Необходими продукти:
яйца - 2 бр.
захар - 150 г
масло - 200 г
заквасена сметана - 50 г
ванилова захар - 1 бр.
бакпулвер - 1 бр.
брашно - 430 г
сол - 1 щипка
ЗА КРЕМА
течна сметана - 200 мл
пудра захар - 150 г
заквасена сметана - 600 г
Начин на приготвяне:
За тестото разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете предварително разтопеното и охладено масло, сметаната, ваниловата захар и разбъркайте добре. Пресейте брашното, към него добавете бакпулвера и щипка сол. Тук вече бъркате с шпатула до еднородно, гъсто и лепкаво тесто (без да месите с ръце), пише gotvach.bg.
Разделете тестото на три равни части и оформете топки. Поставете топките тесто в чиния и завийте със стреч фолио, поставете чинията във фризера за 10 минути.
През това време оформете числото осем върху картон с една по-голяма купа за външните кръгове и по-малка за вътрешните, дължината на осмицата да е 29 см.
Върху хартия за печене разточете една от топките на тъпка кора-елипса, поставете книжната осмица отгоре и с остър нож изрежете около нея и вътре в нея кръгчетата. Поставете осмицата от тесто, заедно с хартията за печене в тава, печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна от 6-10 минути най-много, не препичайте! По същия начин оформяте и изпичате и другите 2 топки, общо 3 кори. Ще ви остане от тестото, от него си изпечете бисквитки, нарязани на различни форми.
В купа разбийте течната сметана заедно с пудрата захар на пухкав крем. Заквасената сметана прибавете на части с лъжица, при непрекъснато бъркане с миксера, получавате гъст и плътен крем. Върху поднос поставете една от корите и с помощта на пош шприцовайте малки розички, една до друга.
Поставете втората кора отгоре и отново шприцовайте розички от крем. Поставете третата кора, декорирайте с малки и големи рози от крема, като ползвате и различни цветове сладкарска боя. Поръсете тук-там с бонбонки за декор.
Меко маслено тесто, пухкав, стабилен и вкусен крем, невероятна и безумно вкусна торта за 8 март!
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Елена
13:57 08.03.2022
2 Пак аз Елена
13:58 08.03.2022