11 Март, 2022 14:58 4 642 20

Слънчев бряг е сред най-добрите плажни парти места в Европа

  • плаж-
  • лято-
  • ибиса-
  • миконос-
  • кипър-
  • гърция-
  • слънчев бряг

Сред плажовете в Миконос и Ибиса е нареден и Слънчев бряг като една от най-посещаваните локации за плажно парти

Слънчев бряг е сред най-добрите плажни парти места в Европа - 1
Снимка: Shutterstock

Парти сърцето на родното Черноморие - Слънчев бряг, бе нареден на 6-о място сред 10-те най-добри плажни локации за купонджии в Европа. Класацията е дело на сайта beachatlas.com.

Лято. Слънцето над главата ви. Пясък под краката ви. Коктейл в ръката ви. И танци под ритмите на диджей. Има ли нещо по-хубаво от плажно парти? За почивка, изпълнена с диви партита, се отправете към Европа, където се намират някои от най-добрите нощни клубове в света, пише сайтът.

От Ибиса и Кипър до райските клубове в Миконос - има плажове и клубове за всеки.

Това е списъкът на 10-те най-добри парти плажа в Европа.

1. Плая д'ен Боса

Плая д'ен Боса е най-дългият плаж в град Ибиса, Испания. Той е покрит с фин пясък, а морето е много спокойно и чисто. Практикуват се много водни спортове, като например: каране на джет, гребане със стойка и катамаран. Плая д'ен Боса е известен с невероятния нощен живот, който се води на самия плаж. Там има клубове и градски плажни барове, които предлагат балдахини, шезлонги, изключителни коктейли и известни диджеи от цял свят.

2. Зрче (Zrce)

Плажът Зрче е един от най-красивите и най-привлекателните не само хърватски, но и европейски плажове. Той се намира на 2 км от град Новаля на остров Паг в Хърватия. Този чакълест плаж често е наричан хърватската Ибиса и е известен с това, че е дом на много незабравими партита с участието на някои от най-известните диджеи в света като Armin van Buuren и Eric Prydz.

3. Парадайс (Paradise)

Плажът Парадайс се намира в град Миконос в Гърция. Този пясъчен плаж привлича хора от всички възрасти през летните месеци. Това е плаж, подходящ за домашни любимци и семейства, който се охранява и от спасители. Плажът е достъпен за хора с увреждания. На плажа Парадайс има специална зона за нудисти, а освен това той е популярен и с клубовете и партитата си. Някои от специалните гости, които са имали изяви на плажа, са световноизвестни диджеи като David Guetta и Steve Aoki.

4. Ниси (Nissi)

Плажът Ниси е разположен в западния край на град Ая Напа в Кипър. Подобно на повечето други плажове в околностите на Ая Напа, плажът Ниси е пясъчен. Ниси има доста уникално положение, тъй като свързва основната част на Кипър с остров Ниси.

5. Парага (Paraga)

Плажът Парага се намира в южната част на остров Миконос в Гърция. Дългата пясъчна ивица е идеална за семейства с деца. Можете да се насладите на красивата природа на плажа Парага под зоркия поглед на дежурните спасители. През 70-те години на миналия век плажът се популяризира благодарение на хипи културата. Парага е идеален и за тези, които търсят оживено лятно изживяване, тъй като музиката звучи от плажните барове през целия ден.

6. Слънчев бряг

Централният плаж се намира в морския туристически курорт Слънчев бряг на черноморското крайбрежие на България. Огромният пясъчен плаж предлага удоволствие и забавление както за млади хора, така и за семейства с деца.

С широка гама от хотели, ресторанти и нощни клубове, курортът Слънчев бряг е олицетворение на нощния живот и незабравимите партита. Ако искате по-спокойна почивка, може би е по-добре да отидете в Несебър, който е съвсем близо до този курорт. Можете да опитате водни ски, уиндсърфинг и други водни спортове. Плажни барове, казина, увеселителни паркове и танцови клубове посрещат гостите денем и нощем.

7. Яз (Jaz)

Плажът Яз е дълъг чакълест плаж, разположен на няколко километра от Будва. Той предлага великолепни гледки, чиста синя вода и е осеян с шезлонги, чадъри и плажни барове. Яз е един от най-популярните плажове на Будванската ривиера, а през последните години е домакин на множество концерти и събития.

8. Плая де Магалуф (Playa de Magaluf)

Плаж Магалуф е главният плаж на испанския град Магалуф на остров Майорка. Златистият пясък на плажа е дом на многобройни партита, което му дава репутацията на парти плаж.

9. Плая де ла Барселонета (Playa de la Barceloneta)

Плая де ла Барселонета е основният плаж в Барселона в Испания. Това е плаж със златист пясък и чисто синьо море. Туристите от цял свят, както и жителите на Барселона, обожават този известен плаж. Разположен е в стар рибарски квартал, така че има много ресторанти с морски дарове, които туристите могат да посетят и да опитат ястия от прясна риба или популярните "тапас".

10. Прая да Роша (Praia da Rocha)

Плажът Прая да Роша се намира в южната част на град Портимао, Португалия. Подобно на много други плажове в региона Алгарве, Прая да Роша е пясъчен плаж. Докато разглеждате плажа, можете да откриете стълбище, водещо към Forte de Santa Catarina (Крепостта на св. Катарина). Тази крепост е построена през 16-и век, за да защитава испанското крайбрежие по онова време. Връщайки се обратно към плажа Прая да Роша, можете да се отпуснете с питие в ръка в местните барове или да го вземете със себе си на някой от десетките шезлонги.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    13 2 Отговор
    Няма да кликна, за да си остане 0.
  • 2 И що?

    24 2 Отговор
    Щото са евтини наркоциците и се намират лесно.
  • 3 Гошо

    12 3 Отговор
    Звездата на партито тая година)

  • 4 Явно

    21 7 Отговор
    Този който е правил тази клсация никога нее бил на слъчака освен евтиния менте алкохол за англочефутите и евтините жрици за скандинавските чичковци с друго не изпъква или това е пропаганда като изгубихте рашките да се домъкне друга сган от запада холандци , ирландци
  • 5 Ами да

    18 0 Отговор
    По брой ку..и сме първи винаги! Трябва да се отчита!
  • 6 asd

    14 0 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!

    Сигурно!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 1234

    17 4 Отговор
    По-добре да отида на някое нормално място пълно с нормални хора отколкото на това място пълно със разврат наркотици и така нататък какво ми е почивката като може да ме набият на всеки ъгъл
  • 9 Гошето

    16 2 Отговор
    Кви партита, кви туристи бълнувате? Е така ще е тая година за разлика от турция

  • 10 ПЛАНдемия➡ВОЙНА➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО

    11 1 Отговор
    Ама това лято няма да дойде никой, защото не се набодохме масово. Нали така ни казахте?
  • 11 Трън

    9 2 Отговор
    Да на Слънчака има евтина пиячка. Е Царкировка, ама евтина.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 3/4

    11 2 Отговор
    Не мога да повярвам, че някой е включил нашата железобетонна джунгла сред престижните испански и гръцки морски курорти.
  • 14 човек от народа

    7 2 Отговор
    да, така си е "слънчака" ! вече има ново име - "пиянбряг"......
  • 15 Байконурски жмел

    5 2 Отговор
    Слънчака не е нищо друго,освен КОПТОР,който трябва да бъде сринат!
  • 16 СЛЪНЧАКА

    0 2 Отговор
    Е ЬА КУПОН....И НЕ ЗА ВСЕКИ ТУРИСТ
  • 17 СЛЪНЧАКА

    3 0 Отговор
    С ТОВА Е ИЗВЕСТНА БЪЛГАРИЯ В ТУРИСТИЧЕСКИЯ БРАНШ....КАКТО РИО ЗА...БРАЗИЛИЯ
  • 18 СЛЪНЧАКА

    2 0 Отговор
    ЯВНО ТУРИСТИТЕ МИСЛЯТ ЗА СЪНИТО ПО ДРУГ НАЧИН.....ЩО ЛИ.....А НИЕ СМЕ ЦАРЕ САМИ ДА СЕ ОПЛЮВАНЕ
  • 19 един от многото

    3 2 Отговор
    Особено за лигавите алкохолици и наркомани от острова!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.