Last news in Fakti

25 Януари, 2022 15:31 2 122 0

DIOR показа чистота и изтънченост на Седмицата на модата в Париж (СНИМКИ)

  • мода-
  • седмица на модата-
  • париж-
  • франция-
  • кристиан диор-
  • диор

Модната къща заложи на изчистени модели и класическа бродерия за колекцията си Пролет-Лято 2022

DIOR показа чистота и изтънченост на Седмицата на модата в Париж  (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Тоалети с изчистени линии, но украсени с бродерии - по този начин "Dior" отдаде почит на майсторството в колекцията си висша мода, представена в музея "Роден" в Париж сред пъстър декор, също избродиран от млади индийки, съобщи АФП.

"Обсебена съм от бродерията, това е нещо много лично. Аз съм италианка, част от семейството ми живее на юг, през цялото време съм гледала жени да бродират - баба ми, лелите ми, майка ми... Винаги съм била запленена. Това е език, с който жените се изразяват", каза пред АФП Мария Грация Киури, художествен директор за дамските колекции в "Dior".

Публикация, споделена от Dior Official (@dior)



Техниката е традиционна, но подходът е новаторски - бродерията не краси роклите, на практика те са зашити с нея, други шевове няма.

Колекцията е предимно в бяло и сиво, а фините бродериите са тон върху тон. Силуетът е удължен и опростен, по-изчистен от класическия "Dior". Прическите са гладки - карета или кокчета, гримът е телесен с бяла черта под долния клепач. Саката са неподплатени, с двойно лице.

Бродериите са направени от 380 жени от Бомбай за три месеца.

Строгата гама контрастира с пищността на пъстрия декор в музея "Роден". Той подчертава диалога между френските и индийски майстори.

Инсталацията ще остане в музея и ще може да бъде разглеждана от следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА