Last news in Fakti

1 Май, 2022 12:06 4 504 6

Жените с тези три имена са обречени на щастие

  • женски имена-
  • значение-
  • съдба-
  • щастие

Това сочи статистиката на учените

Жените с тези три имена са обречени на щастие - 1
Снимка: Shutterstock

Още по време на бременността може да разберете какво дете чакате - момче или момиче и да започнете да мислите име за него.

Някои залагат на традиционни названия, а други на крайно нетипични, различни и оригинални имена, с които искат да накарат детето си да се чувства специално, пише Жената Блиц.

Важно е обаче да помислите не само за значението на името ами да го проучите добре. Има такива, които могат да определят щастливата съдба на даден човек. Събрали сме три женски имена, чиито притежатели са обречени на щастие.

Мария

Това е едно от най-популярните имена в света. То може да се даде на новородено момиче по целия свят и да не звучи чуждо и зле за ушите. То има еврейски произход и в Стария завет се споменава като Мариам. Лингвистите твърдят, че значи горчивина, но според други специалисти значи "желан" и "спокоен". Това име има много силен заряд и дълга история. Жена с това название ще има ярък живот.

Елена

Това е гръцко име, произлизащо от думата helenos, т.е. светлина. Така Елена значи "ярка", "блестяща", "избрана". Има дори мнение, че името Елена идва от името на Хелиос, богът на слънцето сред древните гърци. Ако продължим да разглеждаме онези времена, когато туники все още се носеха в Гърция, тогава първото нещо, което идва на ум, е кралица Елена от Троя, заради която започва Троянската война.

Виктория

Това име произлиза от латинската дума "победа" и е много популярно през последните години. Жените с това име могат да вървят през живота с високо вдигната глава. Носителките на това название са противоречиви личности - упорити с високо чувство за справедливост и саможертва. Виктория е амбициозна


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенка Вътева Гьокова

    4 0 Отговор
    Горката аз!
  • 2 ха ха

    2 1 Отговор
    Витория добре, а Николина, примерно? Или Вероника? Те също са победителки... Смахнали сте се... или просто сте ограничени...
  • 3 Малена Виктория

    1 1 Отговор
    Не осъзнавах това,когато бях само един обикновен мъж.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анонимен

    1 0 Отговор
    Божидара ще те схрускам