Last news in Fakti

16 Март, 2022 13:58 1 874 7

Младото гадже на Ким Кардашиян излита в космоса

  • пийт дейвидсън-
  • ариана гранде-
  • комик-
  • полет-
  • космос-
  • ким кардашиян-
  • кание уест

Космическият полет ще продължи близо десетина минути

Младото гадже на Ким Кардашиян излита в космоса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Комикът и актьор Пийт Дейвидсън, покрай когото напоследък се шуми доста заради връзката му с риалити звездата Ким Кардашиян, ще полети към космоса следващата седмица с ракета на "Blue Origin", пише в съобщение, разпространено от компанията.

Това ще бъде четвърти полет с екипаж за космическата компания на американския милиардер Джеф Безос. Ракетата ще бъде изстреляна от западен Тексас, както и предишните.

Дейвидсън, който е поканен за полета от "Blue Origin", ще полети към ръба на космоса с петима други пътници, които плащат за полета си цена, която не е оповестена.

Полетът е насрочен за 8 часа и 30 минути местно време на 23 март и ще продължи общо десет минути.

28-годишният Пийт е известен с участието си в култовото шоу на NBC "На живо в събота вечер". Ким Кардашиян никак не е първото звездно завоевание на Дейвидсън. През 2018 г. комикът се готвеше да вдигне сватба с поп звездата Ариана Гранде, дори си направи татуировка в нейна чест, но годежът им се развали доста бързо и те се разделиха, а рисунката бе покрита просто със сърчице.

Дейвидсън е имал връзки и с други известни дами, сред които Кейт Бейкинсейл, Кая Гербер, Фийби Дайневър и др.

Неотдавна той стана обект на гнева на бившия съпруг на Ким Кардашиян - Кание Уест. Разводът им бе официално обявен в началото на март. В чат между двамата мъже Пийт изпрати снимка на Кание, допълвайки към нея "в момента съм в леглото с жена ти".

Ракетата "New Shepard" на "Blue Origin" излита вертикално и на височина около 75 километра капсулата се отделя и продължава траекторията до малко над 100 километра - линията на Карман, която определя началото на космоса.

Тогава пътниците могат да станат от местата си, да изпитат безтегловността за няколко минути и да се любуват на гледката към Земята. След това капсулата започва свободно падане обратно към планетата ни, което впоследствие се забавя от парашути и от ретроградни ракети.

Джеб Безос бе на борда на първия полет на "New Shepard", припомня БТА. При следващите сред пътниците бяха актьорът Уилям Шатнър, прочул се като капитан Кърк от сериала "Стар трек" и Лора Шепард Чърчли, дъщеря на първия американски астронавт Алън Шепард.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    6 4 Отговор
    Да взимат и украинския комик в космосот.

    Коментиран от #4

  • 2 А тъй

    6 0 Отговор
    Замърсяването на атмосферата от този полет ще е сигурно по-голямо от софийските дизели за един месец! Да сложи Господ ръка да не се отворят парашутите!
  • 3 SCH💿Nino Brown

    5 0 Отговор
    Хммм само бившият на Ким да не му зареди бомба със дистанционно управление на пича ,какво са се лепнали за този дори не е сладур и с тази платина още по тъпа физиономия

    Коментиран от #7

  • 4 Ха ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Грульо":

    Украинския комик, ама дядя вова ли, щото под Киев 20 дена за смях, самая ,великая, могучая!
  • 5 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 0 Отговор
    Още един космически зад ник
  • 6 Космонавт

    3 2 Отговор
    И мен Кардашиянката да ме стисне между яките баджаци и аз ще излетя в космоса...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.