Last news in Fakti

1 Февруари, 2022 15:30 4 029 30

Видни чалгарки записаха висше през пандемията

  • поп фолк певица-
  • висше образование-
  • пандемия-
  • учат

Преди седмица поп фолк певицата Емануела призна, че е записала висше образование

Видни чалгарки записаха висше през пандемията - 1
Снимка Архив: БГНЕС

Пандемията отвори възможности за много звезди от родния шоубизнес. Професионалните им участия намаляха, но пък свободното време, с което се сдобиха, им помогна да вземат важни решения и да запишат висше образование – било бакалавър, магистър или втора специалност.

Преди седмица поп фолк певицата с най-сините очи Емануела призна, че е записала висше образование, а специалността, която е избрала, е инженерна екология.

"Уча много неща - опазване на околната среда, органична и неорганична химия. Трудно е, но е много интересно. Винаги съм била запалена по тези науки, просто не ми оставаше време да уча и да се развивам в друга посока. Истината е, че няма нищо по-хубаво от ученето, защото, колкото повече учиш, толкова повече знаеш“, споделя пред в. "Телеграф“ Емануела.

Нейната колежка Деси Слава също разкри миналата година, че е студентка. Гласовитата блондинка записа икономика на туризма във Висшето училище по агробизнес в Пловдив. "Реших да намеря време да имам още едно образование. В днешното динамично време човек не знае кога ще му потрябва една такава диплома. Не исках да уча отново музика, но не че нямам какво да науча, а защото не се виждам като преподавател по пеене", споделя Деси Слава.

Поп фолк певицата Джена е в трепетно очакване на втора рожба. Тя е сред фолкпевиците студентки. В края на 2020 г. изпълнителката обяви, че е студентка, и то преполовила половината от курса си. “Не съм ви казвала, но съм студент по национална сигурност и криминалистика вече трета година... Жалко, че няма да има парти днес и да си попеем, но се надявам съвсем скоро да се видим“ – с тези думи звездата изненада своите фенове в социалните мрежи. Още през лятото на 2020 година по-наблюдателните фенове на звездата заподозряха, че тя отделя част от времето си на своето образование, след като тя призна, че е изкарала успешно шест изпита. Тогава обаче чаровната брюнетка от Разград не сподели какви са те.

В сесия в момента е студентката по психология, актрисата Вили Марковска. Тя си постна снимка, на която, видимо уморена, учи за изпити, и написа, че въпреки натоварването е много мотивирана. Актрисата се върна към учебниците през 2020 г. Звездата от сериала "Столичани в повече", която през последните години се отдалечи от актьорската игра и се отдаде на йога, споделя, че е щастлива от избора, който е направила. Преди две години тя разкри: "На 33 години отново студентка редовно обучение - психология! Какво са 4 години!? Бързо ще минат". Марковска обясни тогава, че никога не е късно за учене, а мечтите ѝ винаги са били свързани с личностното израстване, полагането на усилия и състезание със самата себе си.

"Доста труд ме чака, но това е пътят към еволюцията! Знанието никой не може да ти вземе", заключи тя. Преди години водещата Деляна Маринова-Джуджи подобно на Вили провокира любопитство сред мнозина с новината, че отново ще се отдаде на книги, записки и изпити. През 2020 година чаровницата се похвали с добра новина – тя вече е магистър. "Много съм учена, хваля се, де...", написа бившата екранна половинка на Гала в предаването "На кафе“, пускайки фото на дипломата си. Специалността ѝ е "Мениджмънт в екранните изкуства".

Плеймейтката Светлана Гущерова също е студентка, и то по право. Майката на две деца призна в разгара на пандемията, че набляга над учебниците, а като нейно редовно четиво се е превърнал гражданският процесуален кодекс. "Хубаво е, когато човек се стреми към промяна“, сподели тогава съпругата на Християн Гущеров. Изпълнителката на "Родена с късмет“ Михаела Филева също успя да завърши магистратурата си в Музикалната академия по време на пандемията. "От цялата корона ситуация успях да извлека поне едно хубаво нещо - намерих време, за да завърша магистратурата си в Музикалната академия... Нямахме официално дипломиране, знаете как е, не може много хора на едно място, но това не ми пречи да съм безкрайно щастлива, та дори и малко горда“, сподели тя в Instagram.

Кобрата стана студент в УНСС

Боксьорът Кубрат Пулев е студент в магистърска специалност "Политика и бизнес" в УНСС от септември миналата година.

На първия си учебен ден като магистър, Пулев беше посрещнат официално и получи студентската си книжка, която се оказа историческа. "Последната хартиена книжка – със сигурност ще я запазя", обеща той. Подариха му и учебник с послание. "От обучението си очаквам да натрупам много нови знания, които да са ми полезни в бъдеще. Наясно съм, че тук професионализмът е на много високо ниво", коментира тогава Кобрата. "Човек трябва постоянно да се усъвършенства. Който казва: "Аз знам всичко", е най-големият глупак. Не е нужно българите да се комплексират, че като си пратил децата да учат в чужбина, си нещо… направо гений. Няма такова нещо. Имаме уникални университети - да си учат тук, да си бъдат при родителите, това е истината", смята Пулев.

Пред NOVA той беше категоричен, че докато е спортист няма да бъде политик, защото не иска да води битки на два ринга. Въпреки това, предложенията за политическа кариера не спират. Тези дни, и преди половин година, и преди 3 години, и преди 5 години. Постоянно. Няма как да вляза в даден проект и на мен някой да ми казва: "Ами, ние тука трябва да клекнем, защото отгоре някой друг така е казал". Всички са ме канили навсякъде, предлагали са ми да бъда министър, какво ли не. За себе си аз съм постигнал много. Наистина много. Щастлив човек съм. И знам, че мога да дам още много, за да постигна още много", казва още Пулев.

Йоана Темелкова се записа в Софийския

Звездата от хитовия сериал на Nova “Братя“ разкри, че от есента отново е студентка в Софийския Университет.

Красавицата, която миналата година навърши 35, разкри чрез стори в Instagram, че ѝ предстои тежка година – редом до снимките на сериала и грижите за сина си, плод на любовта ѝ с актьора Мартин Гяуров, ще заляга и над учебниците. показа в социалните мрежи чисто новата си студентска книжка, както и няколко свои снимки, правени в най-старото висше училище в страната ни. "Никога не е късно, да знаете. Трябват ви само желание и цел" – тези думи адресира тя към своите последователи. Така и не сподели точно каква специалност е избрала.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    45 1 Отговор
    Това ще вдигне нивото на вишУто Убразование
  • 2 Кики

    28 2 Отговор
    Плеймейтки учат за висше в Чака - Рака университет, това е заглавието
  • 3 Грульо

    23 3 Отговор
    Защо им е вишу, да не фалира чалга бизнесат? :D

    Коментиран от #20

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ddddddd

    9 4 Отговор
    Фейс като на Кокоши г.з
  • 6 Ма то

    17 0 Отговор
    след тяхното вишУ сал салфетки ша има,а пачки по стотачки от къде,то феновете им няма да могат да ги познят след вишУто,а пачки у България с вишУ, както е известо и на малките деца, мнооого трудно...,тука за ум се пари не дават.
  • 7 цербер

    18 0 Отговор
    “Не съм ви казвала, но съм студентка по национална сигурност и криминалистика вече трета година." Джена явно ще става полицайка. Или жандармеристка. Ще пее на арестантите.
  • 8 Авеее

    11 1 Отговор
    Като напишете ВИДНИ ЧАЛГАРКИ,имате в предвид видни артистки ли? Всички ли трябва да станем чалгари и кючекчии?
  • 9 ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК

    8 5 Отговор
    Браво страхотна новина! И ас исках да уча философия в университета навремето но не ме приеха по някакви неясни причини. Дядо ми ми каза че било защото не сме връскари и ас му вярвам. Но все едно много съм горт с моите любими поп фолк певици които са започнали да учат и им пожелавам да са живи и здрави и много успешни.

    Коментиран от #16, #17, #28

  • 10 Gucci x Balenciaga

    9 2 Отговор
    Аз пък знам за DJ Sumirock- Tokyo
    🤪85 годишна японка вписана в Книгата на рекордите на Гинес 2019 като най-старият професионален диджей в света!През деня работи в нейният ресторант като готвач ,вечер купонясва в документални сериали на Netflix ‘Midnight Asia: Eat Dance Dream’.Така че няма нищо странно явно са разбрали че само с чалга не става ,аз пък ги поздравявам за смелостта, човек се учи от грешките си а чалгата е голяма грешка
  • 11 Я го знам ...

    16 2 Отговор
    Готвят се за парламента.Като Ицо Хастара.
  • 12 ...?!

    13 1 Отговор
    "...и то ПРЕПОЛОВИЛА ПОЛОВИНАТА от курса си"?! Журналистите в сайта имат ли НЯКАКВО образование?!
  • 13 Сух

    18 2 Отговор
    Няма такава пародия, олицитворението на разврата и пропадналостта ще получават офицерско звание.. Няма такава пародия..
  • 14 Бай Онзи

    16 2 Отговор
    Щом тия са записали,,вишу,,значи България скоро ша са упрай.
  • 15 адаша

    10 0 Отговор
    Е сега да видите, какви разводи на преподаватели в университетите ще има!
  • 16 Анти чалга.

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    Що не пробваш пак , имал пари 💰 плаща и учиш то сега всичко учи в къщи . Сяда пише на компа и праща . И после чака оценки . И някоя друга лекция он лайн.И за влизане в университета трябва само хубава диплома не връзки
  • 17 генади

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    Причината да не те приемат е явна и хората винаги ти я посочват. Явно с галя глория и останалите чалгаджийки сте учили в еднотипни техникуми ( някои от любимките ти не са доизкласили, в усърдието да популяризират простотия, граничеща с перверзия).
    Едно време се държаха писмени изпити и ти с твоята "подготовка" и правопис си нямал никакъв шанс. Нямаш нито една запетая, пишеш беззвучни, вместо звучни (С-З), култура спорна, ценности нулеви, самооценка спорна.
    Престани да слушаш чалга, иди на други концерти, театър, изложби! Бъди здрав!

    Коментиран от #21

  • 18 Браво

    6 1 Отговор
    А дано се научат да четат, или поне Винету.
  • 19 asd

    6 0 Отговор
    Да запишеш не е като да го завършиш.
  • 20 преквалификация

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Грульо":

    Да, пък и на Бацо не му достигаха кадри. ;)
  • 21 Фен на Генади

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "генади":

    Оставете това момче на спокойствие бе само го нападате той като по умен никога не ви отговаря злобно и враждебно. Не всички слушат чалга ,не всеки може да продължи да учи защото родителите му не могат да го издържат.Не всеки записва висше защото трябва да помага в къщи с пари за сметка на ток храна.Слуша си човека чалга и на никой не пречи разбра ви само че не е на вашето мнение

    Коментиран от #22, #24

  • 22 Цял живот

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Фен на Генади":

    Ли ще си на издръжка на родителите, има Студентски заеми, мотивираните и умните ги вземат на стаж, работят и учат и фирмите ги подпомагат.
    Аман от елементарни и и простотия.
    Едните произвеждат халтура за пари, другите си дават стотинките да я гледат и възприемат и възпроизвеждат по улици.
  • 23 До Факти - Тренчева

    4 0 Отговор
    Защо причислявате Виолета Марковска към тази сбирщина?
    Интересна информация за българските вузове, до къде е паднало нивото им.
    Особено за гонз.ви.а, няма ли Правилник съответния ВУЗ за неуронване на престижа? Като сте почнали, посочете и учебните заведения, където придобиват знания тези жени.
  • 24 ОК генади

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Фен на Генади":

    Приет отговор.
  • 25 не е до смях

    7 0 Отговор
    Ами като барнат дипломите, нали ще ни станат началници, депутати...нали ще изместят децата ви
    от престижни служби,.. нали ще ни представят пред света.
    Ето това е лошото...

    Коментиран от #29

  • 26 Не може

    3 0 Отговор
    да пееш такива простотии и да имаш мозък. Платили са и са "записали", после пак ще платят и хоп - имат диплома. Ясно е, но защо се опитват да заблуждават? А, да - защото са тъпи.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Социална

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    Педагогика не те ли удовлетворява?
  • 29 споко

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "не е до смях":

    Дипломата акъл не налива и компетенции не дава.
  • 30 Дада

    1 0 Отговор
    Пази боже сляпо да прогледа.