Кивито е не само сладко и вкусно, но и изключително здравословно. Този плод е прекрасна витаминна бомба, тъй като изобилства от витамин С и калий. Оказва се, че не успяваме да се възползваме в максимална степен от ползите за здравето ни, които този плод предлага, тъй като допускаме една грешка при консумацията му - винаги отстраняваме неговата мъжеста кожа, пише Флагман.
На всички е известно, че не е добре ябълките да се белят, тъй като в тяхната кора се съдържат най-много витамини. Това се отнася и за кивито.
Полезните вещества в него се съдържат в най-висока концентрация именно в кората му. Тя е пълна с фибри, които са полезни за храносмилането. Те оказват положителен ефект върху нивата на холестерола, според Health Net. Освен това в кожата на кивито се съдържат големи количества витамин С и Е. Но много хора избягват нейната консумация заради мъхчетата, с които е покрита. В случая решението е просто да ги почистите. След това изплакнете плода и вече може да го консумирате. Добре е да започнете с жълто киви, тъй като неговата кожа има по-малко мъхчета. Друг вариант е просто да пасирате необеленото киви с малко кисело мляко или кефир в блендера.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Витамин Ц
17:57 25.02.2022
2 Qwerty
Хайде сега въпрос за 2000 лева, че стана интересно!
18:00 25.02.2022
3 Гост
18:03 25.02.2022
4 О бъркан
18:33 25.02.2022
5 Читател на факти
18:38 25.02.2022
6 Грульо
19:12 25.02.2022
7 Николай
19:49 25.02.2022
8 Мюмюн
20:25 25.02.2022
9 Оги
20:48 25.02.2022
10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
21:21 25.02.2022
11 озирис
21:57 25.02.2022
12 имаджин
06:19 26.02.2022