народа! :D
  • 3 сеирджия

    11 38 Отговор
    Чак пък толкова!
  • 4 %^&

    43 8 Отговор
    Баба Лили е свещено чудовище,което изнася уроци на цялата музикална гилдия от чалга,поп,рок,рап и прочее стилове и "единственият и неповторим" Веско Маринов.Никой представител на изброените течения в музиката и "единственият и неповторим" Веско Маринов,няма да пеят на 80 години.Представете си Софка,Глория,някоя от еднодневките или Ицо Хазарта,или дори "единственият и неповторим" Веско Маринов,да се кълчотат на сцената на тази достолепна възраст.

    Коментиран от #21

  • 5 комунист

    16 44 Отговор
    Никога не ме кефила, на който му харесва да си я слуша.
  • 6 OPERNA PEVICA

    14 9 Отговор
    Аз съм оперна певица, която спечели черешката на тортата, батко...
  • 7 Някой

    30 2 Отговор
    Вярно е !
  • 8 Щукар

    54 6 Отговор
    Всичко,което е казала оперната певица Дарина Такова е така. Съгласен съм с нея.
  • 9 комунист

    5 12 Отговор
    Я, още трима мислят като мене!

    Коментиран от #10

  • 10 комунист

    3 11 Отговор

    До коментар #9 от "комунист":

    Станаха четирима!
  • 11 Емил

    9 17 Отговор
    Лили беше велика до 1978 г.! Сегашният и глас е на около 10%, ама днес в Билла слушах някакво девойче по радиото, дето така се мъчеше, та чак ми се искаше да го гръмна! Сред слепци едноокият е цар!
  • 12 Софиянец

    7 35 Отговор
    Аз пък не харесвам песните и сценичното поведение на Лили Иванова. С изключение на песента "Осъдени душе", но причината вероятно е хубавата музиката и текста, а не гласа на Лили Ивонова. Не отричам, че Лили има глас, но според мен го използва неправилно.
  • 13 Иван Иванов

    3 22 Отговор
    Плейбек отново?!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 комунист

    5 9 Отговор
    Станаха шест - браво!
  • 16 ПЪЛНА ЗАЛА...

    6 17 Отговор
    ЗА ТАЯ ОГРАНИЧЕНИЯ ОТ ЗАРАЗИТЕ НЯМА ЛИ....
  • 17 📌🇧🇬

    5 10 Отговор
    :) Сигурен съм, казва се “playback”.
  • 18 Историята

    36 5 Отговор
    Само завистници могат да кажат нещо лошо за Лили Иванова.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Vesuvius

    20 4 Отговор
    Лили Иванова - ВЕЛИКА и НЕПОВТОРИМА. Национално богатство от световна величина!
  • 21 копи пейст

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "%^&":

    ".........В съседните на България страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония бяха създадени съвременни музикални стилове, основани на фолклора на съответните народи. От този вид е съвременната попмузика в Гърция – “елиники травуда”, за чийто баща с основание може да се приеме големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Като следствие от безкрайно убитото национално самочувствие, от дълго време в България само се копират чужди музикални форми. В резултат на това ние се обогатихме с нови музикални жанрове от вида “стара градска музика”, която копира музика от Чехия, Украйна, Германия, Франция и др.; “естрадна и забавна музика” основана на копия от Италия, Англия и САЩ и напоследък “чалга”, основана главно на цигански, турски и гръцки напеви и съпровод. Истинското музикално наследство на българите обаче тъне в забрава и постепенно изчезва. От това губят не само българите, от това губи Европа и света, защото културното разнообразие се унищожава."

    Коментиран от #24

  • 22 Интелигентен

    4 5 Отговор
    Такава си е Лили Иванова( поддържана и ........"млада"!!!????,защото не ХАБИ енергия за редовен полов живот, и раждане на деца. Няма секс, не губи ценни хормони( и... мъжкият тестостерон). Не се амортизира от ....раждания.
    Не се състарява, не й личи, защото СПИ повече от нормалното-- на абсолютна тишина. Строгият й режим на хранене, също допринася за младежкият й вид.
    Но, най- вече:- пълното отсъствие на пълноценен ПОЛОВ ЖИВОТ -- секс.
  • 23 Добро утро

    1 0 Отговор
    Поклон! Мила Лили, аз съм на твоята възраст. От 60 години пееш, от 60 години те обичам. Бъди благословена!!!
  • 24 БАРС

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "копи пейст":

    Стари градски песни са си измисленни от Евреите и може спркойно да се нарекат стари еврейски песни а ако са взети от украина то те са одески еврейски песни