Last news in Fakti

4 Март, 2022 16:45 2 145 2

Ето в каква последователност да използвате продуктите си за коса

  • коса-
  • продукти-
  • последователност

Какво да измивате веднага и какво да оставите за по-дълго време

Ето в каква последователност да използвате продуктите си за коса - 1
Снимка: Shutterstock

Може да сте усвоили изкуството на нанасяне на продукти за грижа за кожата, но тези за косата са съвсем друг случай. Докато поставянето на балсам след шампоан е ясно на всеки, нещата може да станат малко по-объркващи, след като вземете предвид термозащитните средства, изглаждащите кремове, маслата за коса и други.

Подобно на грижата за кожата, има правилен начин за нанасяне на продуктите за коса, като използването им в грешен ред може да я увреди. От само себе си се разбира, че всеки тип коса може да реагира по различен начин към грижата и стилизирането, но има общи съвети за това как най-добре да приложите продуктите си, пише tialoto.bg

Ето и правилните стъпки:

1. Шампоан, балсам и маска

Рутинната ви процедура за коса започва с душ. Стартирайте с помощта на шампоан и балсам, които са подходящи за вашата текстура и нужди. Ако имате например къдрава коса, използвайте формула, която ще заздрави къдриците и ще ги хидратира. Същото важи и за балсамите ви. Например хората с боядисана коса трябва да използват продукти, които поддържат цвета свеж и ярък.

Ако искате да подобрите още повече рутинната си грижа, използвайте маска за коса след балсама, за да осигурите по-добро лечение на кичурите си.

2. Спрей за разплитане и топлинна защита

Всички типове коса, от гъста и къдрава до фина и права, трябва да започнат рутината си след баня с неизмиващ се балсам и спрей за разплитане, за да предотвратят накъсването и да засилят подхранването на косата. Ако се сушите със сешоар, винаги нанасяйте топлинна защита, преди да започнете.

„От гледна точка на реда, неизмиващият се балсам винаги е първият продукт, който трябва да се добави, тъй като действа като основа за косата“, обяснява фризьорката Мишел О'Конър пред InStyle. Тя добавя, че много средства, които не изискват измиване, действат и като топлинна защита, така че може да пропуснете тази стъпка, ако формулата ви има топлинна и UV предпазване.

Въпреки че всички типове коса могат да се възползват от неизмиващи се средства, има разлика в начина, по който трябва да ги прилагате. „Хората с права коса трябва да ги използват върху чиста, подсушена с кърпа коса, докато тези с къдрава – върху чиста и мокра“, казва фризьорът Джъстин Товес-Винчилоне. Той добавя, че по този начин ще осигурите максимално усвояване на продукта.

3. Мус, крем и гел

Следващата стъпка зависи от типа коса и начина, по който планирате да я оформите. Ако косата ви е гъста и я носите права, Типи Шортър казва да използвате термозащитен крем за бързо изсушаване. Хората с къдрава или чуплива коса, които искат да подобрят текстурата си, трябва да изберат гел за оформяне на къдрици. И накрая, ако косата ви е фина и се нуждае от увеличаване на обема, Шортър съветва да използвате стилизиращ мус, тъй като той ще добави обем и ще задържи кичурите ви прави през цялото време.

4. Масла за коса

По същия начин, по който маслото за лице действа за запечатване на влагата, маслото за коса прави същото. О'Конър обяснява, че добавянето му в края на рутината ви не само ще подхрани косъма, но ще осигури и повече блясък.

5. Спрей за оформяне

Завършете рутината си като използвате любимия си сух текстуриращ спрей. Просто се уверете, че косата ви е суха, за да може продуктът да се задържи. Той ще добави обем, текстура и стегнатост за по-фини типове коса и ще задържи влагата при къдриците.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едно

    2 0 Отговор
    Обезмаслител.
  • 2 С толкова

    2 0 Отговор
    помади след миене на косата, по-добре да не я мия или направо да се удавя в реката.