Last news in Fakti

21 Януари, 2022 10:57 6 352 8

Убиецът на Шабан Шаулич влиза в затвора

  • шабан шаулич-
  • затвор-
  • убийство-
  • катастрофа

Шофьорът, причинил катастрофата, при която загина сръбският музикант, ще излежава 3-годишна присъда

Убиецът на Шабан Шаулич влиза в затвора - 1

Присъда от 3 години и 3 месеца затвор получи Алсина Левент - шофьорът, предизвикал катастрофата, при която загина легендата на сръбската музика Шабан Шаулич, предаде DW-Сърбия. Присъдата беше произнесена от съда в германския град Гютерсло.

Фаталният инцидент стана през 2019 година на магистрала в Германия. Освен Шаулич, загина и неговият клавирист Мирсад Керич, припомня Нова ТВ.

Обвинителен акт срещу младия мъж беше внесен през август 2019 г. Освен две обвинения за убийство по непредпазливост, му беше повдигнато и обвинение за причиняване на телесни повреди, застрашаване на движението и шофиране без книжка.

Според прокурора по делото максималната присъда, която е можел да получи, е била 5 години. От обвинението заявиха, че уважават факта, че младият мъж се е признал за виновен и се е разкаял.

Обвиняемият се обърна към семействата на загиналите с думите: "Съжалявам, не мога да гледам никого в очите".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Л.Ф. Селин

    29 0 Отговор
    Даа, за двойно убийство + други неща - 3 години затвор, за нашият дебилен мгал който срита жената в метрото - 5 години.
    Дори и германските съдилища не са това което бяха!
  • 3 ганю

    19 0 Отговор
    Зад дрогираните стои мафията
    хранилка парите от престъпленията се плащат от тях
    и се разплащат с наркотици
    гнила държава
  • 4 Бране

    3 0 Отговор
    Почина младият турчин, убил Шабан Шаулич!
    На 17 февруари 2019 година се разбра трагичната новина, че сръбският певец Шабан Шаулич и неговият колега Мирсад Керич са починали вследствие на катастрофа, станала край западния германски град Билефелд. Виновен за инцидента бе 35-годишният турчин Алчън Левент.

    Сега стана ясно, че турчинът, предизвикал катастрофата, в която загина Кралят на югофолка, е починал. Новината бе съобщена от белградският вестник "Вечерне новости". Заради смъртта на 35-годишния Алчън Левент е било прекратено делото за гибелта на легендата на турбофолка и другия музикант.

    Все още не е ясна причината за края на живота на човека, обвинен за фаталния инцидент. Според адвокат на турския гражданин, клиентът му получавал смъртни закани. На 17 февруари 2019 г. край западния германски град Билефелд с колата си Левент удари автомобила, в който са пътували трима мъже. Керич почина на място, а Шаулич издъхна по-късно в болница.

    Тежко ранен бе кумът на Шаулич и продуцент на музикантите Слободан Стоядинович. Обвиненията са причиняване на смърт по непредпазливост, нанасяне на тежки телесни повреди, както и управление на моторно превозно средство в състояние на алкохолно и наркотично опиянение.

    През май турчинът е бил пуснат от предварителния арест. Той е обяснил, че живеел в град Гютерслох (в провинция Северен Рейн-Вестфалия). Оказа се обаче, че не е имал адресна регистрация и оттогава следите му са били изгубени, пише "Блиц".
  • 5 Истината съм аз

    3 0 Отговор
    Е....ти и германията...живея там ...но направо не го вярвам и там явно са станали като в България
  • 6 Религия?

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "От една религия са!":

    Не са малко тези, които смятат искям0//фашизма за идеология.
  • 7 Егати

    3 0 Отговор
    И присъдата.Без книжка убива двама човека застрашава живота на други.По бетер от бг правосъдието.Чудо на чудесата.
  • 8 Салито

    1 2 Отговор
    Ааа Аааа Ааааа бат Шабане , вия като линейка , и не моа са запраа . Кой ши ми пее сега два гълъба бели - два к ... дебели?