Last news in Fakti

31 Март, 2022 17:39 2 607 2

Как да “поправим” дрехите от миризмата на дим

  • дим-
  • дрехи-
  • миризма-
  • поправка-
  • отървем

Такава миризма може да е изключително натрапчива и неприятна

Как да “поправим” дрехите от миризмата на дим - 1
Снимка: shutterstock

Дали от огъня в камината или от цигари – понякога миризмата на дим трайно попива в дрехите и трудно се премахва. Такава миризма може да е изключително натрапчива и неприятна. Не само дразни носа, но е и упорита. Ако искате да я отстраните надеждно от дрехите си, използвайте някое от следните домашни средства, пише Obekti.bg

1. Студ

Може да пъхнете умирисаната на дим дреха в найлонов плик и да я сложите в камерата на хладилника. Студът успешно разрушава бактериите и частиците на миризмата.

2. Оцет

Това класическо домашно средство помага и за отстраняване на миризмата на дим. Напълнете една пръскалка с вода и малко оцет. Разклатете хубаво шишето и напръскайте дрехата. Оцетът ще се погрижи да неутрализира неприятния мирис.

3. Топлина

Не само студът, но и топлината помага за по-лесното и бързо премахване на миризми. Може да издухате вмирисаната дреха с топлата струя на сешоара или да я проснете върху радиатора. Така миризмата ще се изпари за нула време.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    6 1 Отговор
    Като спреш да пушиш елементарно
  • 2 SCH JVLIVS II

    5 1 Отговор
    Аз ще ви кажа само с една дума нарича се "
    АСПИРАТОР" това е един от уредите първа необходимост,колкото по скъп по добре по тихо шуми ,добра автоматична пералня и ариел всеки ден си сменяйте дрехите няма лошо и 2 пъти като се слагат за пране, пушачка съм но никога не съм имала подобен проблем .Спасението на цялото семейство получава се много кофти когато излезете и дрехата ви например яке ,палто е в коридора това за хора в апартаменти. Майка ви или жена ви е готвила може би баба ви питки ,мекички за закуска и сутринта в училище всички деца разбират какво сте яли.Чавека пред вас в магазина дрехите му напоени на печено зеле например ...😂 някой дори ароматизират и целият вход на кооперацията с манджите си.За цигари те това е ужастно ако можете пушете в двора,гаража ,на терасата не е въпрос само до отваряне на прозореца и ароматизатори ми никотина се набива и в стените мазилката, мебелите, дрехите...всичко по добре не пушете у дома