Last news in Fakti

14 Април, 2022 22:30 4 255 3

Как да си отглеждаме ягоди на терасата

  • ягоди-
  • тераса-
  • балкон-
  • отглеждане-
  • вкъщи-
  • плодове

Не е необходимо да имаме цяла градина, за да отглеждаме вкусните плодове вкъщи

Как да си отглеждаме ягоди на терасата - 1
Снимка: Shutterstock

Без съмнение всички обичат ягоди. Но отглеждането им не е толкова лесно. И също така изисква много място. Днес ще ви споделим как се отглеждат ягоди, когато не разполагате с място.

Трябват ви обикновени бутилки с вместимост от 5 до 7 литра. Те трябва да бъдат внимателно разрязани с нож на две половини.

От 5 бутилки се получават 10 саксии, които може да окачите на тавана или на кукички. Можете да вземете дълга дъска, да я окачите на тавана или да направите рамка в градината. Трябва да се завинтят винтове или да се забият пирони. Сега направете дупки в половинките на бутилките и прикрепете към тях канап, за да могат лесно да се закачат на кукички или пирони.

Не забравяйте да направите няколко дупки в дъното на всяка така измайсторена саксия. Лесно могат да се направят с поялник например. Сега закачете саксиите и ги напълнете до върха с пръст.

За да получите добри кълнове, които бързо ще се вкоренят във висящата градина, имате нужда от поне едно възрастно майчино растение. "Мустаците" на такова растение трябва да бъдат поставени в специално подготвена торбичка с пръст. За да направите това, вземете малко парче найлонов плик или дебело фолио, изсипете малко пръст в него и поставете парче банан в средата. Директно върху този банан поставете мустаците на майчиното растение.

Внимателно увийте всичко и завържете. Не е нужно да отрязвате мустаците от майчиния храст! Сега трябва да изчакате около 15 дни. След това можете внимателно да отрежете мустаците от основния храст. Ще видите, че са пуснали много тънки корени. Някои кълнове може дори да цъфтят.

Засадете ги в бутилките, не твърде дълбоко. Напръскайте ги обилно с вода. Също така полейте земята близо до самия корен. След два месеца и половина ще видите активно цъфтящи ягодови храсти.

И след месец ще можете да съберете обилна реколта. Няма да повярвате колко плодове можете да получите само от десет храста, пише actualno.com


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Винокурова

    2 0 Отговор
    Аз харесвам диви горски ягодки. Дали със сметана или с кисело мляко и захар, все са вкусни!
  • 2 Димитрин Русев

    5 1 Отговор
    Това,което си публикувала си го засей в тоалетната с дъх на гора ! Пълен смях !
  • 3 Димитрин Русев

    6 0 Отговор
    Към "Журналистката" .Знаеш ли,каква е разликата м/у земя и почва ?!Явно нееееееее ......