Last news in Fakti

10 Март, 2022 14:44 1 932 6

Как световно известен челист протестира срещу войната в Украйна (ВИДЕО)

  • протест-
  • украйна-
  • русия-
  • челист

Мирни демонстрации в подкрепа на Украйна се проведоха в стотици градове по света през изминалия уикенд

Как световно известен челист протестира срещу войната в Украйна (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Протестите срещу войната в Украйна по цял свят са под всякаква форма и наистина с невероятни мащаби. Почти такива, до които достига и подкрепата за пострадалите от руската агресия в страната.

"Всички трябва да направим нещо", казва и един от най-известните челисти в света.

View this post on Instagram

A post shared by Yo-Yo Ma (@yoyoma)

66-годишният Йо-Йо Ма беше забелязан да протестира сам пред посолството на Русия във Вашингтон. Както се полага на музикант от класата му, той използваше таланта си за целта - Ма свиреше тъжни мелодии на виолончелото си.

Протестът му беше забелязан от местния блог PoPville, пред който челистът е заявил позицията си. От видеото, споделено там, се вижда, че той е заобиколен и от няколко плаката. "Спрете войната. Путин е злодей", "Путин, остави родината ни", както и табела, на която улицата е прекръстена на "Зеленски" се виждат около него.

Мирни демонстрации за мир и в подкрепа на Украйна се проведоха в стотици градове по света през изминалия уикенд. Такива имаше и на много места в Русия, а "следствието" от тях са над 4300 задържани от режима на Путин, според Reuters.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Къци Вапцаров

    11 9 Отговор
    Челистите протестират на челна стойка... Ха-ха-ха
  • 3 пьешу

    8 2 Отговор
    нещо за маестро гергиев пуснете... или за анна нетребко.
  • 4 XYZ

    6 2 Отговор
    А у нас протестира Андреа като се разголва - всеки според възможностите си!
  • 5 Ще взема отношение

    5 3 Отговор
    Относно пропагандата на запада и Украйна. Никога не съм оправдавал Путин за войната, но и този Зеленски не е читав. Кой нормален човек ще стои да снима отстрани бременна докато я пренасят. При положение че те бомбардират. И друго ми прави впечатление. Всички управляващи в Украйна са много млади и вероятно лесни за манипулация.
  • 6 ААА СМЯХ

    3 1 Отговор
    Те не искат свирня за подкрепа,... а дрехи, храна, вода, подслон...