Last news in Fakti

31 Март, 2022 17:57 1 774 3

10 начина да потушим гнева

  • гняв-
  • ярост-
  • яд-
  • справяне с гнева-
  • емоции-
  • контрол над гнева

Прости техники, с които можем да овладеем гнева

10 начина да потушим гнева - 1
Снимка: Shutterstock

Стресът и напрегнатите ситуации никога не са лесни за преодоляване. Преживяването им не става и бързо в повечето случаи. Понякога, когато сме уморени, гладни, денят не ни е почнал както ни се е искало, или сме в месечен цикъл, ние сме в пъти по-раздразнителни, отбелязва az-jenata.bg. Малко ни трябва, за да се събуди гневът в нас, за който знаем, че вреди много на здравето ни.

Но има определени стъпки, които могат да ни помогнат да контролираме гнева. Ето 10 от тях:

1. Мислете, преди да говорите. Най-лесно е да подведете по моментните си емоции и да кажете нещо обидно, за което по-късно ще съжалявате. Вече ще сте нанесли щетите, а освен това обидата може да задълбочи проблема и да влоши още повече ситуацията ви.

2. Изразете разочарованието си, след като се успокоите. По този начин ще успеете да изразите това, което ви дразни по разумен начин и увеличавате шансовете си другата страна да ви чуе и да не намали уважението си към вас.

3. Не бързайте да взимате решения, докато не се успокоите. Гневът е лош съветник, може би дори най-лошият. Ако се чувствате претоварени, не позволявайте на това състояние на ума да ви изведе в грешната посока. Опитайте се да мислите рационално и да намерите решения на проблемите ви.

4. Не задържайте злобата в себе си. Да простите на някого, дори без да му казвате, човек който ви е наранил и който не харесвате, ще разтовари вашата душа от тежестта.

5. Опитайте се да погледнете на нещата с малко хумор. Когато сме гневни, хуморът смекчава нивата на стрес и ни помага да подходим по-мъдро към разрешаването на проблемите ни.

6. Практикувайте техники за релаксация. Такива могат да бъдат дълбокото дишане, слушането на релаксираща музика, повтарянето на успокояващи думи. Всичко това може да ви помогне да намалите гнева.

7. Не се срамувайте да поискате помощ, когато не можете да се справите с определена ситуация и това повишава нивата ви на стрес.

8. Отпуснете мускулите. Нещо, което може да ви помогне да снемете напрежението от вас е масажът. Може да посетите масаж, да ползвате масажор, ако имате такъв, да помолите близък колега, приятел, който леко да размачка гърба ви или вие с помощта на пръстите на ръцете леко да масажирате областта на слепоочията.

9. Споделете с приятел, близък. Споделянето също може да ви помогне да се успокоите.

10. Представете си, че пред вас има знак „Стоп“, който ви напомня, че не бива да се ядосвате, защото това не ви помага.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 В Япония практикуват. ..

    1 0 Отговор
    Боксиране на боксова круша ако са ядосани на някой! Връщаш се в къщи. Спомняш си директора какви глупости ти е говорил. И почваш крушата 😂
  • 3 ХА, ХА!

    0 0 Отговор
    ТРОЛОВЕТЕ ЗА КАКВО СА?