Last news in Fakti

29 Април, 2013 13:31 956 0

КЗК отмени прекратяване на процедура за рехабилитация на лъчетерапевтичен комплекс

  • софия-
  • лъчетерапия

 

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на зам.-министъра на здравеопазването за прекратяване на процедура на договаряне без обявление за възлагане на обществена поръчка с предмет „Избор на изпълнител за извършване на проектиране – фаза работен проект (работни чертежи и детайли), на одобрен проект- фаза Технически, за обект СБАЛО ЕАД – София „Пристройка, рехабилитация и привеждане в съответствие с НМС и изискванията на ЕС на „Лъчетерапевтичен комплекс”, финансирани със средства от Средносрочна рамкова инвестиционна програма по схема за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1-08/2010 – „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации” по оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г.”“

Това съобщават от пресслужбата на КЗК.

По жалбата на „СМС“ ООД проучването установи, че възложителят е прекратил процедурата с мотива, че при договарянето не е постигнато съгласие за крайната цена за изпълнение на проектирането, като поканената фирма е направила предложение, което не може да бъде финансово обезпечено от възложителя.

КЗК счита, че поканеният кандидат е въведен в заблуждение относно изготвянето на ценовото си предложение, тъй като никъде в решението за откриване или в одобрената с него покана не е ясно посочена стойност, която да се вземе предвид при изготвяне на офертата и спрямо която да се установи по категоричен и безспорен начин, че офертата надхвърля предварително определения за това ресурс.

КЗК връща процедурата от етап извършване на договаряне, в съответствие с изискванията на закона и мотивите, изложени в решението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА