Last news in Fakti

15 Март, 2022 19:55 1 910 1

Как да се преборим с умората през деня?

  • умора-
  • изтощение-
  • сън-
  • почивка-
  • енергия

Добре познатата умора, която ни връхлита след обедната почивка, има как да бъде изгонена

Как да се преборим с умората през деня? - 1
Снимка: Shutterstock

Случвало ли ви се е да се чувствате изцедени и без капчица енергия още преди да е дошъл следобеда? Много хора се борят с умората през деня, която ни връхлита изненадващо и колкото и кафета да изпием, сякаш нищо не може да си разбуди и разведри.

Ето някои лесни трикове да повдигнете настроението и енергията си:

Станете от леглото бързо и безболезнено

Когато алармата звъни сутрин без да сте си набавили достатъчно сън, често ви се иска да използвате функцията за отлагане. И ако най-накрая сте се събудили след третото или четвъртото позвъняване на алармата, вие все още лежите в леглото с отворени очи, гледате в тавана и се чудите как ще станете при тази невероятна умора.

Отнасяйте се към ставането като към лейкопласт: бързо и безболезнено. Алармата звъни, вие ставате от леглото и преди дори да разберете колко сте уморени, на практика вече сте под душа.

Кафе и любов

Дори и да сте от хората, които обикновено не пият кафе, може би трябва да направите изключение днес. В особено уморени дни можете уверено да посегнете към още една чаша кафе след два до три часа.

Упражнение и чист въздух

Чистият въздух и физическите упражнения ще ви ободряват поне за кратко време. Хормоните, които се отделят при физическа активност, ни разбуждат и обратно на очакванията не ни правят още по-изтощени, а ни зареждат. Например оставете колата си днес и вземете колелото или просто ходете пеша до работа, вместо да шофирате.

Лек обяд

Най-големият ви враг в изтощителния ден, разбира се, е добре познатият обеден спад. За да не се забивате след обедната почивка, трябва да направите лек обяд в вместо голяма тежка порция, която ще ви приспи. Също така е препоръчително да ядете достатъчно, за да успокоите ръмжащия си стомах, но не и да ви насити напълно. В крайна сметка да си пълен означава да си уморен – и днес вече имаш достатъчно от това.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    3 0 Отговор
    За каква умора става въпрос? Май не е за копане с мотика. :D