2 Февруари, 2022 22:30 53 939 32

6 признака, които издават, че една жена е отдавна без мъж

  • признак-
  • жена-
  • без мъж

Можете да познаете, че жената е сама, дори по нейната пазарска количка

6 признака, които издават, че една жена е отдавна без мъж - 1
Снимкa: Shutterstock

Днес наличието на любовна връзка или нейното отсъствие едва ли ще изненада някого. Всеки човек е свободен да избира дали ще свърже живота си с друг или ще гради личния си живот сам. Но, въпреки това, предразсъдъците и стереотипите продължават да си съществуват и това едва ли ще се промени.

Има някои норми, традиции и суеверия, в които някои хора все още твърдо вярват и следват. Същите те казват, че жената непременно трябва да живее с мъж. Защо трябва да се грижи за някого - просто такава е женската природа. Но има и друга поговорка. И тя гласи, че по-добре е да си сам, отколкото с неподходящ човек. И доста жени са решили да направят именно така. И така, да видим какво отличава тази мистериозна дама, която няма връзка, от останалите жени.

Можете да познаете, че жената е сама, дори по нейната пазарска количка

Самотната жена готви по-рядко, а и не се старае да претрупва трапезата с първо, второ и трето ястие. Или ако го прави, то ще е по специален повод. За разлика от жената, която готви за своя любим, дамата, която е отдавна без мъж, не кулинарства толкова много. Нейната пазарска количка не е претрупана с различни храни в обилни количества, а е по-скромна и по-бюджетна.

Жената без мъж е по-свободна в избора си

Жена, която не живее с мъж, определено е доста по-свободна в избора си. Може да реши да отиде на пътешествие, нищо не я спира, защото тя няма семейни ангажименти. Всякакви забавления, заведения, хобита и други от този род са на нейно разположение. Няма забрани и ревност, затова тя е по-спокойна и уравновесена. Може да прави каквото и когато си пожелае. Това е може би най-приятната част от самотата.

Жената, която няма мъж, е винаги готова на флирт

Това е също изражение на свободата. Самотните жени са по-склонни към активен флирт. Дори ако дамата е срамежлива, тя може изведнъж да прояви интерес към противоположния пол и ще е по-спокойна и внимателна към мъжете.

Жена, която не е във връзка, може лесно да общува, да ходи на срещи, да получава много подаръци и внимание. Неомъжена жена може да бъде в статута на свободна толкова дълго, колкото ѝ е необходимо, докато не намери „своя“ мъж.

Тайно завижда на омъжените си приятелки

Да, една жена, която не се среща и не живее с мъж, може да има по-лесен живот, но в сърцата си такива жени винаги ще завиждат на омъжените дами, които имат здрави семейства, любящ съпруг, деца и прекрасно бъдеще пред себе си.

Всяка жена иска семейно щастие, всяка иска да бъде обичана и необходима. Жените се стремят към майчинство, семейни ценности и традиции, грижа.

Честа умора, раздразнителност и гняв

Това са още някои от чертите, които често могат да се появят при жена, която живее без мъж. Но да не забравяме, че тук всичко зависи от генетиката и емоционалната същност на самата дама.

Жената, останала дълго време без любим до себе си, може да страда от честа умора, раздразнителност и гняв. Защото ѝ липсва така важното за дамите мъжко внимание - обич, нежност, прегръдки и целувки, интимност. Всичко това ни помага да сме в емоционално стабилно и балансирано състояние, повишава хормона ендорфин, известен още като хормонът на радостта. Затова никак и не е чудно, че отсъствието на мъж в живота на една жена изостря всички тези емоционални „пропуски“.

Външен вид

Липсата на любим мъж в жената също може да повлияе на външния ѝ вид и здравето: липсата на хормона прогестерон и хормоналните смущения могат да се отразят много неблагоприятно. А и самата тя няма достатъчно стимули, за да се грижи за себе си така, както това прави жената в любовна връзка, която се стреми винаги да изглежда в най-добра форма за своя мъж.

Автор: Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абе

    91 2 Отговор
    То и за един мъж се отнася същото!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ю'МЕР

    14 5 Отговор
    Тъй ула. Радка е нервна а Ристю е уморена.
    Я ги аресвам и двете
  • 6 Виталия

    22 4 Отговор
    "емоционална същност на жена" да, ама на дама😂 ?! Ами те са неестествени т.нар.современни дами
  • 7 Лорд Минчу

    57 6 Отговор
    Все едно описаха Наталито от би ти ви-то, така изглежда жена без мъж.

    Коментиран от #18

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ивайло

    34 2 Отговор
    Това да флирта не и вярно, квата си е ква и пак намиига и се отърква ако си набележи някой, и той и позволи. Дори да е с деца и богат и красив мъж. Тя иска тръпка, драма, да няма стагнация.
  • 10 Весела

    43 31 Отговор
    По тъпо и сексистко определение не бях чела,значи жената мечтаела за деца и семейство,все едно не може да пази равновесие ако не е бременна!В кой вес живеете в територията бе?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 бушприт

    39 16 Отговор
    Лесно можете да разпознаете жената без мъж. Тя разкарва куче на каишка,което е облечено с кучешка дрешка.

    Коментиран от #32

  • 13 надарена кака

    24 10 Отговор
    Лошо е жената да е без мъж. Взаимната любов е силна и ни оказва добро влияние.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Буха ха

    12 7 Отговор
    Крадешком гледа и се радва като се хващам за ку...
  • 17 Зевзек

    36 1 Отговор
    А какво му трябва на един мъж за да е щастлив? Две неща, да му е широко около вратът и тясно около оная работа! 😁😁😁
  • 18 Кирчо

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Лорд Минчу":

    Натали е бръмчалка. И доста от тия по телевизията бяха там до последният, ако той не я е разказал щото всеки ден се говори за него и къщата му в Барцелона
  • 19 Боровил

    11 1 Отговор
    Какъв мъж ви гони....за какво им е днес се плющат на воля когато пойскат
  • 20 Сивата котка

    20 1 Отговор
    А това със завистта към омъжените й приятелки е ... до момента в който й признаят /ако/, че ги бият по три пъти на ден, заради яденето.

    Коментиран от #21

  • 21 Боровил

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Сивата котка":

    😄😀😄😀😀👍👍👍👍
  • 22 Nina

    23 2 Отговор
    Статията е подходяща за 80ТЕ. Авторката е закъсняла с няколко десетилетия, но пък е уцелила точната географска ширина. Има нещо, което се нарича "емоционална интелигентност" . Ако жените се запознаят с основни положения в психологията, ще знаят какво е " любовна съзависимост" -със финансовата зависимост са вече запознати. Когато си отговориш на въпроса" Защо съм с този мъж?" Може да решиш голяма част от проблемите си. Стига да имаш малко мозък в главата разбира се. Повечето го дават по инерция или са с някого по причини далеч от любовтта и разбирателството. Всъщност в психологията е проблем когато не можеш да живееш сам, а не когато не живееш с " някого" особедно, когато този някой е "който и да е"
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Nina

    11 2 Отговор
    Това да не е преведено от някое арабско женско списание...Наистина жалко, ако го е писала жена.
    Има нещо наречено емоционална интелигентност. Не е лошо ако пишеш такъв род статии да си запознат поне с основни понятия в Психологията. Нещо съвсем,съвсем елементарно кото за начинаещи копи райтърки.
    Например Любовна съзъвисимост и страх от самота. Видове нарцистизъм, отношения между класически и дефицитарен нарцис. Благодарение на такива тъпи статии жени търпят с години разни комплексирани типове, деца са отглеждат в среда на токсични съзависими отношения.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Лъжлив Съби

    3 0 Отговор
    Я знам едно:
    Тоо го може, оня го може, ама козата си сака пръч!
  • 28 Клише

    8 0 Отговор
    е схващането, че необвързаната жена е винаги готова на флирт! Напротив, много сами жени си влизат в зона на комфорт, която не искат да напускат и е изключително трудно дори да ги накараш да излязат на среща!
  • 29 Бай Ви.....

    9 0 Отговор
    Всичко е наред на самотните жени. Жената без мъж има само един проблем - няма мъж.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Истинскоят

    4 0 Отговор
    Комшията Пешо като се прибере от работа жена му го гони и го замерва с тигани,тенджерата,обувки,а сутрин като тръгне на работа то е едно прегръщане,целувки . Не мога да я разбера тази жена?
  • 32 Върви народе възродени

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "бушприт":

    Всеки у нас разхожда кучето, а през зимата то е с "кучешка дрешка"