Last news in Fakti

29 Януари, 2022 09:04 4 768

5 вида ежедневни рокли, които всяка жена трябва да има

  • рокли-
  • emag

Ако имате по една рокля от всеки от следващите типове, гардеробът Ви ще бъде наистина универсален

5 вида ежедневни рокли, които всяка жена трябва да има - 1
Снимкa: Shutterstock

Къси или дълги, прилепнали или широки, едноцветни или пъстри – обичаме всякакви рокли. Те са не просто попълнения в гардероба, а любим начин да изглеждаме по-женствени по всяко време и на всяко място. За щастие времената на строгите линии в облеклото отминаха, така че днес можем да си позволим да носим ежедневна рокля в смели комбинации с любими обувки, бижута и аксесоари по всяко време на деня. И ако имате по една ежедневна рокля от всеки от следващите типове, гардеробът Ви ще бъде наистина универсален.

Рокли-ризи

Тези страхотни ежедневни рокли приличат на дълги ризи – имат си копчета, яки, маншети. Те са едновременно и елегантни, и непретенциозни, носят по доза от момчешкия чар и от женствената дързост. Кройката не е сложна и тези рокли са достатъчно широки, за да осигурят свобода на движението и комфорт през цял ден. Предлагат се с различни дължини и към тях често има колан, който да подчертае талията.

Рокли-туники

Туниките са може би най-свободните ежедневни рокли. Те имат кройка, подобна на широк правоъгълник, без да са разкроени. Дължината обикновено е до около коляното, но има и модели до глезените. Не подчертават извивките на тялото, но за сметка на това са универсални и стоят добре на всякаква фигура.

Къси рокли

Въпреки многообразието от модели, късите рокли най-често имат спортно-ежедневен стил. Те има дължина до средата на бедрото, което им придава закачливо флиртуваща визия.

Дълги рокли

Тук ежедневният стил може да се разпознае само по кройката и материята. Дължината им е около глезените и дори до земята. Това ги прави драматични и елегантни, тъй като издължават силуета и подчертават женствеността. В същото време тези рокли са изключително удобни за носене както през лятото, така и през зимата. Има както по-широки, така и по-прилепнали модели.

Асиметрични рокли

Тези ежедневни рокли са дръзки и привличат вниманието с несиметричните си форми. Тук няма правила за визията и те могат да изглеждат по различни начини. Скосен подгъв на полите, деколте с нестандартна форма, два различни ръкава или ръкав и голо рамо – всичко е допустимо, стига да изглежда ефектно и неочаквано.

Тесни рокли

За разлика от туниките, тесните рокли ще подчертаят всяка красива извивка на Вашата фигура. Най-често тесните ежедневни рокли са от eластично трико, което обгръща тялото по мек и приятен начин.

С какво да комбинирате

Лесно е да изберете с какво да комбинирате ежедневната си рокля. През лятото извадете любимите си маратонки или сандали, наметнете дънково или кожено яке и изберете красива шапка. Зимните ежедневни рокли може да носите с клинове, боти или ботуши, а за акцент да добавите красив шал.



Свързани новини