Last news in Fakti

25 Февруари, 2022 17:55 8 578 12

Къде бъркаме, когато ядем киви

  • киви-
  • грешка-
  • плод-
  • плодове-
  • полезно

Кивито е полезен плод, пълен с витамин Ц

Къде бъркаме, когато ядем киви - 1
Снимка: Shutterstock

Кивито е не само сладко и вкусно, но и изключително здравословно. Този плод е прекрасна витаминна бомба, тъй като изобилства от витамин С и калий. Оказва се, че не успяваме да се възползваме в максимална степен от ползите за здравето ни, които този плод предлага, тъй като допускаме една грешка при консумацията му - винаги отстраняваме неговата мъжеста кожа, пише Флагман.

На всички е известно, че не е добре ябълките да се белят, тъй като в тяхната кора се съдържат най-много витамини. Това се отнася и за кивито.

Полезните вещества в него се съдържат в най-висока концентрация именно в кората му. Тя е пълна с фибри, които са полезни за храносмилането. Те оказват положителен ефект върху нивата на холестерола, според Health Net. Освен това в кожата на кивито се съдържат големи количества витамин С и Е. Но много хора избягват нейната консумация заради мъхчетата, с които е покрита. В случая решението е просто да ги почистите. След това изплакнете плода и вече може да го консумирате. Добре е да започнете с жълто киви, тъй като неговата кожа има по-малко мъхчета. Друг вариант е просто да пасирате необеленото киви с малко кисело мляко или кефир в блендера.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Витамин Ц

    6 1 Отговор
    ?!?!?
  • 2 Qwerty

    4 0 Отговор
    Тук верният отговор е, в кивито, там бъркаме!
    Хайде сега въпрос за 2000 лева, че стана интересно!
  • 3 Гост

    14 0 Отговор
    Принципно е така, но обикновено в кората да всички химикали, с които са обработени плодовете, за да могат да се задържат по-дълго време здрави.
  • 4 О бъркан

    18 2 Отговор
    Ябълките не е добре да се белят, обаче ги пръскат с пестициди, така че все пак е добре да се белят. А кивитата можете и с опаковката да ги ядете, ако искате.
  • 5 Читател на факти

    15 0 Отговор
    Сабина Сабина и ти заплати получаваш за подобни статии.Според теб е добре доматите да ядат с колците аааааа😁😁😁
  • 6 Грульо

    6 0 Отговор
    Бъркаме, че не бойкотираме високата цена на кивитата. Путин трябва да нападне и прекупвачите. :D
  • 7 Николай

    11 0 Отговор
    Яжте ги небелени с всичката химия върху тях. Жалко, че не сме нормална държава и авторът да бъде даден на съд.
  • 8 Мюмюн

    1 1 Отговор
    Яжте го с кората, в нея има най- много витамин C.
  • 9 Оги

    1 0 Отговор
    Аз бъркам в кошницата.
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    като малък в 1ви клас и 2ри бях в Тунис...Там минаваха с едни тарги на колела и ги бутаха търговци...Арбарики,арбарики....даваш им стари неща срещу кивита....Много е полезно и чисти идеално чревния тракт!
  • 11 озирис

    5 0 Отговор
    От америка дойде този бисер. Там ако краставицата не е 33см дъга и 3 сме дебела е брак. Утре ако ни кажат, че е добре преди да ядем краставицата трябва да я тикаме по дупките си и после да я ядем направо кой герой от тези ще ни го препоръча.А може и с закон да го утвърдят в този гей свят.
  • 12 имаджин

    4 0 Отговор
    мъжеста кожа....Не е ле мъхеста тази кожа? Мъж и мъх са две различни понятия.