Необходими продукти:
- картофи - 1 кг
- сол
- краве масло - 1 с.л.
- яйца - 2 бр.
- прясно мляко - 100 мл
- лук - 2 глави
- гъби - 200 г
- краве масло - 2 с.л. или олио
- кашкавал - 100 г настърган
- черен пипер - 1/2 к.л. смлян
сол
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват в подсолена вода. След като поизстинат, се обелват и намачкват. Към тях се прибавя сол на вкус, двете яйца, краве масло и топло прясно мляко. Всичко се обърква до получаване на сравнително гладко картофено пюре.
Лукът и гъбите се почистват и нарязват на шайби. Запържват се в сгорещено масло и олио до златисто. Овкусяват се със сол и черен пипер на вкус. С помощта на шприц или просто с лъжица от картофеното пюре се оформят картофени гнезда, като първо се прави дъното, а после стените. Вече оформените гнезда се напълват със сместа от лук и гъби.
Отгоре се поръсват със настърган кашкавал, след което се слагат да се запекат във фурна на 180 градуса за около 20 минути.
Към картофени гнезда с гъби сервирайте и подходяща салата, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Komapak
10:17 25.04.2022
2 Пенсионера
10:17 25.04.2022
3 Вкусно е
12:00 25.04.2022
4 надарена кака
14:06 25.04.2022